ייעוץ בתכנון ובניית מדיד למיכל

16 תגובות [לתגובה האחרונה]
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני זוכר שכמה חברים פה כבר טיפלו בנושא בעבר, אבל משום מה לא מצאתי תמונות והסברים...

בכל אופן - אני מעוניין לבנות מד-גובה למיכל נירוסטה. יש לי כבר יציאה מהמיכל בתחתית ומה שנדרש זה צינורית (זכוכית? פלסטיק?), בית לשמור על הצינורית שלא תישבר ומתאמים למיניהם. אשמח לייעוץ בתכנון ובבניה וגם בפריטים הדרושים ואיפה ניתן לקנות אותם. תודה!!!

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הסטנדרט זו צינורית פוליקרבונט (אמאזון) ואביזרי לחיצה (compression fittings) של SWAGELOK או HAM-LET (טכנו בר)

בשפירא משתמשים במדידים מצינור סיליקון גמיש אפילו במיכלי הלחץ, הרבה יותר פשוט וזול.

 
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נראה לי שבאמת הייתרון בצינור סיליקון הוא שמידי כמה זמן אפשר פשוט לזרוק לפח ולשים חדש.

יש לך לתת לינק או תמונה של אביזרי הלחיצה?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אחד לדוגמא. לטכנו בר יש אביזרים של HAM-LET הישראלית, טובים באותה מידה. משהו כמו 40 שח לחתיכה

http://www.ebay.com/itm/NEW-BOX-Swagelok-3-8-MALE-ELBOW-stainless-tube-fitting-QTY-4-Ferrule-SS-/270868921381?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f110bbc25#ht_500wt_1413

 

 
רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

דגן, אם תשתמש בצינור סיליקון, אז אתה לא צריך את אביזרי הלחיצה, מספיק להדק את הצינור עם באנד על ניפל או בארב בקוטר המתאים.

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מנצל"ש

ונניח שיש לי מדיד (על סיר הבישול, לא מיכל תסיסה), איך אני מנקה אותו משאריות הTRUB?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

גם אני מצטרף לשאלה .. כאשר יהיה תשובות ברורות כדי לשמור את הנושא הזה  דביק כי זה נושא שיחזור על עצמו. 

 

כי אין כמו בבית

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני הייתי משתמש בפרוצדורה הבאה:

* פותחים את הבאנד התחתון

* פותחים את הבאנד העליון

* משחררים את הצינור סיליקון מלמטה

* משחררים את הצינור סיליקון מלמעלה

* מנקים טוב טוב בסבון. עם צריך מעבירים דרכו מברשת דקה (אפשר לקנות ב"הכל בשקל"). אם צריך משאירים לילה במי סבון

* מייבשים את הצינור

* מחברים את הצינור בקצה העליון

* מחברים את הצינור בקצה התחתון

* מקללים! (כי שכחנו את הבאנדים)

* משחררים את הקצה העליון ומוסיפים את הבאנדים.

* סוגרים בחזרה

* מהדקים את הבאנדים

זהו זה! קלי קלות! מומלץ מאוד לא לנקוןת תוך כדי בישול אלה לאחריו!

סיינט

גלעד-KornReich's picture

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2011

מה הייעוד של מיכל הנירוסטה עליו אתה רוצה לשים מד גובה?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה מיכל שמזין את מכונת הביקבוק. 240 ליטר, 140 ס"מ גובה בערך.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

שלום דגן.

חשוב לזכור כי מה שעובד בקטן לא מחייב שמתאים בגדול.

אני השתמשתי במחבר HAMLET של טכנובר עבור צינור 1/2" נחושת כאשראת הפרולות הוצאתי.

לקחתי צינור 12 ממ זכוכית ועליה השחלתי שני אטמי סיליקון אדום מספר 111 מאתר ORINGSANDMORE ואז חיזקתי את האום ביד.

את הקצה השיני אבטחתי ע"י יצירת "אוזן": לקחתי מסור ידני וחרצתי ראש של בורג נירוסטה אלן פשוט. לתוך החריץ דפקתי עם פטיש

שייבה עם קוטר פנימי מתאים לצינורית. חיזקתי הכל עם שיליקון לאבטחה והברגתי עם אומים ושייבת אטימה מסיליקון לדופן הסיר.

אין נזילות, קל ופשוט להרכיב רק מה האביזר מטכנובר יקר אך שווה.

אני מעריך שאת הלחץ של 1.4 מטר גובה בירה/מים שהם 0.14 אטמוספירות (0.14ק"ג לכל סמ"ר) הצינור יחזיק מה עוד הוא מחוסם

ולכן יודע גם לעמוד בפני מים רותחים או תירוש מבושל.

מצ"ב תמונה של HLT, הצטרכתי שייבות הרחקה בכדי שהצצינורית תעבור את השפה העליונה שיש בסיר עבור המכסה.

אם לך יש הברגה במיכל אז אין צורך:

צינורית מהדק טכנולוגיות ברח עין גנים 60 בהוד השרון הצינור מגיע בכל קוטר אך מוגבל לאורך 1.5 מטר-יש לך מזל 054-4305370

מחבר HAMLET שעור הברגה 1/2 צינור 1/2 אתה יכול לנסות מחברים שונים גם אצל בלאס בראשון לציון ברח משה בקר:03-9643848

אטמים ORINGSANDMORE יש לי אטמים ואשמח להביא ביום חמישי למפגש טעימות של פרויקט השמרים.

 

 

Theres nothing like a good brew

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה דניאל, נשמע כמו תוכנית טובה. כשנפגש במבשלה ביום חמישי נדסקס את זה עוד ונוודא שאני מבין מה אני הולך לעשות...

דגן

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

עשיתי הדמיית מחשבת של צינורית זכוכית לעומת פוליקרבונט לבדוק איך הם מתנהגות תחת העומס של עמוד הנוזל:

שניהם מחזיקים נוזל באורך מדיד 1.4 מטר שזה 0.14 אטמוספירות. בדדקתי והם מחזיקים גם 1 אטמוספירה שזה 10 מטר מים בקוטר צינור 12 ממ ובעובי של 1 מ"מ.

מהבחינה הזאת אף חומר לא יקרוס בעומס.

לצינורית הזכוכית תהיה במרכזה תזוזה אופקית משוערת של כ-0.05ממ כאשר הפוליקרבונט יזוז בשיעור 0.2 מ"מ.

בכדי למנוע היווצרות סדקים ומאמצים מיותרים כתוצאה מהתזוזה בעקבות הלחץ, מומלץ לשים תפס שיעגון את הצינורית במרכזה, מעיין שלה עם תמיכת גומי

שיעגון ביציבות את הצינורית ללא חשש לנזק,

שיטה נוספת היא לקחת צינור סיליקון ועם חבק פלדה (בנד) לחבוק את הצינורית. במיכל התסיסה/מילוי שמים מגנט אל מול החבק והוא מצמיד את הצינורית למיכל,

נח במצב שלפירוק מתמיד לניקוי.

Theres nothing like a good brew

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מדדתי שוב ולמרות שהמיכל כולו הוא בגובה מטר וחצי (כולל רגלים והכל), המדיד הולך להיות באורך 80 ס"מ בלבד - כך שנראה שלא הולכת להיות בעיה במישור הזה.

 

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

עבור שאלת ניקיון הצינור פשוט מאוד,

מכניסים צינורית שטיפה ייעודית קטנה מעיין חטר כזה ועם שילוב של מי סבון מנקים אותה.

או שמסחררים דרך הפתח העליון חומר ניקוי עם משאבת סחרור.

עם הולכים על הפוסט הקודם שלי, אחרי כל שימוש ניתקן את הצינורית לפרק לניקוי בצורה מאוד קלה ע"י שחרור האום וניתוק הצינור

את הצינור מנקים בנפרד ומחזירים למתקן

Theres nothing like a good brew

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

לא יודע אם התמונה הקודממת עלתה, הנה היא שוב:

Theres nothing like a good brew