באיזו שיטה את/ה מבשל בירה?
15 מצביעים וכולם מבשלים AG! מרשים.
אף אחד מהחברים בפורום לא מבשל מרכז?
או שאולי את מבשלי הרכז עוד לא הצלחנו לגייס לשורות חובבי ציון...
אנחנו מבשלים אול גריין וגם לפעמים משתמשים ב DME, לא נוגעים ברכז כבר 5 שנים...
גם ההגדרות של partial mash לא מצליחות לתפוס את השימוש שלנו ב DME מכיוון שאנו יכולים להשתמש אפילו בחצי קילו DME, גילינו שהשימוש בזה נותן משהו שאנחנו עדיין לא מצליחים לחכות בעזרת אול גריין, ניסינו מספר פעמים אבל עדיין לא עלינו על תמהיל הגרעינים שנותן את אותה התוצאה- כשנצליח כנראה נפרסם פוסט בנשא.
בכל אופן מבחינת ההגדרה אני לא חושב שיש משהו רע בלהוסיף LME או DME לתירוש לתיקון הגרביטי בבישול אול גריין.
רוזנבלט, אתה יכול לתאר את ה"משהו" שלדעתכם הDME מוסיף (מלבד רק גרביטי)?
אני מסייג את תשובתי לדעה אישית (נמרוד) אבל אנחנו לא נהנים מהטעם של ה LME הוא אינו "נקי" - קשה לי לתאר את זה במילים.. אולי אחי ידע יותר טוב לתאר.
אך במעבר מ LME ל DME הרגשנו שיפור משמעותי בבירות שלנו (זה כבר היה לפני 5 שנים עוד כשרשף הביא LME). הרבה יותר קל להתעסק עם הלתת האבקתי ולשלוט בכמויות והוא לא תופס עובש/מתיישן/מתחמצן כמו הלתת הנוזלי. שוב אינני שולל שימוש בו - מביע רק דעה אישית.
ה DME לטעמינו מוסיף בעיקר גרביטי סופי (FG) מתיקות וגוף - כמובן אילו הן כמעט מילים נרדפות - או למעשה אותה התופעה. אבל לא הצלחנו למצוא את תמהיל הגרעינים שיתן לנו את אותה התוצאה באותו ה OG.
הטעם נקי ודיבשי מעט יותר מפייל אייל. דבר שהוביל אותנו לשימוש במריס אוטר בניסיון לחכות את הטעם- אבל מריס אוטר תסיס יותר (FG נמוך יותר) מפייל אייל. כרגע אנו מנסים שילובים של פייל אייל מריס אוטר וקרפילס- כמובן נשמח לעצות או רעיונות אחרים...
להבנתי הדרך לשלוט על ה-FG (ב-grain bill נתון) היא רק באמצעות פרופיל הטמפרטורה של המאש. ניסיתם לשחק עם זה ולראות את ההשפעה?
תחשוב שנייה על צורת הבישול של חצי גרעינים חצי DME: כדי להשיג FG גבוה רק בחצי מהכמות צריך לפצל את המאש ל 2. דבר שדורש 2 צידניות או משחק עדין מאוד עם הטמפ' בצידנית אחת ותוצאה מעט שונה. במתכונים שלנו אנחנו כן משחקים עם טמפ' מאש בשביל להעלות/להוריד FG אבל לניסיון לחכות את ה DME רק בעזרת תמהיל גרעינים עדיין יש חשיבות כשלא רוצים להוסיף עוד צידנית (או למעשה 2 צידניות קטנות כך שהגדולה לא תישאר חצי ריקה..).
לא הבנתי...
מצטער לשבור לך את הסטטיסטיקה.
בינתיים רכז + גרעינים
אמיר
.
אני מקווה שמי שנכווה בעבר ישוב אלינו.
.
אני מבשל All Grain בשיטת BIAB.
+1
הרעיון הוא לראות מי מבשל באיזו שיטה ולאפשר לחברים להיעזר במבשלים הקרובים אליהם ללימוד הדדי.