האם ואיך אתה מטפל במי המאש/ספארג' לקראת בישול הבירה
אבי ואבי שמתקנים PH,
האם שניכם משתמשים ב 5.2 Stabilizer ?
האם אתם מודדים PH של המים / מאש / לפני / אחרי התיקון?
אם כן, באיזו שיטה אתם מודדים את הPH?
אני קורא דעות לכאן ולכאן לגבי ה 5.2 Stabilizer...
אתם משתמשים במים רגילים מהברז? פשוט מרתיחים אותם ואחרי זה מתקנים את הPH?
איך זה עובד? זה משפיע על הטעמים?
אור,
אם שאר ה72% עושים כמוני אז זה פשוט מים מהברז ישירות לסיר. מחחמים לטמפ' מאש ומוסיפים לגרעינים. סה טו.
עוד 21% עושים אותו דבר עם מים שעברו דרך מסנן פחם.
אני מבשל עם 100% מים מינרליים. זה מייקר את העלות של ההכנה אבל לדעתי ככה זה אמור להיות.
מים מהברז ובבישולים האחרונים אני מוסיף למאש כף של 5.2 של fivestar .
עדין לא מבשל מספיק עם זה בכדי להגיד מה זה באמת עושה אבל אני מרוצה מזה שאני מתעסק במים
אז אחרי שהסקר הקודם העלה כי כ80% מהעונים מבשלים אול גריין, נראה כי אפשר לקחת את זה צעד קדימה ולנסות ללמוד יחד איך לשפר את איכות האול גריין שלנו.
ישנם כמה וכמה אלמנטים שמשפרים את איכות הבירה הבייתית:
סניטציה כמובן.
שליטה על טמפרטורת התסיסה,
שימוש בכמות שמרים נאותה וברמת בריאות טובה.
שליטה על טמפרטורת המאש (למי שמבשל אול גריין).
דבר נוסף שכנראה הוא חשוב בבישול AG, הוא איכות המים ווהמינרלים שבמים.
אגב, הערה לכל מי שאנו מבשל אול גריין. הפורום הזה מקבל את כולם בשמחה ובברכה. שאלו שאלות, חפשו בשירשורים קודמים, קיראו והשכילו. אנחנו לא מדירים אף מבשל/ת.