אפייה עם שמרים "משומשים"

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

חברה שלי החליטה שאפשר לנצל את התחביב שלי לבישול בירה כדי לאפות לחם מגניב.

 

מישהו מכיר מתכון או דרך להשתמש בשמרים שנותרים בתחתית מיכל התסיסה עלמנת לאפות לחם?

אני מניח שהשמרים בתחתית רובם מתים ומפחד ששימוש ביותר מדי מהם יגרום לטעם של שמרים ללחם.

 

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

היי,

 

מצאתי שרשור בנושא לפיו אומרים להשתמש בפי-4 ממה שרשום במתכון (על כל כפית לשים 4 כפיות)

http://www.homebrewtalk.com/f163/baking-bread-beer-yeast-266533/

בכל אופן, נבצע מחר ואני מבטיח לעדכן

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשרי בהחלט

קצב התפיחה קצת יותר איטי

Location

כפר ויתקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/15/2010

אם כבר אז אפשר גם להשתמש בגרענים אחרי המאש:

http://www.topfermented.com/2010/02/01/homebrew-making-bread-with-spent-...

(יש עוד מלא כאלה, זה הראשון בגוגל שלי )

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יצא לי כמה פםעמים לאפות לחם עם גרעינים משומשים מהמאש.

נא נחמד וקראמצ'י אבל בסופו של דבר לא כדאי לשים יותר מכוס של גריעינים על קילו קמח (וזה עדיין משאיר יותר מ5 קילו גרעינים שאין מה לעשות איתם).

 

לגבי השמרים אחרי התסיסה, הבעיה עם עוגת השמרים הזו היא שהיא מכילה גם די הרבה רכיבי כשות ששקעו ולכן היא די מרה. זה לא כל כך מוצלח בלחם. ניסיתי.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

חבל להשקיע שמרי בירה להכנת לחם כאשר שמרים יבשים נמכרים בעלות של כ-30 שח לקג שמרים.

משקעי השמרים אינם טעימים בכל מקרה הרבה תאים מתים כך ש......

אם רוצים טעמים שונים בלחם עדיף פשוט להכין את הלחם במקום עם מים עם בירה ואז יהיה טעמי כשות/לתת וכדומה.

 

Theres nothing like a good brew

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

דניאל, כוונת המשורר היתה לשימוש עם השמרים שנותרים בסיום התסיסה ולא עם שמרים חדשים Wink

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

היי, תודה על העזרה אני אנסה פעם הבאה עם הגרעינים בפנים.

ניסיתי אתמול את הלחם, נתתי לו 4 שעות לתפוח והוא תפח למימדי ענק...

באמת יש טעם חזק של כשות, מה גם ששכחתי להוציא את הגרעיני כוסברה מהשמרים וזה ממש מר... כל ביס ממש סבל.

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אפשר לעשות לחמים מצויינים משאריות הבירה!

אנחנו (אני בת הזוג והדג הלבן למי שטעה) משתמשים בבירות קיימות, לרוב מתכונים שלא זכו לחיבה מיוחדת לעשיית הלחם.

בירה במקום מים וגרעינים מהמאש כתוספת פרחונית ללחם בפנים ובחוץ.

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

אפ כבר בירה אני ממליץ להכניס בירות לא כשותיות,  מניסיון פורטר למינים עושה עבודה טובה

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ