תחרות הלונגשוט- מה הגשתם?

13 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

אייל בהיר- Saison

סגנון חופשי- Juniper Tripel

חופשי ישראלי- Sambucca Blonde  

יואב

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהיר APA

בהיר IPA

חופשי IRA

כהה Dry Stout

ישראלי Strawberry Blond

חיטה Hefeweizen

 

יואב, הסמבוקה עם גבינה בולגרית או פסטו? בהצלחה!

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

סמבוקה מבושלת עם פרחי סמבוק (Elder flower)... הולכת טוב קינוחים מזרחיים כמו מלבי או כנאפה

יואב

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא מכיר. מניח שזה פרח ישראלי. איפה קטפת אותו?

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

קניתי  מיובש בחנות טבע

יואב

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מסקרן אותי לטעום.

איך חיטאת את הפרחים? בספירט? כמה זמן? הריחות והטעמים לא נפגעו בשלב החיטוי? בכמה פרחים השתמשת?

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

הפרחים מיועדים לחליטה לכן הכנסתי לדקות האחרונות של הבישול, השתמשתי בסביבות 40 גר'. יש די הרבה מתכונים ברשת למשקה שהיה פופולארי באנגליה במאה ה-19 שנקרא "Elderwine", שניסיתי להתלבש עליו. כיום מקובל להשתמש בסירופ שעושים עם הפרחים האלה לקוקטיילים שונים.

יואב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חומר נוסף בעניין זה:

 

Basic Brewing Video

February 24, 2010 - Elderflower Ale and Elderberry Mead
James and Steve sample a homebrew elderflower session beer and a commercial elderberry pyment.
http://media.libsyn.com/media/basicbrewing/bbv02-24-10elderflower.mp4

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש איזשהוא שופט בתחרות שמוסמך BJCP?

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר,

לשאלתך:

http://distilledbeer.blogspot.com/2010/05/2010.html

נראה כי כל השופטים מבינים בבירה אבל לאו דוקא קיבלו הכשרה כשופטים.

זה גם מסביר את הנטיה הטבעית שלהם לכיוון הלאגרים (מבלי לזלזל חס וחלילה באיכות הבירות של אף אחד מהמתחרים).

ע"פ דף הציונים שאני קיבלתי אחרי אתגר הסטאוט, הם לא משקיעים יותר מידי בכתיבת הרשמים שלהם לגבי הבירות. חבל.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי הבנה בבירה ברמה של שיפוט כרוכה בהכשרה מיקצועית מתאימה. וכאלה כמעט ואין בישראל. איזה גברת שהיא גם במיקרה עיתונאית ושתתה כמה בירות מתיימרת להיות שופטת, זה צחוק מהעבודה. אין בארץ מוסמכי BJCP אבל זה מעודד כי יש עדיין לאיפה להתפתח. אנחנו עוד בחיתולים. גם אני לקחתי את דוחות השיפוט אחרי אתגר הסטאוט במחשבה, תמימה אולי, שאלמד מהם משהו. לא כתוב שם כלום שאפשר ללמוד ממנו לבשל את אותה הבירה טוב יותר. יותר מזה, אחד כותב שחסרים טעמי כשות ואחר כותב על אותה הבירה שכשותית מדי לסגנון.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

לאגר- בוק

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

בירת חיטה כהה - "זריחה שחורה"

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מבין שזה כבר ללונגשוט 2011?