מישהו שמע, קרא, נתקל במרירות שנובעת מהשמרים או מאי אילו תהליכים במהלך תסיסת השמרים?
מרירות שמקורה בשמרים
דגן? לא היית בניסוי השמרים הגדול?
לא שמת לב שחלק מהבירות היו מרירות יותר וחלק פחות בגלל שימוש בשמרים שונים?
נכון, היו שם בירות מרות יותר ומרות פחות אבל נדמה לי שמקורה של המרירות היתה תמיד בכשות ופשוט חלק מזני השמרים מיסכו אותה יותר מאשר אחרים (נדמה לי שבעיקר בגלל שחלק מהשמרים תרמו מעין מתיקות לבירה). אני מחפש מידע על מרירות שמקורה בשמרים עצמם. יכול להיות שלא מדובר במרירות במובן הקלאסי של המילה (כי אני לא חושב שהיא מורגשת באיזור ה"מריר" בחלל הפה) וזהו רק טעם שמשום מה מקושר אצלי למרירות...
חברינו המדען אומר במאמר שלו על Bitterness ו bitterness 2 שהמרירות היא רק קשורה בכשות . אין שם מילה על שמרים.
נוטה להסכים עם נועם שאם יש משהו משמרים זה כל מיני טעמים נלווים אבל הם לא חד וחלק "מרירות".י כמובן שאני אשמח לגלות אם כן יש איזה מידע שאנחנו עוד לא מכירים..
עמית, הוא פשוט התמקד במרירות הקשורה בכשות. לא לשכוח שיש למשל מרירות שנובעת מלתת קלוי (רוסטד בארלי וחבריו)...
אבל בעניין השמרים - גם אני לא מצאתי סימוכין שמקשרים שמרים עם מרירות ובהחלט יכול להיות שהטעם המדובר אינו מרירות, הוא משהו אחר.
יש מה שנקרא yeast bite
שזה טעם מוגזם של שמרים.
אם השמרים שקעו טוב אז לא אמורה להיות בעיה. טעמי לוואי של התסיסה בד"כ לא מתבטאים כמרירות אלא כ off flavours אחרים.