שמרי פרמנטיס T-58 הם הזן הטהור של שימיי (מה שתמיד רציתם לשאול ואף פעם לא העזתם)

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/23/2011

הרבה עדויות משונות קיימות להתנגהות T-58 באינטרנט. חלק אומרים שהם שמרי סייזון, חלק אומרים שויטביר, חלק אומרים שהם אפילו לא בלגיים. יש הרבה עדויות ברשת שתומכות בכך שהם הזן הטהור שלי שימיי. הסוד בשמרים העדינים האלו הוא לדעת בדיוק לספק להם את התנאים המתאימים. הכנתי לאחרונה אייל בלגי בסגנון שימיי האדום. הגשתי את השמרים בטמרפטורה של 30 מעלות, אולי קצת יותר, והתססתי 9 ימים בטמרפטורה של 25 מעלות. קיבלתי העתק מושלם של שימיי. כל הסקפטים מוזמנים לעשות איתי טרייד ולראות בעצמם.

למי שמעוניין הנה המתכון, בשיטית mini-BIAB. אגב, כבר אחרי לא יותר משבועיים בבקבוק מדובר באחת הבירות הכי טובות שלי בכל הזמנים וארשה לעצמי אפילו לומר שאחת הטובות ששתיתי, ויותר מזה יש לה בדיוק טעם של שימיי (שלדעתי הוא גם מאוד קרוב לטעם של סינט ברנדרוס, ובמית מה גם לטעם של לף).

ללהן המתכון:

לתת (מאש בטמפרטורה נמוכה יחסית: 65 מעלות): 1.5 ק"ג פילסנר, 0.5 ק"ג מינכן, 0.5 ק"ג חיטה, 150 גרם קארא-הל (בתור קארא-ווינה), 100 גרם מלנוידין (בור ביסקיט), 100 גרם קארא-ארומה (כספיישל B).

1.5 ק"ג לתת אבקתי אקטרה-לייט (20 דקות אחרונות)

30 גרם כשות פרלה 7.5% (60 דקות)

30 גרם כשות סאז 2.9% (דקה אחרונה)

0.5 ק"ג סוכר דמררה עדין (סוגת גולדן קלאסיק) - 50% ממנו לחצי שעה כדי להתקרמל והיתר בחמש הדקות האחרונות

התוצר הסופי הוא dubbel בלגי בקצה הבהיר, היבש, הפירותי והמכושת של הסקאלה בקטגוריית bjcp של הסגנון. (דהיינו: 10SRM, 25IBU). משהו מאוד מאוד (מאוד) דומה ל-Chimay Red.

 

המתכון לא קריטי, אבל הנקודה שלי היא שאין מה לבכות על זה שאין שמרים נוזליים בארץ. אם מתייחסים ל-T58 באופן המתאים הם נותנים תוצר שהוא בדיוק (אבל באמת בדיוק) כמו שימרי שימאי אותטיים.

וכעת, ותיקי הפורום, all hell may break loose.

שיהיה ויכוח נעים.

ואני שב ואומר. כל מי שסקפטי מוזמן לטעום מהבץ' המדובר ולהחליט לבד!

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעולה

מאיפה כל המידע הזה?

ובטח שרוצים לטעום

side by side אם אפשר כמובן

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/23/2011

שלום שחר,

א) המידע הוא מחיפוש בגוגל על T-58 בת'רדים של פורומי homebrewing ותו לא. כמו כן הסתכלתי בטבלאות השוואת שמרים.

ב) אני לא פעיל בכלל בפעילויות של הכנת בירה ביתית פרט להכנה עצמה בבית. עם זאת, אם יתארגן איזשהו אירוע טעימות כלשהו מתישהו אשמח לשמור בשבילו שניים-שלושה בקבוקים. ואם מישהו רוצה סייד ביי סייד הוא מוזמן להתכבד ולהוציא ממיטב כספו על בקבוק chimay premiere Wink

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/23/2011

שלום שחר,

א) המידע הוא מחיפוש בגוגל על T-58 בת'רדים של פורומי homebrewing ותו לא. כמו כן הסתכלתי בטבלאות השוואת שמרים.

ב) אני לא פעיל בכלל בפעילויות של הכנת בירה ביתית פרט להכנה עצמה בבית. עם זאת, אם יתארגן איזשהו אירוע טעימות כלשהו מתישהו אשמח לשמור בשבילו שניים-שלושה בקבוקים. ואם מישהו רוצה סייד ביי סייד הוא מוזמן להתכבד ולהוציא ממיטב כספו על בקבוק chimay premiere Wink

שגיא's picture
Offline

Location

גבעתיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/27/2011

אני בדיוק בתהליכי הרכבת המערכת החדשה שלי ותהיתי לעצמי באמת מה אבשל, מה אני אגיד עשית לי חשק... מת על הסגנון והמתכון נראה מעניין, לקחתי.

רק שאלה קטנה, 25 מעלות עם T-58 לא יצאו לך טעמים של אלכוהול בבירה?

ועוד אחת, כמה זמן ישבה הבירה בבקבוקים לפני שוידאת שהטעם משובח כפי שתיארת?

Slow Loris

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/23/2011

א) שום טעמים אלכוהוליים או טעמי לוואי אחרים. שום חמיצות. הייתי מתאר את הפרופיל כבעיקר בננה, בליווי פירותיות בלגית כללית ולא מוגדרת שכזו, טעם עדין של סוכריה ורמז ממש עמום לפלפל. בקיצור, שימיי.

ב) הבירה ישבה לא יותר מ-12 יום בבקבוק לפני הטעימה. זה יהיה ניסוי מעניין לטעום בעוד חודש ולראות אם יהיה אפילו שיפור או שהטעם המיוחד רק יילך וידעך עם הזמן.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

עומר,

1. אשמח מאוד לשפוט? איך ניתן לארגן את זה?

2. 25 מעלות זה אכן בקצה התחום המומלץ. בהחלט ניסוי מעניין

3. צריכים לקחת בחשבון שבירה בלגית משתנה מאוד בקונדישייונינג. בדרך כלל הם מאוד טעימות לאחר שבוע או שבועיים (כי הם גם מתוקות יותר). הרבה פעמים הטעם משתנה מקצה לקצה אחרי 2-3 חודשים. אני מניח שההשוואה המעניינת תהיה ב עוד 10 שבועות.

סיינט

 

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/23/2011

אני אענה רק לגבי 3. מעניין לגלות שברוב המבשלות הבלגיות הטובות לרבות זו של שימיי וכן דובל מורטגארט, תהליך היישון בקבוק אורך מקסימום-מקסימום חודש. כל עוד אין איזה חיידק מיוחד בבירה הם לא נוטים ליישן לפרקי זמן ארוכים כמו מה שנהוג אצל בשבלנים ביתיים.

וכן, בהחלט מעניין יהיה לגלות אם הטעם של שימיי יישאר רק כל עוד הבירה טרייה וידעך או יתמתן עם היישון ויותר אחריו יותר מהטעם של המאלט והכשות. או שאולי ההיפך? נחיה ונראה.

JiJi's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

פעמיים השתמשתי ב T-58 באותה טמפרטורה שאתה התססתה ופעמיים קיבלתי בסיום התסיסה ריח לא נעים .
הבירה בסוף יצאה סבבה לגמרי אבל הריח העיב על המוצר הסופי .
גם לך היתה את אותה חוויה של ריח ?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מקפיץ שירשור - כי יש לי שאלה לגבי T58.

עומר, מה היה הOG והFG של המתכון הנ"ל?

אני שואל כי קראתי שהשמרים הללו נוטים להשאיר בירה בגרביטי גבוה יחסית.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט