russian river - salvation, clone

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

מחפש בנרות מתכון לבירה הזאת... מישהו יכול לסייע? גוגל לא הניב יותר מדי פירות מבחינתי.

וחוצמזה אם יש לכם המלצות על איזה מתכון לסטרונג-אייל... ואללה אשמח

תודה

-עמית

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמית,

ראשית - אני חייב לציין שאני מאוד אוהב דווקא את קבוצת הבירות האחרת של russian river (אלה עם הכשות) ופחות את הנבחרת הבלגית שלהם. בכל אופן, בהעדר מתכון לקלון הייתי מנסה להתחיל באיסוף פרמטרים של הבירה ומידע זמין ומנסה לבנות קלון לפי זה...

אז מה אנחנו יודעים:
ABV 9% (מכאן)
שמרים לתסיסה ראשונה - Abbey Ale Yeast (חודש עד ביקבוק) ושמרים לקונדישנינג בבקבוק - משתנים בין בישול לבישול - בד"כ שמרי יין (מכאן - שים לב להערות לכל בישול)
OG 1.081 (מכאן)
FG 1.013 ואטניואיישן  גבוה יחסית 83% (לפי נוסחא בהתאם ל-OG ול-ABV)
בנוסף אנחנו יודעים שהצבע הוא חום כהה ואנחנו יודעים שיש בה לא מעט belgian candy sugar (מה שעוזר ל-high attenuation)

ועכשיו להשערות:
צבע - בסביבות ה-20-25 SRM, מרירות בסביבות ה-30 IBU
לתת בסיס בהתאם לסגנון - פילזנר, ולתתים מיוחדים קראמל, צ'וקלט, ארומטיק ומלנואידין. וכמו שכתתי קודם - סוכר בלגי.
מבחינת כשות - אין לי מושג אבל הייתי הולך על כשות אירופאית

ועכשיו תוך כדי השיטוט באינטרנט וכתיבת הפוסט, מצאתי דיון באיזה פורום בדיוק בנושא...
אחד החבר'ה ניסה לבנות מתכון לקלון הזה (כאן) וגם קיבל התייחסויות והערות

מקווה שעזרתי. בהצלחה!

דגן

עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

תשמע, כשביקשתי עזרה לא דמיינתי שאני אקבל כזה פירוט המון המון המון תודה והערכה

ובאשר לסגנון. אמנם אנחנו משכללים את סדרת ה  ipa שלנו עם החדש שנקרא "העלייה השנייה" שנראית ומריחה נפלא

אבל הרבינו שמרי שימאיי.. אז חשבנו לעשות סטרונג אייל בלגי ודווקא מבחינת כשות ללכת על כשות אמריקאי לטובת ה piney , nutty notes תבין לבד איזה סוגים נותנים לך את זה, בני דודים של ה "עלייה השנייה"

הנהר הרוסי זה כיוון מסויים ללכת בו ונבחן את המתכונים שהראית אבל לך תדע אולי חברינו מ dfh עם ה"ברנדי" הכשותי שלהם יהוו השראה. בתקווה שייצא טוב.

שוב תודה

-עמית

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני חייב לומר שאלא אם יש לכם דוגמא מהמקור (של הנהר הרוסי הנ"ל) הרי שכל מה שיהיה בכיוון הכללי אמור להיות די טוב, לא?

באופן אישי אני לא חובב גדול של בירות גדולות ומתוקות. ולא נראה לי שכשות אמריקאי יכול לעזור לזה.

אבל זה רק אני...

 

חוץ מזה, אם כבר נהר רוסי, אז זה הרבה יותר מעניין.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

עמית שתיתם את הבירה?

יואב