SOUR MASH

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

התחלתי אתמול נסיון ראשון בSOUR MASH.

(בין השאר בעקבות הנסיון המוצלח של דניאל אלמן בSOUR MASH קטן ולאחר טעימת הסטאוט המוצלחת שדניאל בישול בתוספת SOUR MASH).

הSOUR MASH שלי הוא על כל נפח המאש. המטרה היא לבשל ברלינר וויס.

 

התהליך עד כה:

עשיתי מאש של 3 קילו גרעינים (2פילסנר + 1 חיטה) ב9 ליטר מים. טמפ של 65 מעלות ל90 דקות. המאש בוצע בסיר בתוך צידנית קלקר.

לאחר 90 דקות, קיררתי את המאש כולו לסביבות 40 מעלות, הוספתי כ300 גרם של גרעינים טחונים ששמרתי מקודם (שלא עברו מאש) וסגרתי את הכל בציידנית. מפלס המאש בתוך הסיר הוא ממש עד השפה. מלבד זאת, שטפתי את כל פנים הצידנית ובייחוד את הרווח שבין המאש למכסה הסיר בCO2. הרעיון הוא למזער בשלב זה את נוכחות החמצן על פני המאש.

הגרעינים הטריים אמורים לשאת עימם בקטריות טבעיות היישר משדה השעורים. בייחוד לקטובצילוס שהוא הגורם לחמיצות (גם ביוגורט).

 

בבוקר לא הרחתי ריחות מוזרים מכייון המחסן, אבל אם אגיע הערב הביית ואמצא את כל השכנים מסתובבים ומחפשים את מקור הסירחון, אדע שהצלחתי. Laughing

דיווח נוסף בהמשך. 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

מעניין מאוד

האם השגת גם את נייר הלקמוס שחיפשת בזמנו? מעניין מה קורה שם עם ה-PH

 

האם יהיה בקבוק מוכן לטעימת ניסוי השמרים הקרב ובא?

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

תודה על המחמאות

צריך לזכור כי החמיצות מעדנת את המרירות של הבירה

בד"כ בלניר וויס הוא סביב 10IBU אז אני לא יודע עד כמה שווה העניין...בכל מקרה.......

אתה לוקח סיכון גבוהה להחמצת כל הבאטץ' משני סיבות:

השארת כל התירוש להחמצה לפני הגשת שמרים יכולה לגרום לסביבה חמוצה מידי ולפעילות שמרים תקינה ועדיף להגיש יותר שמרים.

יכול להיות שהבירה תצא חמוצה מידי כי אין שליטה על כמה חמוץ יצא התירוש.

אני השארתי 2% מהתירוש כ-400 סמ"ק להחמיץ יומיים, בכך שאפילו אם זה היה מאוד מאוד חמוץ זה בסה"כ 2% ובזמן זה השמרים תססו, והוספת התירוש החמוץ למיכל תסיסה התרחש כאשר השמרים היו בשיא פעילותם.

ובכך השגתי שני פרמטרים חשובים: לא פגעתי בשמרים, והשמרים עדנו את החמיצות שעדנה את המרירות.

אני לא חושב שצריך להשרות עם גרעינים טחונים מכיוון שהבקטרוית נמצאות באופן טבעי באויר גם ככה, יש סיכון לטעמי לוואי וטאנינים מהקליפות, אם השרת את החיטה אז הכל תקין כיוון שאין קליפות.

 

מקווה שהפרויקט יצלח

 

 

Theres nothing like a good brew

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר,

הזמנתי מד PH מאיביי. הגיע היום. טרם הספיקותי לעיין בהוראות.

דניאל, 

ממש לא המצאתי כלום. חקרתי את הנושא לעומק והתהליך שביצעתי די מקביל לשיטה המסורתית לSOUR MASH. בין השאר התבססתי על זה:

http://homebrewingfun.blogspot.com/2010/10/sour-mash-how-to.html

 

בכל אופן, הערב ניגשתי בחשש לצידנית שבמחסן. לשמחתי הריח לא עבר החוצה מהצידנית. כשהרמתי את המכסה הרחתי קודם ריח עדין של לתת פילסנר. אח"כ התחלתי לחשוש שאולי מישהו כבר עיכל את הלתת הזה...

סיננתי את התירוש, עשיתי ספארג' וסיימתי עם 22 ליטר של תירוש (בריח של, אהמ..). גרביטי 1.032.

מכיוון שיורד גשם, חילקתי את התירוש ל3 סירים ובישלתי למשך 30 דקות על הכיריים במטבח. 12 גרם כשות לקבלת כ3.5 IBU.

אני מקווה שהBOIL יסתיים לפני שזוגתי תחזור מהסופר. המטבח מריח לא משהו.

 

אין ספק שזו לא בירה "רגילה". 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עדכון:

תסיסה עם שמרי US05. ללא הרטבה.

הריח הנודף מהתסיסה טוב מאד. ללא ריחות הלוואי של הSOUR MASH.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עדכון נוסף:

מדידת גרביטי - יש תסיסה, טרם הסתיימה.

מדידת PH - 3.4 (לשם השוואה, בירה רגילה בסביבות 4.5 - 4.2, מיץ לימון בסביבות 2.4)

טעם - חמוץ מתוק. כמו לימונדה. הופתעתי לטובה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עכשיו צריך להשיג את הסירופ המדובר

 

במיוחד אם אתה רוצה להגיש את זה לציבור הנשים

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה כולה סירופ פטל "טבעי". 

http://www.germandeli.com/4054600096433.html

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עדכון,

התסיסה הסתיימה בגרביטי של כ 1.006. סה"כ 3.2% ABV.

הבירה הועברה לקג להגזה.

בטעימה ראשונית של דגימה לא קרה ממבחנת ההידרומטר הבירה היא מעט חד מימדית. יש לה חמיצות נעימה יחד עם טעם של לתת. אולי כמו סוכריות חמוצות.

הבירה עכורה ביותר, כמעט "חלבית". אני חושב שזה בהתאם לסגנון.

 

נראה שזו בירה שמתאימה לערבוב עם בירות אחרות - סטאוט או בלגית מתוקה.

 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עדכון:

הבירה נדגמה ע"י טועמים מנוסים שאני מעריך את דעתם ואת נסיונם.

הביקורות היו טובות.

הבירה תימזג מחבית בתערכת BEERS 2012.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם המאש מתחיל ביום שיש ומסתיים במוצ"ש זה נקרא shabath sour  mash...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נשמע לי יותר sour shabath...

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קצת יותר חם מהפעם שעברה, נכון?

מעניין איך ייצא...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עדכון. חצי בטצ' מספר 2 נשפך לביוב Cry

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט