הגשת שמרים יבשים בטמפ קרה

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

הגשתי שמרים יבשים לתירוש ב-17 מעלות.

גרביטי התחלתי 1.054 ויפיה ל-1.014 סופי.

אחרי 3 שעות התחילו בועות בנשם בקצב של בועה כל 3 דקות

האם הרגתי את הבאטץ' או שניתן להסתדר עם השמרים כפי שהם ולהגיע

לצפיפות הסופית

Theres nothing like a good brew

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Relax, don't worry, have a homebrew

הכל בסדר.

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נראה לי שהם ישרדו

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה הבעיה?

17 זה מחוץ לטווח הפעולה שלהם לפי היצרן?

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

 

Safale S-04

 

Pitching instructions:

pitch dry yeast directly in the fermentation vessel providing the temperature of the wort is above 20C. Progressively sprinkle the dry yeast into the wort ensuring the yeast covers all the surface of wort available in order to avoid clumps. Leave for 30 minutes and then mix the wort e.g. using aeration.

 http://www.fermentis.com/fo/pdf/HB/EN/Safale_S-04_HB.pdf

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני מרטיב שמרים יבשים, למים מורתחים/מקוררים בטמפ' שבין 25-30 מעלות. זה נותן זינוק טוב לשמרים, ועד כה לא נתקלתי בבעיות תסיסה, נצילות או טעם.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

17 מעלות זה בסדר גמור, לא אידאלי אבל ברגע שהכל מבעבע אין מה לדאוג....תן מעכשיו לשמרים טמפ' יציבה בין18-21 מעלות.

מהרבה נסיונות שלי, השמרים האלו יעבדו גם ב10 מעלות! נשמע מצחיק אבל נכון.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

להרטיב זה תמיד טוב

 

אגב

הוראות היצרן קוראות להרטיב בטמפ שבין 35 ל-40 מעלות

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

לאחר יום וחצי התסיסה ממש אגרסיבית הכי אגרסיבית שראיתי בשימוש בשמרים אלו S-04.

הייתי צריך להוציא את הנשם ולהרכיב צינור מחוטא שיורד לקראף עם STARSUN. מידי פעם יוצא מעט קצף דרך הצינור

וחומר החיטוי בקראף נצבע חום כיוון שהבירה כהה. אפילו הורדתי את טמפ התסיסה לטווח טמפ 16.7-17.2 מעלות.

אולי עשיתי שגיאה שמילאתי 24 ליטר תירוש בדלי תסיסה של 25 ליטר, למרות שעד עכשיו לא היה לי עניין של קצף דרך הנשם.

האם יש צורך בהחלפת חומר החיטוי בקראף לשם מניעת זיהום עקב המצאות שארוית שמרים וקצף או שזה יחזיק מעמד?

 

Theres nothing like a good brew

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

24 ליטר ב-25 זה באמת קצת צפוף

 

הסטרא סאן בטח יהרוג כל מה שנכנס לקראף - אבל אפשר להחליף לצרכי אסטטיקה : )

 

שים לב שכמות הנוזל בקראף צריכה להיות קטנה מנפח הצינור עד לכניסה למיכל התסיסה.

זה אמור למנוע מצב של שאיבת חומר חיטוי בזמן הקולד קראש...

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לפני קולד קראש עדיף להחליף לנשם במקום ה-blow off