כמה זמן וקח מרגע הבקבוק עד שהבירה מוגזת עבור אייל ועבור לאגר?
האם שבוע מספיק לפני הורדת טמפ ליישון?
כמה זמן וקח מרגע הבקבוק עד שהבירה מוגזת עבור אייל ועבור לאגר?
האם שבוע מספיק לפני הורדת טמפ ליישון?
אני הייתי ממליץ לפחות שבועיים
נראה לי שזה תלוי בטמפרטורה
זה גם תלוי בכמות השמרים.
אם מדובר בלאגר שהתיישן כמה שבועות בקור ורק אח"כ בוקבק, יתכן וכמות השמרים בבירה היא מינימלית ויקח להם זמן רב להגיע לגיזוז טוב.
אם זה אייל אז אין בעיה הבירה נשארת על 18-21 מעלות ככה או ככה וזה טוב לשמרים
ואם זה לאגר אז יש לך שם שמרים שיעבדו גם ב2 מעלות פשוט יקח לך איזה 5 שבועות לקבל גיזוז (יש לי כבר נסיון עם כמה לאגרים)