בירות lambic ובירות פירות אחרות

6 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

לרוויה לכל חובבי ציון.

 

אף פעם לא הכנתי בירה עם פרי ואני רוצה לדעת מה היא בערך הכמות של פרי שצריך להוסיף לבירת פרי, באיזה שלב מוסיפים אותו ובאיזו צורה-רכז, מחית, שלם, חתוך, עם או בלי קליפה.

 

אני מתכוון ללכת לקטיפי פירות יער בחודש הבא ולהביא דברים מעניינים.

 

אם מישהו מנוסה יוש לו טיפ אשמח לשמוע.

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

היי

בעבר ניסיתי להכין קריק...היחס המקובל בין משקל הבירה לפרי הוא בין 20% ל- 30% כלומר אני הוספתי משהו כמו 3 ק"ג דובדבנים מגורענים ומעוכים. אני הוספתי את הפרי אחרי סיום התסיסה הראשונה למיכל התסיסה. חשוב מאוד להקפיד לחטא את הפריות ע"י השרייה בכהל נקי (ניתן להוסיף למיכל גם).

שים לב שכדי לייצר למביק אמיתית צריך לרכוש שמרי bretomycis דבר שניתן להשיג רק בצורת שמרים נוזליים  

יואב

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מקפיא את הפרי אחרי השטיפה כדי לפצוע את מעטפת התאים וכך לאפשר נגישות טובה יותר לטעמים. אחרי ההפשרה אני מועך את הפרי ומבשל עד לרתיחה. בנקודת הרתיחה מצנן. כפי שנאמר מוסיפים את הפרי לסקונדרי. הסיבה היא שבשלב זה הבירה פחות רגישה לזיהומים בגלל נוכחות האלכוהול.

אם יורשה לי לשאול, למה שמישהו ירצה לבשל למביק? זאת בירה מזוויעה. מוסיפים לה פרי כדי לטשטש את טעמי הריקבון.

אני הייתי בוחר סגנון בירה מתאים יותר למשל בלונד או חיטה (סליחה דגן).

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. אני מסכים עם עמנואל.

ב. באבולוציה האישית שלי כמבשל בירות, אני הגעתי למסקנה שבירה עושים מחומרי גלם של בירה. רק אחרי שאהיה משוכנע שאני עושה עבודה מספיק טובה עם חומרי הגלם המסורתיים (ולא, אני לא מגביל עצמי לחוק הטוהר הגרמני) אתקדם לשלב מאוחר באבולוציה שכולל משחק עם פירות, תבלינים, שוקולד, קקאו, קורנפלקס, חמאת בוטנים ופסטרמה מעושת (שלא לומר בייקון).

ג. טרם טעמתי למביק או קריק שטעימה לי. אבל לא טעמתי יותר מידי מהסגנון אז אולי עוד אופתע.

ד. עמנואל, מתי נטעם כבר מהחיטה-תות שלך? אנחנו שומעים על זה כבר חודשיים, נו?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מביא בלונד תות לחגיגת הבישול ביום ו' הבא לטעימת החברים ע"ח הבית. כמו כן הבירה משתתפת באירוע הלונג שוט שם היא תימזג כמים.

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

נועם- השם ירחם, בירת בייקון??? :)

שמולץ- עמנואל צודק, למביק אמיתית היא בירה דוחה, הגרסאות שיש בארץ הן בירות "ידידותיות למשתמש" בהן טעמי הג'יפה מותנו מאוד

יואב

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

למען האמת אני רוצה להכין בירות עם פירות בכלל ודווקא לא למביק אבל כתבתי בשביל ההבהרה.

 

מה בנוגע לפקטין, שהבנתי שנוכח בקליפת פירות ותסיסה בנוכחותו מובילה למתנול?

 

יש ממה לדאוג?