גיזוז טבעי ללא הוספת סוכר או CO2

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

במהלך שיטוטי ברשת נתקלתי במאמר המתאר שיטת גיזוז ללא שימוש בסוכר או קרבונציה.
וכך כתוב:
שהתירוש רותח, טרם הוספת השמרים, להוציא 6-8 אחוז (תלוי בגרוויטי) של תירוש חם למלא כלי ולסגור. את התירוש להכניס למקרר.
יום לפני ביקבוק להוציא את התירוש "הנקי" (ללא תוספות) ולתת לו להגיע לטמפרטורה של התירוש המותסס.
לפני ביקבוק (כמו הסוכר) מערבבים את התירוש הנקי עם התירוש המותסס ומבקבקים.
לשמרים מהתירוש המותסס יש מזון "חדש" בכדי לגזז את הבירה מבלי להשתמש בסוכר.
יש להוסיף קצת יותר כשות ברתיחה בכדי לפצות על התוספת "המתוקה".
מישהו שמע או מכיר את השיטה ויודע להוסיף ולהסביר?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה נובע, היסטורית, מחוק הבירה הגרמני

ראה כאן

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

שחר תודה,

במקור שראיתי מופיע אמנם שזה נובע מחוק הבירה הגרמני, אבל לא כל המבשלים הגרמנים נוהגים לפיו.

מה שעניין אותי לדעת זה איך קובעים את רמת הגיזוז לפי סוגי הבירה השונים.

האם יש מקור האומר כמה אחוזים של תירוש "נקי" נותנים איזה רמת מיגוז.

והאם יש למישהו ניסיון בשיטה.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בועז תודה

האם יש איזו שהיא נוסחה שמחשבת את רמת הגיזוז כתלות בגרויטי?

 

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כל המידע שאתם מחפשים נמצא כאן

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

נועם תודה,

המאמר מודפס, עכשיו צריך ללמוד.

נראה ואולי גם ננסה.

אגב, אתה מכיר מישהו שכבר התנסה בשיטה?

נ.ב - יש שירשור ב http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=9685

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני לא מכיר מישהו שעובד בשיטה זו.

אגב, השירשור שהבאת נפתח ע"י אותו בחור שכתב את המאמר שאני הבאתי כך שהמידע כנראה דומה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט