הגשתי שמרים יבשים לתירוש ב-17 מעלות.
גרביטי התחלתי 1.054 ויפיה ל-1.014 סופי.
אחרי 3 שעות התחילו בועות בנשם בקצב של בועה כל 3 דקות
האם הרגתי את הבאטץ' או שניתן להסתדר עם השמרים כפי שהם ולהגיע
לצפיפות הסופית
הגשתי שמרים יבשים לתירוש ב-17 מעלות.
גרביטי התחלתי 1.054 ויפיה ל-1.014 סופי.
אחרי 3 שעות התחילו בועות בנשם בקצב של בועה כל 3 דקות
האם הרגתי את הבאטץ' או שניתן להסתדר עם השמרים כפי שהם ולהגיע
לצפיפות הסופית
Relax, don't worry, have a homebrew
הכל בסדר.
נראה לי שהם ישרדו
מה הבעיה?
17 זה מחוץ לטווח הפעולה שלהם לפי היצרן?
Safale S-04 |
Pitching instructions: |
pitch dry yeast directly in the fermentation vessel providing the temperature of the wort is above 20C. Progressively sprinkle the dry yeast into the wort ensuring the yeast covers all the surface of wort available in order to avoid clumps. Leave for 30 minutes and then mix the wort e.g. using aeration.
|
אני מרטיב שמרים יבשים, למים מורתחים/מקוררים בטמפ' שבין 25-30 מעלות. זה נותן זינוק טוב לשמרים, ועד כה לא נתקלתי בבעיות תסיסה, נצילות או טעם.
17 מעלות זה בסדר גמור, לא אידאלי אבל ברגע שהכל מבעבע אין מה לדאוג....תן מעכשיו לשמרים טמפ' יציבה בין18-21 מעלות.
מהרבה נסיונות שלי, השמרים האלו יעבדו גם ב10 מעלות! נשמע מצחיק אבל נכון.
להרטיב זה תמיד טוב
אגב
הוראות היצרן קוראות להרטיב בטמפ שבין 35 ל-40 מעלות
לאחר יום וחצי התסיסה ממש אגרסיבית הכי אגרסיבית שראיתי בשימוש בשמרים אלו S-04.
הייתי צריך להוציא את הנשם ולהרכיב צינור מחוטא שיורד לקראף עם STARSUN. מידי פעם יוצא מעט קצף דרך הצינור
וחומר החיטוי בקראף נצבע חום כיוון שהבירה כהה. אפילו הורדתי את טמפ התסיסה לטווח טמפ 16.7-17.2 מעלות.
אולי עשיתי שגיאה שמילאתי 24 ליטר תירוש בדלי תסיסה של 25 ליטר, למרות שעד עכשיו לא היה לי עניין של קצף דרך הנשם.
האם יש צורך בהחלפת חומר החיטוי בקראף לשם מניעת זיהום עקב המצאות שארוית שמרים וקצף או שזה יחזיק מעמד?
24 ליטר ב-25 זה באמת קצת צפוף
הסטרא סאן בטח יהרוג כל מה שנכנס לקראף - אבל אפשר להחליף לצרכי אסטטיקה : )
שים לב שכמות הנוזל בקראף צריכה להיות קטנה מנפח הצינור עד לכניסה למיכל התסיסה.
זה אמור למנוע מצב של שאיבת חומר חיטוי בזמן הקולד קראש...
לפני קולד קראש עדיף להחליף לנשם במקום ה-blow off