72 שעות

28 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שבת שלום לכולם

אנחנו מבשלים AMERICAN IPA ונחה עלי המחשבה שמעבר שנעשה שימוש בכשות אמריקאי, אולי כדאי לעשות בשיטה של מבשלת סיירה נוואדה, בבירת הטורפדו שלהם. הכוונה להכין פילטר שדרכו תזרום הבירה כאשר תצא מהמיכל. 

ועכשיו לצרכים:

 

  • המתקן צריך להיות מתקן שאפשר לחטא, לפתוח ולסגור ללא התעסקות רבה
  • איפה אני יכול להתקין אותו? כלומר, איך לעשות חיבורי יציאה וכניסה מהמתקן
  • איך אני בעצם הופך אותו לפילטר ששומר על הכשות בתוך המתקן ושלא ימשיך עם הבירה לתוך המיכל

 


הכוונה היא לבנות את המתקן הזה בשלושה הימים הקרובים. למקומות, היכון, רוץ!!

If you don't stand for something

You will fall from anything

מרטין's picture
Offline

Location

חוסן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

אפשר להשתמש במתקן סינון כזה שמתקינים על הצנרת בכניסה לבית ללא הפילטר במקומו לדחוס כשות

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

רעיון טוב מרטין אבל שתי חסרונות:

לא יהיה ניתן לבנות אותו ב-50 השעות שנשארו, ויש לי עדיפות שהמתקן יהיה שקוף כדי  לראות מה קורה בפנים

If you don't stand for something

You will fall from anything

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גלעד, החברים בסיירה נוואדה משתמשים בטורפדו שלהם לעשות דריי הופינג. הבירה מסוחררת דרך הטורפידו באמצעות משאבה וחוזרת למיכל התסיסה. זו גם הכוונה שלך?

אני חושש שרק העברה אחת דרך הכשות למיכל הביקבוק לא תיתן מספיק ארומה לבירה.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

לזה אני מתכוון

אני תוהה כמה זמן לסחרר את הבירה בפילטר. לא כל השבוע כמובן

If you don't stand for something

You will fall from anything

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אפשר לבנות כזה פילטר משני חצאי בקבוק קולה 1.5ליטר או 1/2 או 1/3 ניתן גם עבור כל בקבוק שקוף אחר.

להדביק יחדיו שני חצאי בקבוקים כך שיש בקבוק אם שני יציאות .

לפני ההדבקה מכניסים לאחד רשת של מסננת-למשל כמו זו של קוסקוס.

או שאפשר את הרשת הרכיב מבחוץ לבקבוק על ההברגה של הפקק לפני ואז הצינור שחובק אותה אוטם ומחזיקה אותה במקום.

אפשר להדביק עם סיליקון ללא חשש מזיהומים.

יתרונות:

שקוף, זול קל לייצר קל לחטוי

לחסרון: לא עמיד לחום מעל 40 מעלות קשה לנקות את הרשת שבפנים יש ללתת 24 שעות לסיליקון להתייבש ולבדוק לנזילות.

אני בעבר התמשתי בכזה רעיון למכשיר אחר שעבד טוב.

אין לי תמונה אך תשתמש בדמיון

Theres nothing like a good brew

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

עוד חסרון, הכשות תתנפח בתוך הבקבוק ותהיה לו בעיה להוציאה.....

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם הוא ייקח את נפח ההתפשטות בחשבון לא תהיה לו בעיה.

להוציא אותה לא צריך - אפשר לזרוק ולחתוך 2 בקבוקים שוב ושוב

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בכל מקרה כדאי להתשמש במקרה זה בפרחי כשות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

כפר ויתקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/15/2010

את התמונה הזו לקחחתי מכאן , נראה לי שאתה רוצה לבנות "הופ-באק"

לא בטוח שתספיק עכשיו אבל אולי לפעם הבאה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הרעיון של דניאל נראה לי הכי פשוט ולעניין.

את הכשות (פרחים בלבד) הייתי שם בתוך שקית רשת ולא דוחס יותר מידי.

את השקית בתוך הבקבוקים. אוטם עם סיליקון או דבק חזק את התפר בין הבקבוקים ומזרים דרך הדבר הזה את התירוש.

אפשר כנראה בגרויטציה אבל משאבה תעשה את החיים קלים. צריך רק לראות שלא נוצר יותר מידי לחץ אחרת כל הגשטאלט יתפרק.

 

 

אגב, בתור אלטרנטיבה, אולי שווה לבחון את הנושא של HOP TEA.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

כבר שמעתי על כל מיני כלי תה בשביל הכשות, אבל צריך שזה יהיה משהו גדול ממש. 

היום בבישול של בלונד תהינו לעצמנו מה בעצם הרווח של הבירה ממעבר בכשות דרך פילטר?

מה ההבדל בין מעבר חם למעבר קר?

אם אני אשתמש בשיטה של סיירה נוואדה, הם מעבירים את הבירה דרך פילטרים מלאים בכשות בדרי-הופ. האם אנחנו מדברים רק על ארומות?

If you don't stand for something

You will fall from anything

עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

כפי הנראה , כן.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גלעד,

כבר עברו 72 שעות?

מה היה בסוף?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

לכל הרוצים לדעת, העוזרים במלאכה ובמחשבה. ההצהרה על 72 שעות הייתה בשביל להמריץ ולהזיז את הגלגלים הקטנים שבראש. 

נערכו התייעצויות ונערכו חיפושים ברחבי האינטנרט, פתרוןן מעניין לשאלה ההופ-פילטר מצאתי באתר האינטרנט הבא. מדובר במישהו שלקח פילטר של מים, עשה התאמה של החורים והיציאה, והכניס צינורית אל תוך הפילטר בשביל שהתירוש יבוא מלמטה, יעבור דרך פרחי הכשות ויעלה החוצה אל חור היציאה כאשר הוא עשיר בארומות.

הצעה נוספת של רון הייתה לקחת צינור נירוסטה, לקדוח חור כניסה במעלה הצינור וחור יציאה בתחתית הצינור. לעשות אטימה בחלקו התחון, ומכסה שיכול להיפתח בחלקו העליון. דרוש לייצר סינון עם שק סינון או אמצעי אחר.

מה נראה לכם יותר אופרטיבי?

If you don't stand for something

You will fall from anything

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גלעד

בפעם הבאה שאתה מקציב לנו 72 שעות עדיף יהיה שתקציב אותן גם לעצמך.

לגבי ההצעה של רון - קידוחי נירוסטה הם לא בדיוק "אילתורים". נראה לי מורכב מידי

עודד
רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

גלעד, לא התכוונתי כלל לצינור נירוסטה, אלא לצינור פלסטיק.

אני חשבתי בכלל על משהו בסגנון ריאקטור של CO2 לאקוריום :

רק שבמקום הכדורים הכחולים תהיה הכשות.

בהצלחה

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רון - יכול להסביר למה משמש הריאקטור הזה ואיך הוא עובד?

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

בעיקרון, הוא מיועד למיסוס CO2 במיי האקוריום, הCO2 בעצם הוא סוג של דשן באקוריום צימחיה.

לדעתי הוא יכול לשמש גם כריאקטור למיסוס חמצן בתירוש בסיום הבישול לאחר הקירור.

מסכררים את הנוזל בעזרת משאבה, כניסת הנוזל מהחיבור הגדול למעלה מימין, כניסת CO2 מהחיבור הקטן למעלה משמאל,

יציאת הנוזל עם הגז המומס דרך החיבור למטה משמאל.

אם בונים את זה ללא הכדורים הכחולים ומוסיפים רשת סינון כל שהיא בחלק התחתון וכשות, זה יעשה את העבודה Wink

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעניין גם בתור hop back וגם בתור aerator לתירוש לאחר הקירור ולפני הגשת השמרים...

כמה עולה כזה בערך?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אם עסקינן בהופ-פילטר (וגם הופ-בק), ואני רוצה להשתמש במוצר הזה. אני יכול לסתום בקלות את החור כניסה של גז ה-CO2? ובכך לבנות מתקן שהבירה נכנסת מלמעלה, עוברת דרך הכשות, ויוצאת מהחור שבתחתית המתקן?

אני חושב שהרצון הוא שיהיה כמה שפחות כניסה של אוויר (חמצן) לבירה שכבר סיימה את התסיסה הראשונית שלה, ולכן צריך לצמצם את מספר הפתחים למינימלי ההכרחי.

If you don't stand for something

You will fall from anything

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

בהתחלה גם חשבתי כך, אבל לדעתי, אם כבר אתה בונה משהוא בסגנון הזה, לא תזיק ההכנה לכניסת חמצן, יש ברז סגירה, כך שזה יכול לשמש אותך גם לחימצון התירוש לפני הגשת השמרים

וגם כהופ-פילטר, הופ-בק וכו'.....

דגן, העלות של הרכיבים לא יקרים והרוב זמין בכל טמבוריה, ישנם עוד אפשרויות, רק להפעיל את הדימיון והיצירתיות:

1. ריאקטור ממסנן, שגם זו אופציה לא רעה כלל.

2. ריאקטור לנפחים גדולים יותר.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

זה בדיוק מה שאני מחפש לבנות. אני אבדוק מחר אם זה הגיע גם לטמבוריות של באר שבע

If you don't stand for something

You will fall from anything

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

על אף שאני כמעט לא מגיב בפורום כבר הרבה זמן אני מרגיש מחוייב להעלות שאלה שלא עלתה כאן. היא אומנם עלתה בשיחה שלי עם גלעד ועמית אבל לא נידונה גאן באמת.

לא ברור לי בכל איך יוצרים מערכת אטומה לחמצן שבה מזרימים ללא הפסקה תירוש במשך זמן מה (אם בסיירה נוואדה אנחנו עוסקים אז די הרבה).  לדעתי הבירה ממש תתחמצן, אלא אם מציפים את המערכת ב CO2 וגםאז צריך מערכת אטומה. בנוסף אני לא בטוח שכלים מפלסטיק יעשו את העבודה כי אוויר חודר דרך הפלסטיק.

אני חושש שהדבר הזה דורש בנייה של מערכת יקרה ומסובכת בהרבה ממה שמדובר כאן, צריך גם משאבה טובה יותר ממה שיש לנו גם ציוד לא פוריזיבי (יענו זכוכית או מתכת, אולי סייקון תופס אבל אני בספק.

זהו

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני מתיל ספק במה שאמרת בגלל שלדעתי, אם לוקחים מסנן מים, שאמור להיות עבור טיפול במים, אז לא אמורה להיות בעיה של מעבר תירוש. אם האיטום נכון אז לא אמורה להיות בעיה של דליפת חמצן.

במידה וכן רוצים להתעסק עם החדרת CO2 אל תוך הפילטר על מנת לוודא שלא חמצן, אז אפשר להכין חור כניסה עבור CO2 בשביל לסגור את העניין של דליפת חמצן אל תוך התירוש.

If you don't stand for something

You will fall from anything

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

חימצון חביבי חימצון. איך נמנעים ממנו?

 

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

אל תשכח שיש שלבים שגם זקוקים לו.....

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

כשלב שמטרתו לאוור את התירוש לפני ההתססה זה סבבה ומגניב. אבל לאחר ההתססה זה בעיה קשה- בזמן הדריי הופינג.

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

אם חזרת הנוזל יהיה מתחת לגובה פני הנוזל, החימצון מהסיחרור של התירוש יהיה אפסי (פרט לחדירת אוויר/חמצן דרך הפלסטיק של המיכל או הסנן).

אם אתה מדבר על שלב הדריי הופינג או סיום תסיסה, אז להזכירך שנוצר CO2 טבעי מהתסיסה אשר ממלא את החלל שמעל התירוש במיכל התסיסה.

בכל אופן, אם חפצה נפשך במערכת ללא חימצון, אז התשובה היחידה לדעתי היא מערכת מנירוסטה..$..$...