ובכן היום במבשלת החלוץ - סניף פתח תקווה התחלתי לגעת קצת בציוד שנאסף בימים האחרונים (קיט דליים חדש מהניילון וסיר (the prize winner) של שמולץ שקיבלתי בהשאלה
עשיתי קצת בדיקות של זמני הרתחה וחימום של מים ותוך כדי חיטאתי את כל הצינורות והברזים ולמעשה כל כל כל הציוד שנכנס לגודל של סיר ע"י ההרתחה
בימים האחרונים שברתי את הראש על איך בסופו של דבר אני אקרר את התירוש אחרי ה boil ... האופציה העדיפה היתה לקנות חומרים לבנות צ'ילר טבילה , ואז ראיתי שהסיר נכנס בצורה מאוד יפה לכיור שממוקם ממש ליד הכיריים.
הטמפ של המים בדירה שאני נמצא בה מאוד מאוד קרים ברמה כזו שאני מקבל צמרמורת כל פעם שאני שוטף ידיים הלוגיקה שלי אמרה אוקיי...כיור,כיריים קרובים,מים קרים ,כולה בישול של 12 ליטר... יאללה בוא נשים את הסיר בכיור נמלא את הכיור במים הקרים , נאטום את החור עם מטלית בצורה חלקית שגם יתמלא אבל גם שתהיה תחלופה של המים ..
לאחר שהבאתי את הסיר והרתחתי במשך זמן מסוים וחיטאתי את כל מה שהיה צריך העברתי מיידית - כדי לעשות stress test כלומר מבחן בתנאי קיצון , לא סיר שישב בפליים אאוט בלי אש כמה דקות והתקרר (יחסית)...
שמתי סיר שהיה ברתיחה וכל איזה 2-4 דקות הטמפ ירדה ב10 מעלות בסהכ לאחר כ 20 דקות מרבית התירוש היה ב30 . מה שכן מסקנות מעניינות היו (שמתי את המדחום בגבהם שונים ובמיקומים ביחס לזרם המים אל תוך הכיור) החלק העליון של הסיר היה חם יותר מהתחתית - אחכ מעבר לסיבות הפיזיקליות שמסבירות את זה שמתי לב שזה היה גם בגלל שגובה פני המים שהיו בכיור לא היה גבוה ממפלס התירוש שהיה בסיר...
אפשר לדחוף גם קרחונים לתוך הכיור ולהוריד את טמפ המים אפילו עוד יותר,חשבתי אולי גם לנצל את הכיור הנוסף שלידו להיות מאגר נוסף של מי קרח.
מה דעתכם על השיטה? היא בכל זאת מורידה הטמפ' בצורה סבירה... בכלל לא אופטימלית אבל אנחנו בתנאי הישרדות , פתח תקווה זה חתיכת ג'ונגל
ואל תדאגו , אני עדיין אלך לקנות חומרים לצ'ילר טבילה,פשוט בוער לי כבר לבשל פה...