חברה שלי החליטה שאפשר לנצל את התחביב שלי לבישול בירה כדי לאפות לחם מגניב.
מישהו מכיר מתכון או דרך להשתמש בשמרים שנותרים בתחתית מיכל התסיסה עלמנת לאפות לחם?
אני מניח שהשמרים בתחתית רובם מתים ומפחד ששימוש ביותר מדי מהם יגרום לטעם של שמרים ללחם.
חברה שלי החליטה שאפשר לנצל את התחביב שלי לבישול בירה כדי לאפות לחם מגניב.
מישהו מכיר מתכון או דרך להשתמש בשמרים שנותרים בתחתית מיכל התסיסה עלמנת לאפות לחם?
אני מניח שהשמרים בתחתית רובם מתים ומפחד ששימוש ביותר מדי מהם יגרום לטעם של שמרים ללחם.
היי,
מצאתי שרשור בנושא לפיו אומרים להשתמש בפי-4 ממה שרשום במתכון (על כל כפית לשים 4 כפיות)
http://www.homebrewtalk.com/f163/baking-bread-beer-yeast-266533/
בכל אופן, נבצע מחר ואני מבטיח לעדכן
אפשרי בהחלט
קצב התפיחה קצת יותר איטי
אם כבר אז אפשר גם להשתמש בגרענים אחרי המאש:
http://www.topfermented.com/2010/02/01/homebrew-making-bread-with-spent-...
(יש עוד מלא כאלה, זה הראשון בגוגל שלי )
יצא לי כמה פםעמים לאפות לחם עם גרעינים משומשים מהמאש.
נא נחמד וקראמצ'י אבל בסופו של דבר לא כדאי לשים יותר מכוס של גריעינים על קילו קמח (וזה עדיין משאיר יותר מ5 קילו גרעינים שאין מה לעשות איתם).
לגבי השמרים אחרי התסיסה, הבעיה עם עוגת השמרים הזו היא שהיא מכילה גם די הרבה רכיבי כשות ששקעו ולכן היא די מרה. זה לא כל כך מוצלח בלחם. ניסיתי.
חבל להשקיע שמרי בירה להכנת לחם כאשר שמרים יבשים נמכרים בעלות של כ-30 שח לקג שמרים.
משקעי השמרים אינם טעימים בכל מקרה הרבה תאים מתים כך ש......
אם רוצים טעמים שונים בלחם עדיף פשוט להכין את הלחם במקום עם מים עם בירה ואז יהיה טעמי כשות/לתת וכדומה.
דניאל, כוונת המשורר היתה לשימוש עם השמרים שנותרים בסיום התסיסה ולא עם שמרים חדשים
היי, תודה על העזרה אני אנסה פעם הבאה עם הגרעינים בפנים.
ניסיתי אתמול את הלחם, נתתי לו 4 שעות לתפוח והוא תפח למימדי ענק...
באמת יש טעם חזק של כשות, מה גם ששכחתי להוציא את הגרעיני כוסברה מהשמרים וזה ממש מר... כל ביס ממש סבל.
אפשר לעשות לחמים מצויינים משאריות הבירה!
אנחנו (אני בת הזוג והדג הלבן למי שטעה) משתמשים בבירות קיימות, לרוב מתכונים שלא זכו לחיבה מיוחדת לעשיית הלחם.
בירה במקום מים וגרעינים מהמאש כתוספת פרחונית ללחם בפנים ובחוץ.
אפ כבר בירה אני ממליץ להכניס בירות לא כשותיות, מניסיון פורטר למינים עושה עבודה טובה