אייל בהיר- Saison
סגנון חופשי- Juniper Tripel
חופשי ישראלי- Sambucca Blonde
אייל בהיר- Saison
סגנון חופשי- Juniper Tripel
חופשי ישראלי- Sambucca Blonde
בהיר APA
בהיר IPA
חופשי IRA
כהה Dry Stout
ישראלי Strawberry Blond
חיטה Hefeweizen
יואב, הסמבוקה עם גבינה בולגרית או פסטו? בהצלחה!
סמבוקה מבושלת עם פרחי סמבוק (Elder flower)... הולכת טוב קינוחים מזרחיים כמו מלבי או כנאפה
לא מכיר. מניח שזה פרח ישראלי. איפה קטפת אותו?
קניתי מיובש בחנות טבע
מסקרן אותי לטעום.
איך חיטאת את הפרחים? בספירט? כמה זמן? הריחות והטעמים לא נפגעו בשלב החיטוי? בכמה פרחים השתמשת?
הפרחים מיועדים לחליטה לכן הכנסתי לדקות האחרונות של הבישול, השתמשתי בסביבות 40 גר'. יש די הרבה מתכונים ברשת למשקה שהיה פופולארי באנגליה במאה ה-19 שנקרא "Elderwine", שניסיתי להתלבש עליו. כיום מקובל להשתמש בסירופ שעושים עם הפרחים האלה לקוקטיילים שונים.
חומר נוסף בעניין זה:
Basic Brewing Video
February 24, 2010 - Elderflower Ale and Elderberry Mead
James and Steve sample a homebrew elderflower session beer and a commercial elderberry pyment.
http://media.libsyn.com/media/basicbrewing/bbv02-24-10elderflower.mp4
יש איזשהוא שופט בתחרות שמוסמך BJCP?
שחר,
לשאלתך:
http://distilledbeer.blogspot.com/2010/05/2010.html
נראה כי כל השופטים מבינים בבירה אבל לאו דוקא קיבלו הכשרה כשופטים.
זה גם מסביר את הנטיה הטבעית שלהם לכיוון הלאגרים (מבלי לזלזל חס וחלילה באיכות הבירות של אף אחד מהמתחרים).
ע"פ דף הציונים שאני קיבלתי אחרי אתגר הסטאוט, הם לא משקיעים יותר מידי בכתיבת הרשמים שלהם לגבי הבירות. חבל.
לדעתי הבנה בבירה ברמה של שיפוט כרוכה בהכשרה מיקצועית מתאימה. וכאלה כמעט ואין בישראל. איזה גברת שהיא גם במיקרה עיתונאית ושתתה כמה בירות מתיימרת להיות שופטת, זה צחוק מהעבודה. אין בארץ מוסמכי BJCP אבל זה מעודד כי יש עדיין לאיפה להתפתח. אנחנו עוד בחיתולים. גם אני לקחתי את דוחות השיפוט אחרי אתגר הסטאוט במחשבה, תמימה אולי, שאלמד מהם משהו. לא כתוב שם כלום שאפשר ללמוד ממנו לבשל את אותה הבירה טוב יותר. יותר מזה, אחד כותב שחסרים טעמי כשות ואחר כותב על אותה הבירה שכשותית מדי לסגנון.
לאגר- בוק