סיום תסיסה

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

לאחר 10 ימי תסיסה 2 מדידות של 1.018 , יש להניח שהתסיסה הסתיימה!?
1.018 גבוה מדי, מטרה 1.010-14,
האם תוספת שמרים, ערבוב, או כל רעיון אחר יכול להוריד את ה FG ל FG הרצוי?
תודה,

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תסיסה מבוקרת טמפ?

אם לא - הלילות הקרים בהחלט יכולים להשפיע וניעור יכול לעזור (אבל גם לחמצן)

מצד שני - לא בטוח שכדאי לטרוח

מציע לך לטעום ולהחליט אם בא לך להתעסק.

 

בנוסף אתה יכול למשוך ליטר לארלנמייר(או צנצנת) ולתת לו 24 שעות על סטיר פלייט(או ניעור מדי פעם)

למדוד גרביטי

ואז להוסיף קצת שמרים ולתת עוד 24 שעות ולמדוד גרביטי שוב

זה ייתן לך את הגבול של יכולת התירוש הספציפי הזה לתסוס.

 

הבדיקה הזאת בדר"כ משמשת לאיבחון בעיות בתירוש ועושים אותה במקביל לתסיסה(fast ferment test)

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

יומיים ראשונים ב 20 מעלות, ארבעה ימים ב 18 והמשך ב 19.

לא ממש מבוקרת אבל בהחלט בתחומי האייל.

בכל מקרה תודה,

אגב, לא מדובר בבירה של השוואת השמרים שם הגעתי ל 1.010 .

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בועז,

עוד פרטים יעזרו לנו:

אילו שמרים?

מה היה ה OG ?

מה נפח הבירה?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

צודק,

שמרים S-04,

OG - 1.047

בתסיסה - 24  ליטר.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז כן, 1.018 זה FG גבוה בשביל בירה שהתחילה ב 1.047.

אבל, בהחלט יתכן והיא טעימה גם כך.

לשמרים האנגליים (כמו S04) יש נטייה לשקיע מהירה (fast fluculation) מה שאומר שהם שוקעים לתחתית המיכל לפני שהם הספיקו לסיים את התסיסה.

ניעור יכול לעזור להם לחזור לענינים, אבל אחרי 10 ימים אני לא בטוח שזה מומלץ.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

בועז,

    אלמנט שחשוב לא פחות הוא הרכב הגרעינים שהשתמשת ופרופיל המאש. שני הפרמטרים האלה יכולים לקבוע באופן חד משמעי את כמות הסוכרים הלא תסיסים בתירוש.

סוכרים אלו לא נאכלים על ידי השמרים וגורמים לFG גבוה (+ טעם מלטי לבירה = לא יבש)

אני לא רואה שום פסול ב1.018 כל עוד אתה לא מתכונן לתחרות. הרבה פעמים סיימתי תסיסה ב1.020 והבירה יצאה מצויינת.

סיינט