wort stability test

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמעתי ואח"כ קראתי על רעיון נחמד וניסוי מועיל שכל אחד יכול לבצע:

המטרה:

לבחון את יציבות התירוש לפני התסיסה מבחינת זיהומים.

השיטה:

לאחר קירור התירוש ולפני זריעת השמרים לוקחים דגימה של תירוש לתוך צנצנת זכוכית מעוקרת (הכי קל זה להרתיח את הצנצנת ואת המכסה בסיר עם מים למשך 15 דקות).

מכסים את הצנצנת במכסה וסוגרים אך לא מהדקים היטב (כדי לאפשר שחרור לחץ אם תווצר תסיסה).

מניחים את הצנצנת במקום חמים אך מוגן מאור שמש. עוקבים אחר התירוש במשך כמה ימים. לפחות פעמיים ביום.

אם יש בועיות על פני הנוזל, או אם יש עכירות בתירוש, או אם נוצר קרום ע"פ הנוזל, הרי שיש לנו בעיה של זיהום.

 

כלל האצבע הוא שאם מזהים התפתחות של תסיסה תוך 24 שעות התירוש שלנו בעייתי.  

אם מזהים התפתחות של תסיסה אחרי 48 שעות התירוש שלנו בסדר. 

אם מזהים התפתחות של תסיסה רק אחרי 72 שעות התירוש שלנו מעולה. 

 

אני הייתי מרחיב את זה למבחן משולש:

צנצנת אחת של תירוש רותח מתוך הסיר,

צנצנת שניה של תירוש לאחר קירור (בכדי לבחון האם נגרם חס וחלילה זיהום מהצ'ילר),

צנצנת שלישית ממיכל התסיסה (בכדי לבחון האם נגרם חס וחלילה זיהום מהמיכל [איני חושד ספציפית בברזים בהם אנו משתמשים]). 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

שיטה נהדרת למבשלים שלא מקררים את התירוש שכן לוקח לגריקן כיומיים להתקרר

בזמן הזה ניתןלבדוק את נושא הזיהומים

מי שמקרר את התירוש מייד יכול רק לקחת דגימה אך להתסיס מייד ובמידה והיא הזדהמה "זרקנו" חבילת שמרים

בכל מקרה אם עובדים נקי ומסודר ובאותה שיטה כל הזמן

אין חשש לזיהומים

וגם אם יש מעט זיהום השמרים ידכאו אותו ורמת האלכוהול תהרוג אותם בתקווה לפני שיהיו טעמי לוואי.

אם ממש נכנס זיהום קשה אז אין מה לעשות

Theres nothing like a good brew

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דניאל,

לדעתי דווקא למבשלים שכן מקררים את התירוש כדאי לערוך את המבחן הנ"ל. החשש הוא מזיהומים שמקורם בצ'ילר. ביחוד CFC או PLATE CHILLER.

ב NO CHILL החשש לזיהום הוא קטן. אם יש בעיות הם יותר בכיוון של חיי מדף וחימצון.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
שגיא's picture
Offline

Location

גבעתיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/27/2011

אני יודע שזה לא הנושא אבל בהקשר חיטוי הצ'ילר, אני מעביר כליטר של תירוש לוהט (100 מעלות) בכל הצנרת כולל הצ'ילר (plate) כ 5 דקות לפני סיום הבישול.

גם אם אעביר נוזל חיטוי דרכו וגם אם בדרך הנ"ל, הצ'ילר נראה לי כאחד הדברים היותר מחוטאים שיש במערכת, מאיפה אם כן החשש לזיהום?

Slow Loris