מתכון ראשון בשAG brown ale

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 06/30/2011

http://dl.dropbox.com/u/20170950/brown%20ale%231.pdf

 

מה אתם אומרים על המתכון? האם נראה מוצלח? המטרה לקבל טעמים של שוקולד וקפה בלי הכבדות של פורטר או סטאוט...

 

 אשמח לביקורת בונה!

 

מיכאל.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נשמע אחלה מתכון. השינוי היחידי שהייתי מכניס הוא "הרחקה" של תוספות הכשות - כך שהכשות הראשון יהיה ב-60 דקות (ואם תרצה לתקן כמויות כדי לשמור על אותו IBU) והכשות השני ב-15 דקות (ואולי עוד אחד ב-flame out). הייתי שוקל גם לשים משני זני הכשות בהוספה השניה כדי לקבל טעמים משניהם.

אבל כמו שאמרתי - גם כמו שהוא המתכון נראה אחלה.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

carared יתן לך טעמי קרמל מודגשים - לאו דווקא שוקולד וקפה.

הroasted barly  נראה לי קצת יותר מידי מבחינת הכמות.

 

עודד
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הקפה יגיע מה-roasted barley... ה-carared יאזן אותם עם מאלטיות.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן אבל אז הוא יקבל קצת מהאופי של פורטר שהוא לא מעוניין בו

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני הייתי מעלה את טמפ' המאש מעט לקבלת FG גבוה יותר

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אם חשוב לך יותר דגשים של קפה ופחות שוקולד, המתכון טוב

אם חשוב לך יותר דגשים של שוקולד תקטין את כמות ה-ROASTED BARLEY ב-3% ותוסיף 3% CARAFA1 במקומם

Theres nothing like a good brew

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה מתכון ל-northern english brown ale

כדאי לטעום דוגמא מסחרית כדי להבין במה מדובר

או לקרוא על דוגמאות מסחריות של הסגנון ב-ratebeer

 

לצערי לא חושב שיצא לי לטעום דוגמא של הסגנון כך שאיני יכול להעיד

BJCP טוען להרבה דברים שהסגנון נותן אבל לא בטוח שזה מה שאתה מתכוון שייצא

 

בהצלחה

 

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 06/30/2011

איך הגרסא הזו למתכון?

הורדתי את הכמות של הרוסטד והכשות נכנס רק לחצי שעה (מה שאומר שסך כל הבישול 60 דק' ולא 90)

ואכן המתכון הוא לmild brown ale

http://dl.dropbox.com/u/20170950/brown%20ale%231.pdf

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש איזה סיבה לא להכניס את הכשות הראשון בתחילת הבישול אלא רק חצי שעה מאוחר יותר?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מיכאל,

לא צריך להיות קשר בין אורך הבישול לנקודות הוספת הכשות.

אני תמיד מבשל 90 דקות אבל בד"כ לא מוסיף כשות לפני 60 דקות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למה נועם? הכשות של המרירות - שתהיה כמה שיותר זמן. אם אתה רוצה פחות מרירות תוריד בכמות, לא בזמן.

ובמה שחסכת בכשות, תוכל לקנות לך משהו יפה (ברז מזיגה, צינור סיליקון, בקר טמפרטורה, משאבה, אביזר נירוסטה...)

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 06/30/2011

הכשות נכנס רק לחצי שעה כי אני רוצה בבירה מרירות נמוכה, אבל כן מעט (בדגש על מעט יחסית) ארומות של כשות.

 

הבישול הוא שעה כי ממה שהבנתי מהמאמר שמדבר על בישול 90 דק' הוא בעצם מדבר על בישול של חצי שעה מלפני הכשות הראשון שהוא בדרך כלל שעה, לכן במקרה הזה הבישול הכולל הוא שעה.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני לא רואה הצדקה לחכות עם הכשות (של המרירות). חבל על הכסף.