אחוז אלכוהול גבוה

10 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אני רוצה להכין Barley Wine  סביבות ה10% אלכוהול ואני תוהה על טיב הגיזוז בבקבוקים.
האם באחוז כזה (שגם ככה יביא את השמרים לשיא התפקוד שלהם) יהיה ניתן בכלל לעשות תסיסה בבקבוק עם הוספת סוכר?

יש טיפים שיעזרו לזה להצליח? שמרים חדשים וערים לפני הביקבוק משהו?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מכיוון שBW ממילא צריך להתיישן איזה זמן, השמרים של התסיסה כנראה יהיו די עייפים לקראת הביקבוק.

פשוט תוסיף כמה גרם של שמרים חדשים לטובת ההגזה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

נועם תודה.
אני מוסיף שמרים בלי סטרטר בלי כלום?

איך אני מבטיח פיזור אחיד של השמרים החדשים בבירה הירוקה? הרי שמרים יבשים נוטים להתקבץ בחלקו העליון של הנוזל כשהם טריים..

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תרטיב אותם

חצי חבילה של 05 יעשו את העבודה

 

 

ורק בשביל הפעמים הבאות וחינוך כולנו:

הוסף קודם את הסוכר, בקבק שלושה בקבוקים וסמן אותם

הוסף את השמרים ובקבק את השאר.

פתח את הראשון מבין אלה שסמנת לפלות אחרי חמישה שבועות וספר לנו בבקשה על מסקנותיך

 

 

עוד אופצייה היא להגיז בחבית - יש כבר הרבה חובבי ציון עם מערכת שישמחו להגיז עבורך(תמורת בקבוק או שניים כמובן)

בהצלחה

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

זים לב...

בגלל שאתה מוסיף שמרים טריים להגזה אחרי היישון ואחרי שכבר יש 10% אלכוהול בבירה.

שים לב לסוג השמרים שאתה משתמש. קח סוג שמרים שיודעים לחיות בסביבה כזו, ממליץ של שמרי יין/פורט.

בכל מקרה סוג השמרים שתשתמש לא ישפיעו על הטעם של הBW כיוון שהם רק להגזה בלבד 

Theres nothing like a good brew

מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

סיים את התסיסה במיכל כשתגיע לרמת FG רצויה , לסיבוב השני לאחר הוספת הדקסטרוז הוסף מנה של

שמר מסוג BDX המשמש ליינות אדומים , יודע לסחוב יפה עד 15 אחוז כמעט מאמין שיעשה את העבודה כאן

בהצלחה  

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

תודה על העזרה, הבירה תבושל בסוף החודש  אז יש עוד זמן לביבוק :)

שחר, אעשה כעצתך ואפריד שלושה בקבוקים ואעדכן מסקנות, אגב יש לי חבית, זה לא העניין-אני רוצה לבירה כזאת גדולה ומושקעת לתת תסיסה בבקבוק שתתפתח יפה לאורך זמן.

 מוטי, אני מעדיף שמרי בירה, אבל ה BDX מוכרים לך? יש להם טעמים או ריחות משמעותיים שאני צריך להיות מודע להם?

מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

כמו שכתבתי משמשים להתססת יינות אדומים 

לדעתי בשלב הסופי לא יתן הרבה חוץ מאלכוהול , מתאפיין בחיזוק טעמי פרי

ואין לו טעמי לוואי , שמר בורדו אופייני 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם יש לך חבית - עדיף להגיז בחבית לדעתי

אחרי זהבירה הוגזה בחבית - אתה יכול להעביר לבקבוקים(שאל אותי כיצד) בקלות יחסית ולהמשיך ליישן

 

יתרון נוסף לחבית הוא שיין שעורה לא תמיד אפשר לשתות בקבוק שלם וכך אתה יכול למזוג לך כרצונך

 

בכל מקרה שמור בקבוק - אשמח לטעום : )

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שמרי S-05 עובדים טוב ולעניין.כשאני מכין בלגי שחור וחזק (אני מתכוון לבירה), והבירה יוצאת בסביבות העשר אחוז אלכוהול, אני לא מוסיף בכלל שמרים, רק סוכר. כמובן שאני לא נותן לבירה יישון, כמו בברלי ויין. את היישון אני כבר עושה בבקבוק, בין שלושה לשישה חודשים.

גילוי נאות. בשישי אני ועמית שתינו את IPA 120 של דוג-פיש הד. בירה מאוד כשותית, עם אלכוהול שנע בין 15-20 אחוז. בירה מאוד מעניינת, וגם הפודקאסט של CBYI על הבירה מאוד מעניין.

נראה לכם שהם משתמשים בשמרי יין/פורט לצורך התסיסה באחוזים כל כך גבוהים?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

לכל החבר'ה עם החביות, תודה, יש לי חביות, ואני יודע איך להעביר לבקבוקים, המטרה היא תסיסה שניה בבקבוק.

אני נוטה לנסות פשוט להוסיף סוכר בלי שמרים חדשים ,גם ככה BW לא דורש הגזה חזקה.

לתסיסה עצמה אשתמש ב04, שעובדים אצלי מצויין בבירה עם 9% ABV.

מעבר לזה אנסה משהו חדש בשביל להבטיח  תסיסה טובה עם שמרים בריאים:

ברשותי קומפרסור, אוסיף לו מסנן מיקרוני לאוויר ואאוורר את התירוש בעזרת אויר נקי כדי לחמצן היטב.

אתעד כל שלב בבירה הנ"ל ואעדכן כאן בפורום.
תודה על התובנות והעזרה.