האם ואיך אתה מטפל במי המאש/ספארג' לקראת בישול הבירה

לא מטפל כלל. פשוט מים מהברז.
74% (25 votes)
מסנן במסנן פחם בייתי וזהו.
21% (7 votes)
מסנן ואח"כ מתקן PH בלבד.
3% (1 vote)
מסנן ואח"כ מתקן PH ומינרלים מומסים לפי המתכון.
0% (0 votes)
לא מסנן, אבל מתקן PH.
3% (1 vote)
Total votes: 34
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
אבי ואבי שמתקנים PH, האם

אבי ואבי שמתקנים PH,

האם שניכם משתמשים ב 5.2 Stabilizer ?

האם אתם מודדים PH של המים / מאש / לפני / אחרי התיקון?

אם כן, באיזו שיטה אתם מודדים את הPH?

 

אני קורא דעות לכאן ולכאן לגבי ה 5.2 Stabilizer...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

כפר ויתקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/15/2010
כמו שציינתי כרגע אני לא בודק

כמו שציינתי כרגע אני לא בודק כלום, שם כף בציידנית וזהו. שתי הבירות האחרונות יצאו ממש טוב אבל מדובר במתכון חדש ועוד שינויים כך שאין ספק שזה לא קשור.

אני עובד לאט אבל בסוף אני אקנה כזה אולי ומי יודע אולי גם אשלח מים לאנליזה לאלו

 

אבי

 

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011
אתם משתמשים במים רגילים

אתם משתמשים במים רגילים מהברז? פשוט מרתיחים אותם ואחרי זה מתקנים את הPH?

איך זה עובד? זה משפיע על הטעמים?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
אור, אם שאר ה72% עושים כמוני

אור,

אם שאר ה72% עושים כמוני אז זה פשוט מים מהברז ישירות לסיר. מחחמים לטמפ' מאש ומוסיפים לגרעינים. סה טו.

עוד 21% עושים אותו דבר עם מים שעברו דרך מסנן פחם.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
תיקון PH

 

ככל שאני קורא ומתעמק יותר בנושא אני מבין כי אין סיכוי לקבל דוח מים מספק לגבי המים שיוצאים מהברז שלי. ערכות בדיקה למרכיבי המים שקיים בשוק הן לא רלוונטיות גם כי הם יקרות וגם כי אני לא חושב שאני רוצה לבדוק את המים שלי לפני כל בישול ובישול.
לכן אני אסתפק עכשיו בתיקון PH לפחות. 
יש למישהו המלצות לגבי מסנני מים להרכבה על ברז (ולא לכל הבית) במחיר סביר?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011
אני מבשל עם 100% מים

אני מבשל עם 100% מים מינרליים. זה מייקר את העלות של ההכנה אבל לדעתי ככה זה אמור להיות.

Location

כפר ויתקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/15/2010
מים מהברז ובבישולים האחרונים

מים מהברז ובבישולים האחרונים אני מוסיף למאש כף של 5.2 של fivestar .

עדין לא מבשל מספיק עם זה בכדי להגיד מה זה באמת עושה אבל אני מרוצה מזה שאני מתעסק במים

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
(ללא נושא)

Laughing

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 09/04/2011
טיפול במים בבישול אול גריין

אז אחרי שהסקר הקודם העלה כי כ80% מהעונים מבשלים אול גריין, נראה כי אפשר לקחת את זה צעד קדימה ולנסות ללמוד יחד איך לשפר את איכות האול גריין שלנו.

ישנם כמה וכמה אלמנטים שמשפרים את איכות הבירה הבייתית:

סניטציה כמובן.

שליטה על טמפרטורת התסיסה,

שימוש בכמות שמרים נאותה וברמת בריאות טובה.

שליטה על טמפרטורת המאש (למי שמבשל אול גריין).

דבר נוסף שכנראה הוא חשוב בבישול AG, הוא איכות המים ווהמינרלים שבמים.

 

אגב, הערה לכל מי שאנו מבשל אול גריין. הפורום הזה מקבל את כולם בשמחה ובברכה. שאלו שאלות, חפשו בשירשורים קודמים, קיראו והשכילו. אנחנו לא מדירים אף מבשל/ת.