קניתי קיט לבירה סטאוט (רכז, לתת יחודי, כשות, שמרים, סוכר למיגוז וכ"ו) ורציתי לדעת איזה תבלינים Herbs אתם הוספתם לבירה מסיגנון זה ששיפרו את הטעם ואו הפכו אותו למעניין יותר?
איזה תבלינים אתם ממליצים להוסיף לבישול בירה בסיגנון סטאוט
צביקה,
ברוך הבא.
לשאלתך,
הרוב פה יגידו שזו שאלה של מבשלים מתחילים. כולנו בהתחלה רוצים לבשל בירה הכי מיוחדת והכי מקורית, אבל לאחר בישול או שניים מבינים כי צריך להתחיל מהבסיס וללמוד לבשל בירה בטעם של בירה ובסגנונות הקלאסיים. אם תתמקצע בבישול בירה מסורתית ותעשה את זה מעולה, אח"כ השמים הם הגבול.
מצד שני, אף אחד מאיתנו לא מבשל בירה באוטוקלב .
אבל...
אם אתה בכל זאת מתעקש ואתה חייב להוסיף משהו "משלך" למתכון, אתה יכול לנסות אבקת קקאו לטעם שוקולדי יותר, או אולי צ'ילי חריף לאיזו chilly stout .
שבת שלום.
לסטאוט ניתן להוסיף:
הל עבור בירה בגווני קפה שחור
ציפורן שידגישו מעט גווני שוקולד
גינגר+קינמון לגוון בירת חורף מטובלת
ובאופן כללי השמיים הם הגבול.
שים לב כי כאשר מתבלים בירה מורידים את הכשות של הארומה למינימום או מוותרים עליה בכלל משום שרוצים שהתבלינים יודגשו בארומה ובטעם
על באץ של 20 ליטר אין צורך ביותר מ-20 גרם פר תבלין ואל תשתגע עם הכמות, 2 סוגי תבלינים זה מספיק.
בסוף הלכתי אחרי המתכון של Sam Calagione ממבשלת Dogfish Head Brewery להכנת Dark Star Licorice Stout כשהשתמשתי בקיט ה-Stout של בירדי והוספתי את הליקוריץ
מעניין מאוד
איך יצא?
אוקיי, אז עבר כחודש מאז המבשול והתסיסה
קיט של סטאוט מבית היוצר של בירדי
הוספנו שורשי ליקורץ לפי המתכון של סם קלגיוני ממבשלת דוג פיש הד
את המיבשול עשיתי "כרגיל" באוטוקלאב
שבועיים תסיסה ושבועים בבקבוקים בטמפ' החדר בסביבות 24 - 26 מעלות
קירור במקרר, מזיגה לכוסות זכוכית מהמקפיא
אחלה טעם של קפה ושוקולד עם טוויסט עדין של ליקורץ
יצא מוצלח ביותר לדעת הרוב
תודות מקרב לב לחברי למבשול, לגדי שלימד אותי בכיף גדול ולסם קלגיוני הגדול
יפה מאד.
תודה על השיתוף.
מה תודה
רוצים לטעום
+1
מממ... כנראה פספסתי הרבה דברים לאחרונה...
מה זה ליקורץ? איפה קונים את זה?
מה זה אוטוקלאב?
איפה בארץ יש 24-26 מעלות בפברואר?? מאז שעברתי לבית החדש שלי אני רק קופא וכבר מזמן עקרתי את כל עצי הזית שהיו בסביבה!!
סיינט
אתה יכול להסיק את הבית עם עץ זית או להכין שבבי עץ זית ליישון...
לשאלותיכם בנושא: (1) הליקוריץ הוא צמח תבלין הנותן טעם מתוק וגם קצת דומה לאניס. שורש הליקוריץ משמש למיצוי החומר גליצרהיזין שהוא צבען שחור ומשמש לצבע מאכל טבעי בתעשיית המזון ושיש לו טעם מתוק ולחומר גלברידין שהוא אנטי בקטריאלי בדומה לחומצת הבטא של הכשות. השימוש בשורש הליקוריץ בבירה ידוע עוד מימי הביניים (מי שמעוניין יש לי ספר נהדר בנושא בירות תבלינים של ימי הביניים) והוא מקנה צבע אדום כהה עד שחור לבירה וגם מגן עליה מפני זיהום של חיידקים גרם חיובי בעלי פוטנציאל לקלקל את הבירה. (2) אוטוקלאב הינו דוד לחץ קיטור גדול עם תא פנימי שלתוכו אפשר להכניס כלים ותמיסות לשם עיקור בטמפ' של 121 מעלות צלסיוס בלחץ של 1.5 בר למשך כ-15 שעה וזה מספיק לחסל את כל המיקרואורגניזמים בתמיסות - די דומה לבישול בסיר לחץ אבל בתנאים הרבה יותר מבוקרים. אי אפשר להכניס לתוכו סוגי פלסטיק שונים וזכוכית חול. רצוי שהכלים שבהם מכניסים את תירוש הבירה יהיו מנירוסטה או מזכוכית בורוסילקט (פיירקס).
תודה צביקה
סיינט
לתת לטעום דרך הפורום זה קצת קשה, אז לפחות לראות אפשר:
https://picasaweb.google.com/104882168176145460440/20120301BlackMarketStout