חימום תירוש

5 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

baram
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/08/2012

שלום לכולם

 

אני ענבר מקיבוץ ברעם חדש בפורום, מבשל צעיר בן 26 וחדש יחסית בתחום הבישול...

 

מכייון שאני גר בצפון הרחוק והקר אני רוצה לחמם את התירוש שלי בזמן התסיסה.

נכון להיום אני מתסיס במרטף שלי שהטמפרטורה בו די יציבה בין היום ללילה ונכון להיום הממוצע הוא 12-13 מעלות.

 

אני רוצה להגיע לתסיסה באזור ה 22 מעלות וחשבתי על אפשרות חימום התירוש באופן מבוקר.

במקרה אני חובב גם של גידול דגים ועלה במוחי הרעיון של חימום התירוש על ידי גוף חימום לאקווריום. כזה עם טרמוסטט שניתן לכוון למעלות הרציות.

כמו בקישור הזה :

http://www.aquagarden.co.il/project.asp?title=%D7%92%D7%95%D7%A3-%D7%97%...

הרעיון הוא ליצור חור בצמוד לנשם במכסה הדלי ושהוא יהיה תלוי בתוך דלי התסיסה(כמובן לאחר חיטוי).

האם מישהו ניסה בעבר ?

איך חימום ישיר ישפיע על השמירים/התסיסה? בהנחה שמשתמשים בגוף חימום בהספק הכי קטן שאני אמצע(סביר להניח 50 W)

 

תודה ענבר

 

 

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

יש חגורת חימום מיועד לחימום חביות תסיסה אצל סוד היין ואולי גם אצל חן שמואל

כמו כן אם אתה בבכ"ז הולך לכיוון הזה הוא להכניס את דלי התסיסה למיכל אחר עם מים ולבקר את חום

המים שמסביב לדלי התסיסה.

זה בטוח יעיל וימנע סיכוי לזיהום הבירה כפי שאתה מציע.

דרך נוספץ היא להכניס את מיכל התסיסה למקרר(לא מחובר לחשמל) שמשמש במיכל מבודד

ובתוכו להכניס גוףחימום חשמלי כגון: נורה, מייבש שיער, מפזר חום וכדומה תראה פוסטים אחרים

Theres nothing like a good brew

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ברוך הבא!

 

א. מה שדניאל אמר.

ב. אם לי היו טמפרטורות קבועות של 12-13 מעלות למשך כמה חודשים. אני הייתי מנצל את ההזדמנות לעשות לאגר.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

baram
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/08/2012

חשבתי על להכין לאגר, אבל זה לא בדיוק כוס התה(הבירה) שלי.

 

דניאל בהנחה שגוף החימום חוטא כראוי למה שזה יצור זיהום ?

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמעתי את המשפט הזה מאנשים רבים בעבר (ואולי אפילו אמרתי אותו בעצמי).

אבל כנראה שעדיין לא טעמת לאגר ראוי.

בהצלחה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

baram
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/08/2012

שווה לנסות באטץ' אחד של לאגר ביתי...

 

יש המלצות?