מרירות שמקורה בשמרים

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מישהו שמע, קרא, נתקל במרירות שנובעת מהשמרים או מאי אילו תהליכים במהלך תסיסת השמרים?

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דגן? לא היית בניסוי השמרים הגדול?

לא שמת לב שחלק מהבירות היו מרירות יותר וחלק פחות בגלל שימוש בשמרים שונים?

עודד
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נכון, היו שם בירות מרות יותר ומרות פחות אבל נדמה לי שמקורה של המרירות היתה תמיד בכשות ופשוט חלק מזני השמרים מיסכו אותה יותר מאשר אחרים (נדמה לי שבעיקר בגלל שחלק מהשמרים תרמו מעין מתיקות לבירה). אני מחפש מידע על מרירות שמקורה בשמרים עצמם. יכול להיות שלא מדובר במרירות במובן הקלאסי של המילה (כי אני לא חושב שהיא מורגשת באיזור ה"מריר" בחלל הפה) וזהו רק טעם שמשום מה מקושר אצלי למרירות...

עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

חברינו המדען אומר במאמר שלו על Bitterness ו bitterness 2   שהמרירות היא רק קשורה בכשות . אין שם מילה על שמרים.

נוטה להסכים עם נועם שאם יש משהו משמרים זה כל מיני טעמים נלווים אבל הם לא חד וחלק "מרירות".י כמובן שאני אשמח לגלות אם כן יש איזה מידע שאנחנו עוד לא מכירים..

 

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמית, הוא פשוט התמקד במרירות הקשורה בכשות. לא לשכוח שיש למשל מרירות שנובעת מלתת קלוי (רוסטד בארלי וחבריו)...

אבל בעניין השמרים - גם אני לא מצאתי סימוכין שמקשרים שמרים עם מרירות ובהחלט יכול להיות שהטעם המדובר אינו מרירות, הוא משהו אחר.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דגן - תוכל לתת דוגמא לסגנון שבו מרגישים את הטעם המדובר?

עודד
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא מדובר בטעם רצוי, מדובר בפגם.

עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

יאענו astringency?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש מה שנקרא yeast bite

שזה טעם מוגזם של שמרים.

אם השמרים שקעו טוב אז לא אמורה להיות בעיה. טעמי לוואי של התסיסה בד"כ לא מתבטאים כמרירות אלא כ off flavours אחרים.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט