http://dl.dropbox.com/u/20170950/brown%20ale%231.pdf
מה אתם אומרים על המתכון? האם נראה מוצלח? המטרה לקבל טעמים של שוקולד וקפה בלי הכבדות של פורטר או סטאוט...
אשמח לביקורת בונה!
מיכאל.
http://dl.dropbox.com/u/20170950/brown%20ale%231.pdf
מה אתם אומרים על המתכון? האם נראה מוצלח? המטרה לקבל טעמים של שוקולד וקפה בלי הכבדות של פורטר או סטאוט...
אשמח לביקורת בונה!
מיכאל.
נשמע אחלה מתכון. השינוי היחידי שהייתי מכניס הוא "הרחקה" של תוספות הכשות - כך שהכשות הראשון יהיה ב-60 דקות (ואם תרצה לתקן כמויות כדי לשמור על אותו IBU) והכשות השני ב-15 דקות (ואולי עוד אחד ב-flame out). הייתי שוקל גם לשים משני זני הכשות בהוספה השניה כדי לקבל טעמים משניהם.
אבל כמו שאמרתי - גם כמו שהוא המתכון נראה אחלה.
carared יתן לך טעמי קרמל מודגשים - לאו דווקא שוקולד וקפה.
הroasted barly נראה לי קצת יותר מידי מבחינת הכמות.
הקפה יגיע מה-roasted barley... ה-carared יאזן אותם עם מאלטיות.
כן אבל אז הוא יקבל קצת מהאופי של פורטר שהוא לא מעוניין בו
אני הייתי מעלה את טמפ' המאש מעט לקבלת FG גבוה יותר
אם חשוב לך יותר דגשים של קפה ופחות שוקולד, המתכון טוב
אם חשוב לך יותר דגשים של שוקולד תקטין את כמות ה-ROASTED BARLEY ב-3% ותוסיף 3% CARAFA1 במקומם
זה מתכון ל-northern english brown ale
כדאי לטעום דוגמא מסחרית כדי להבין במה מדובר
או לקרוא על דוגמאות מסחריות של הסגנון ב-ratebeer
לצערי לא חושב שיצא לי לטעום דוגמא של הסגנון כך שאיני יכול להעיד
BJCP טוען להרבה דברים שהסגנון נותן אבל לא בטוח שזה מה שאתה מתכוון שייצא
בהצלחה
איך הגרסא הזו למתכון?
הורדתי את הכמות של הרוסטד והכשות נכנס רק לחצי שעה (מה שאומר שסך כל הבישול 60 דק' ולא 90)
ואכן המתכון הוא לmild brown ale
יש איזה סיבה לא להכניס את הכשות הראשון בתחילת הבישול אלא רק חצי שעה מאוחר יותר?
מיכאל,
לא צריך להיות קשר בין אורך הבישול לנקודות הוספת הכשות.
אני תמיד מבשל 90 דקות אבל בד"כ לא מוסיף כשות לפני 60 דקות.
למה נועם? הכשות של המרירות - שתהיה כמה שיותר זמן. אם אתה רוצה פחות מרירות תוריד בכמות, לא בזמן.
ובמה שחסכת בכשות, תוכל לקנות לך משהו יפה (ברז מזיגה, צינור סיליקון, בקר טמפרטורה, משאבה, אביזר נירוסטה...)
הכשות נכנס רק לחצי שעה כי אני רוצה בבירה מרירות נמוכה, אבל כן מעט (בדגש על מעט יחסית) ארומות של כשות.
הבישול הוא שעה כי ממה שהבנתי מהמאמר שמדבר על בישול 90 דק' הוא בעצם מדבר על בישול של חצי שעה מלפני הכשות הראשון שהוא בדרך כלל שעה, לכן במקרה הזה הבישול הכולל הוא שעה.
אני לא רואה הצדקה לחכות עם הכשות (של המרירות). חבל על הכסף.