חובב גאה של בירות חיטה

39 תגובות [לתגובה האחרונה]
ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

שלום לכולם,

הבנתי שדגן ,מנהל הפורום ואיש יקר אינו חובב בירות חיטה וזאת בלשון המעטה .

אני , חובב מושבע של בירות חיטה ולמעשה חובב של רוב סוגי הבירות הטובות , מתעב את הפילסנרים הרדודים והאנמיים ששותים כאן בארץ ובארה"ב ומשתדל להנחיל לסביבתי הקרובה את החיבה לשתיית בירות טובות .

לכן אני מציע שמי שכן אוהב בירות חיטה יהיה גאה מבלי להרגיש צורך להתנצל על כך .

סופ"ש נפלא לכוווווולם.

ארז.

 

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

we love you Erez

(-:

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני שותה חיטה גאה!!! וגם אח תאום של ארז במה שנוגע לאידיאולוגית הבירה!!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני אוהב לבשל בירות חיטה (סליחה דגן) ואוהב לראות את החברים נהנים ממנה.

אה, אני גם אוהב לשתות אותה (סליחה דגן).

(:

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חברים - אתם הרי יודעים שאני מכבד ומוקיר כל בירה טובה. כן - גם חיטה. אני באופן אישי לא מת על חיטה (למרות שאצל דרור למשל שתיתי חיטה שאהבתי, מסתבר שכשות יכול לרפא הרבה מחלות שחשבתי שהן חשוכות מרפא) אבל אל תציגו אותי כאיזה דיקטטור שונא-חיטה, אולי רק בתור חיטה-פוב. מסתבר שמחבקי חיטה הם הרוב - גם בקרב הקהל הרחב וגם כאן, בקרב חובבי ציון. בתור אנדרדוג אני הולך להקים תא מחתרתי של מריחי כשות.

דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

בירת חיטה זה דבר נהדר!!!

ובתקופת הקיץ במיוחד  :)

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

תרשה לי להכליל

בירה זה דבר נהדר!!!

תמיד : )

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם למביק? גם מכבי? 

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

מכבי,הייניקן ,קרלסברג ,באדוויזר ,מילר ועוד כמה הם לא שמות של בירה .

עם למביק עוד לא היה לי הכבוד.

ארז.

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

מכבי,הייניקן ,קרלסברג ,באדוויזר ,מילר ועוד כמה הם לא שמות של בירה --??

כיוון שאני לא נוהג לירוק לבור שפעם שתיתי ממנו גם כל המוזכרות למעלה הם בירות ודאי תואמות לכללים הנוקשים של הגרמנים (מים, לתת, שמרים וכשות...טוב אולי יש גם תירס, פחמן דו חמצי ועוד)

ואין בהם חיטה - כך שגם להר דגן יש אולי סיבה לא לשנוא אותם....

בכל מקרה איילים עדיפים, חיטה כהה אני מאוד אוהב, וגם כמה לאגרים כמו בוקים ודאבל בוקים וכן גם פילזנר מקורי מצכיה יכוללהיות מרענן

 

בקיצור בירה קרה זה תמיד טוב ולא נעול על כלום.

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

פילסנר מקורי מצ'כיה בודאי שכן אבל המוטציות שהוזכרו להן, ממש לא !!!

לא מתבייש להגיד גם אני שתיתי אותן עד שהתחלתי לבשל בעצמי.

מקומם אותי שהמבשלות הענקיות משטחות ומעלימות טעמים כדי שהמרקחת הצהבהבה וחסרת הטעם שהן מציאות תהיה אחידה.

וכמו שנאמר ע"י חבורת מונטי פייטון "it is  fucking close to water"  .

 

 

ארז.

 

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

הבעייה היא תקנות לשמירה על בריאות הציבור - ביום שתסנן את הבירה, ואח"כ תפסטר את הבירה גם רוב הטעמים בבירה שלך יעלמו,

שתתי בירה גולדסטאר במפעל מבקבוק טרם פיסטור וטעמתי אותה גם בשלבי התססה מתקדמים ואין כמעט קשר לגודסטאר שאנחנו (טוב סליחה לא אנחנו שהצרכן הממוצע )קונים בחנות.

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני חושב שהקביעה שפיסטור או סינון מוצאים מהבירה את הטעמים או פוגעים ברמתה היא לכל הפחות מוגזמת.

מניסוי הפיסטור שאני עשיתי במטבח בבית, היה קשה להבחין בהבדל בין הבירה המפוסטרת לבירה שלא פוסטרה וגם אחרי שהבחנת - לא היתה תמימות דעים איזו בירה יותר טובה. הטועמים היו מיטב המוחות מקרב חובבי ציון.

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

לא מדויק ,

המבשלות האמריקאיות הגדולות משתמשות בכוונה תחילה בתירס ואורז לא מולתתים כדי לטשטש טעמים חזקים וכל מה שנשאר אלה טעמים וריחות קלושים ואחידים.

פיסטור הבירה לא נועד לשמור על בריאות הציבור אלה על חיי המדף של המוצר ,בירה מקולקלת לא הורגת ,היא פשוט חמוצה ולא טעימה .

גם אני (אבל אל תספרו לאף אחד) חוטא לעיתים רחוקות בגולדסטאר(רק כשאין דברים טובים יותר בסביבה).

 

ארז.

 

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

ארז אתה מתכנן בישול בירת חיטה ביום שישי הבא?

אם כן דגן אתה חייב לבשל משהו כנגד הבישול הזה... (-:

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

לצערי הרב מאד אוכל להגיע רק לזמן קצר מאד .

אני מתכוון לנצל את שהותי הקצרה כדי לערוך הכרות עם החברים ולסייע בצד הטכני למי שצריך.

הבישול הבא שלי מתוכנן להיות בעוד שבועיים בערך וזה יהיה קרוב לודאי דונקל .

ארז.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אני מת על בירות חיטה!!!

 

כל כך מרענן, כל כך טעים, כל כך מרווה!

אבל בחייכם גם לפילזנרים יש מקום ויש מבשלות שמכינות אותם כמו שצריך, נכון שרובם מסוננים אבל בכל זאת פילזנר היא בירה לא רעה בכלל.

 

בקשר לבירות שמכילות תירס....זה כבר סיפור אחר...

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/04/2010

חיטה זה אחד הסגנונות האהובים עליי, אבל בכל זאת עדיף על רוב הלאגרים (שאני באמת לא אוהב) בכל מקרה, יש יוצאים מן הכלל גם בבירות חיטה, לדוגמה הפרנציסקאנר שלדעתי היא מדהימה.

אני (ועומר) עכשיו מתכננים 3 בירות חיטה (ברצף!) נראה איך יצא, אמורות להיות מעניינות.

 

דגן, אני שומר לך בקבוק עם 2-3 כופתיות קסקייד בצד, לתיבול ;)

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

מצטרף להצהרה הזאת- פרנציסקאנר מדהימה!

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

לא ייאמן...

בערך כל העמוד הזה הוא הטקסט שהיה לי שבוע שעבר עם איזה בחור בשמירה....

אני בצד של אוהבי הבירת חיטה....

וגם כל הקטע שגולדסטאר הייניקין וכל הבירות המסחריות האלה לא בדיוק מספקות לדעתי לפחות את הסחורה ...

נחמד לדעת שיש עוד אנשים שחושבים כמוני...

האמת מחר אני מתכנן לבשבל בירת חיטה ראשונה שלי...

יש למישהו טיפים ספציפיים לבירות חיטה??

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בדיוק הרגע סיימתי שליש חיטה מצויינת שבישלתי. (אם אומר סליחה דגן זה ישמע נדוש - נכון?)

טיפים: חצי פילסנר חצי חיטה. לבאטץ של 25 ליטר 2.5 ק"ג מכל אחד (למבשלי רכז 4 ק"ג רכז חיטה). בישול של 90 דקות לפחות כדי להתפטר מה- DMS שיש בפילסנר. (זה בהנחה שאתה מבשל רק מגרעינים. למבשלי רכז מספיקים 60 דקות). שמרים אתה יודע. כשות מינימלית 20-25 גרם הילרטו @60 דקות. O.G 1.050, תסיסה 10 ימים 17 מעלות - חשוב מאוד!. מאש בטמפ' 67 מעלות. זהו, פשוט ולעניין. גיזוז גבוה מהרגיל (אם הרגיל הוא 2.5 יחידות נפח) 3 יחדות נפח. 

מוכן לשתיה לאחר 3 שבועות בבקבוק. ככלל, בירות חיטה שותים צעירות. זאת לא בירה ליישון.

בהצלחה!

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

תודה על הטיפים.. אבל יש לי כמה שאלות...

מצטער כבר הייתי עם מתכון מוכן...

ובישלתי באטצ' של 10 ליטר... בשיטת הביאב...

1.6 לתת חיטה

0.9 פייל אייל

ו75 גרם של מיוניך טייפ1

כשות הייתי אמור להשתמש בtettnang 15 גרם בבירדי הייתי ואמרו לי שהfuggle  זה תחליף טוב אז השתמשתי בזה...

עכשיו הבעייה שלי במתכון כתוב שאני צריך להתסיס בטמפרטורה של 27 מעלות...

שזה האמת נשמע לי קצת מופרך ואתה פה אומר לי 17 מעלות....

השמרים הם w.b 06 של fermentis

להתסיס את זה בטמפרטורה של 17 מעלות??

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

"כשות הייתי אמור להשתמש בtettnang 15 גרם בבירדי הייתי ואמרו לי שהfuggle  זה תחליף טוב אז השתמשתי בזה..."

נשמע כמו תגובה אופיינית של גדי...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לגבי הטמפ'

זה נורא תלוי אם אתה אוהב או לא אוהב את הטעמים של הציפורן והבננה. טמפ' תסיסה גבוה תעודד את השמרים להפיק טעמים אלו.

אני אישית לא אוהב.

שבת שלום חברים. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רצית טיפים , קיבלת. מה אתה עוד רוצה? שאני אשנה את דעתי?

כל העניין בלדעת לבשל זה הניסוי וטעייה. תנסה פעם 29 מעלות בפעם הבאה תנסה טמפ' תסיסה אחרת, תשווה וככה תתקדם.

בהצלחה.

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

טוב תודה...

אני לא רוצה שתשנה את דעתך... רק שאלתי כי הייתה לי התלבטות...

אז הצגתי את האפשרויות שלי תודה קיבלתי תשובה נתסיס את זה בטמפרטורה של 17 כמו שאמרת זה נשמע לי יותר קורץ...

תודה ושבת שלום.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אזרח1 - איך אתה שולט בטמפ תסיסה?

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

בעקרון בצורה דיי פרימיטיבת.... מקרר...

ברגע שזה מגיע לטמפרטורה הרצוייה אני מנתק אותו מהחשמל.... וכל חצי יום בודק בעצמי או שולח את ההורים לבדוק את הטמפ' זה יוצא דיי יציב...

אני מעוניין להתקין טרמוסטט במקרר ככה שהוא יעשה את זה לבד... אבל אני לא יודע אם אני יכול כרגע מבחינה כספית...

אני גם לא בטוח כל כך איך אני עושה את זה....

או איפה אני קונה בכלל טרמוסטט...

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

להפעיל את ההורים זה נהדר. אחרי יומיים תקבל כסף לטרמוסטט.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אחד כזה בדרך אלי.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל, רועי,

תגידו - הבקר הנ"ל הגיע אליכם?

אני קיבלתי אישור על ההזמנה שלי ב15/04 אך המשלוח טרם הגיע.

אולי יש backlog בגלל ענן האפר?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, קיבלתי לפני יומיים שלושה.

בהחלט היה עיכוב בגלל ענן האפר.

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אחלה. נרגעתי.

נו, מה איתו? הרכבת כבר?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

עוד לא. אחרי המפגש מחר נתפנה לפרוייקטים חדשים.

עוד פרוייקט בתכנון, חבית בירה ממיכל ריסוס ביתי ( 5 ליטר ) מחובר לבלון סודה סטרים, עדכונים בהמשך.

 

 

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

ובארץ אתה לא מכיר משהו זול יחסית ואיכותי??

יש לי פשוט פחד בלתי מוסבר מאי-ביי...

לא שאני לא מזמין משם דברים מידי פעם אבל אני לא אוהב לעשות את זה...

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

http://zion.e-snif.com/?q=node/126

ארז מציע למכירה בקר.

 

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דיברתי עם פרנדדו ביום שישי ואמרתי לו שגם בדרך אלי יש בקר מאי-ביי (שצויין לעיל).

הוא טוען שאפשר למצוא בארץ בקר ב90 ש"ח.

אולי הוא ידע לתת יותר פרטים.

בכל אופן, כנראה שהבקרים שכולנו הזמננו עדיין מעוכבים בשילוח בגלל האבק הוולקני שהיה מעל אירוםה. אחרת לא ברור לי למה לוקח כ"כ הרבה זמן למשלוח.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אגב, דן,

אפשר לחבר ולנתק את המקרר בעזרת שעון שבת פשוט שיושב על השקע/תקע.

אחרי כמה נסיונות תלמד כל כמה זמן צריך להפעיל בשביל לשמור על הטמפ'.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם - אני רואה שאפשר לסמוך עליך לכיסוי כל מה שקשור בדרך כזאת או אחרת לשבת, הא?