באיזו שיטה את/ה מבשל בירה?

אול גריין
79% (27 votes)
קיט רכז (ללא גרעינים)
0% (0 votes)
רכז + השריית גרעינים (בד"כ רק לתת מיוחד לצבע וטעם)
15% (5 votes)
מאש חלקי + תוספת רכז (המאש כולל לתת בסיס למיצוי סוכרים. בד"כ 2-3 קילו לתת ותוספת של רכז להשלמת הצפיפות ההתחלתית)
6% (2 votes)
Total votes: 34
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
WOW

15 מצביעים וכולם מבשלים AG! מרשים.

אף אחד מהחברים בפורום לא מבשל מרכז? 

או שאולי את מבשלי הרכז עוד לא הצלחנו לגייס לשורות חובבי ציון...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010
מה לגבי DME?

אנחנו מבשלים אול גריין וגם לפעמים משתמשים ב DME, לא נוגעים ברכז כבר 5 שנים...

גם ההגדרות של partial mash לא מצליחות לתפוס את השימוש שלנו ב DME מכיוון שאנו יכולים להשתמש אפילו בחצי קילו DME, גילינו שהשימוש בזה נותן משהו שאנחנו עדיין לא מצליחים לחכות בעזרת אול גריין, ניסינו מספר פעמים אבל עדיין לא עלינו על תמהיל הגרעינים שנותן את אותה התוצאה- כשנצליח כנראה נפרסם פוסט בנשא.

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
DME וLME זה די דומה לא?

בכל אופן מבחינת ההגדרה אני לא חושב שיש משהו רע בלהוסיף LME או DME לתירוש לתיקון הגרביטי בבישול אול גריין.

 

רוזנבלט, אתה יכול לתאר את ה"משהו" שלדעתכם הDME מוסיף (מלבד רק גרביטי)? 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010
LME ו DME

אני מסייג את תשובתי לדעה אישית (נמרוד) אבל אנחנו לא נהנים מהטעם של ה LME הוא אינו "נקי" - קשה לי לתאר את זה במילים.. אולי אחי ידע יותר טוב לתאר.

אך במעבר מ LME ל DME הרגשנו שיפור משמעותי בבירות שלנו (זה כבר היה לפני 5 שנים עוד כשרשף הביא LME). הרבה יותר קל להתעסק עם הלתת האבקתי ולשלוט בכמויות והוא לא תופס עובש/מתיישן/מתחמצן כמו הלתת הנוזלי. שוב אינני שולל שימוש בו - מביע רק דעה אישית.

נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010
גרביטי מתיקות גוף ודבשיות מסויימת

ה DME לטעמינו מוסיף בעיקר גרביטי סופי (FG) מתיקות וגוף - כמובן אילו הן כמעט מילים נרדפות - או למעשה אותה התופעה. אבל לא הצלחנו למצוא את תמהיל הגרעינים שיתן לנו את אותה התוצאה באותו ה OG.

הטעם נקי ודיבשי מעט יותר מפייל אייל. דבר שהוביל אותנו לשימוש במריס אוטר בניסיון לחכות את הטעם- אבל מריס אוטר תסיס יותר (FG נמוך יותר) מפייל אייל. כרגע אנו מנסים שילובים של פייל אייל מריס אוטר וקרפילס- כמובן נשמח לעצות או רעיונות אחרים...

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
להבנתי הדרך לשלוט על ה-FG

להבנתי הדרך לשלוט על ה-FG (ב-grain bill נתון) היא רק באמצעות פרופיל הטמפרטורה של המאש. ניסיתם לשחק עם זה ולראות את ההשפעה?

נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010
בעייתי

תחשוב שנייה על צורת הבישול של חצי גרעינים חצי DME: כדי להשיג FG גבוה רק בחצי מהכמות צריך לפצל את המאש ל 2. דבר שדורש 2 צידניות או משחק עדין מאוד עם הטמפ' בצידנית אחת ותוצאה מעט שונה. במתכונים שלנו אנחנו כן משחקים עם טמפ' מאש בשביל להעלות/להוריד FG אבל לניסיון לחכות את ה DME רק בעזרת תמהיל גרעינים עדיין יש חשיבות כשלא רוצים להוסיף עוד צידנית (או למעשה 2 צידניות קטנות כך שהגדולה לא תישאר חצי ריקה..). 



דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
לא הבנתי...

לא הבנתי...

נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010
FG גבוה יותר רק לחצי מהלתת
כלומר תריך לפצאל את המאש ל 2 חלקים כדי להצליח לחכות את ה DME + צריך למצוא דרך שיהייה דבשי יותר (ושוב אנחנו בחיפוש אחרי התמהיל לתת הנכון).
מקווה שהצלחתי הפעם להסביר את עצמי, אם לא אשמח לעשות זאת בהזדמנות כניפגש- אולי בסיום פרוייקט החבית שאנו מאוד סקרנים לגביו.
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
אחלה. אתם באים ביום חמישי

אחלה. אתם באים ביום חמישי לטעימת שמרים?

נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010
לצערי לא נגיע היום...

לצערי לא נגיע היום...

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010
מצטער לשבור לך את

מצטער לשבור לך את הסטטיסטיקה.Wink

בינתיים רכז + גרעינים

 

אמיר

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
כנראה שהם מפחדים שיצעקו עליהם.

.

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
כבר אין כאן מי שיצעק על אף אחד.

אני מקווה שמי שנכווה בעבר ישוב אלינו.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
אני סימנתי AG אבל גם מבשל מרכז פה ושם

.

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
BIAB

אני מבשל All Grain בשיטת BIAB.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010
+1

+1

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 09/04/2011
שיטת בישול

הרעיון הוא לראות מי מבשל באיזו שיטה ולאפשר לחברים להיעזר במבשלים הקרובים אליהם ללימוד הדדי.