יש למישהו נסיון בשימוש בחומרי הצללה? ספציפית ג'לטין.
הצללה
אין לנו ניסיון עם ג'לטין ובירה- למעשה אנו פשוט מיישנים בדמג'ון עד שהיא צלולה (בין 3 שבועות לשלושה חודשים בדמג'ון)
אבל עשינו ניסוי פעם להצליל את אחד השיכרים שלנו עם גלטין- שיטח לו את הטעם לחלוטין- הניסוי נכשל (מזל שעשינו זאת רק לחצי ליטר ולא הרסנו את השיכר כולו). אינני יודע אם זאת תהייה התוצאה עם בירה ואולי פשוט כדאי רק להיזהר עם כמויות הג'לטין...
יש לי לאגר ביישון קר כבר חודשיים בתוך carboy. היא לא מצטללת. אבוי.
תמתין עוד חודש, החיפזון מהשטן...
אתה יכול גם לנסות בנטונייט - הוא סופח חלבונים ותו-לא (הניסוי המוצלח של השיכר).
איך עובדים עם הבנטונייט?
(אגב, זה לא החומר שמחליש את סופרמן?)
מדובר במינרל שצריך לפזר ולערבב. הכי טוב שתשאל מישהו מתחום היין שם מאוד נפוץ. אתה צריך להזהר מקריפטוניט- that's the evil stuff
נעם
יכול להיות שראקינג נוסף (או שניים) יעזור