אבנית בפחמס

10 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

נראה שמצטברת אבנית  בתוך מיכלי התסיסה אצלי (פחמס), נראה גם שיש לזה פוטנציאל גדול לתת לחיידקים מקום להתפתח.
מישהו יודע איך מנקים דבר כזה? לקרצף לא מומלץ כי אז יהיו שריטות על המיכל ועוד מקום לבקטריות, אז מה לגבי השרייה עם מלח לימון? מזיק למיכל? דרך אחרת?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם אצלי אותה הבעיה. וגם אני מחפש פתרון

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

חומץ, להשרות לילה ולנקות.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה, אשכרה למלא את החבית ב30 ליטר חומץ?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

מה, כל החבית שלך מלאה אבנית?

תספיג סמרטוט תניח על המקומות הסובלים. את תחתית החבית, ששם לדעתי עיקר המרבצים, תמלא, ולדעתי פתרת הבעייה.

לאחרונה ניקיתי ככה בקבוק שהיו בו מרבצי אבנית. 

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

אפשר גם למלא חלקית את החבית, לסגור את המכסה ולהשכיב את החבית, כל מספר שעות לסובב קצת את החבית עד שיושלם סיבוב מלא של החבית.

רק לוודא שאין נזילה מהמכסה.

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

אגב, במידה ואחרי כל שימוש מנקים ומייבשים את הכלים אין סיבה להיווצרות אבנית מלכתחילה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אצלי רוב האבנית נמצאת על הדפנות.

האבנית מגיעה מהתירוש (ובעצם מהמים שבתירוש)

התופעה נקראת BEER STONE וקיימת גם במתקני מזיגה.

אצלי אני רואה את זה בכל מיכלי התסיסה, כחולים ולבנים.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אצלי כבר בישלתי 10 בישולים עם אותו דלי תסיסה

אתהמים אני מסנן בכמה שלבים:

1- בכניסה לבית מסנן סיליפוס נגד אבנית עם סנן 5 מיקרון

2- מערכת תת כיורית עם פילטר פוליאוריטן מיקרוני, 2 סנני פחם דחוס, סנן קוקוס לשיפור הטעם.

כך אני מבטיח כי אין כלל אבנית במים, אין לי הצטברות אבנית והבירה יוצאת טעימה.

מניעה זה הפתרון הטוב ביותר.

שמעתי גם שאם מנקים טוב את מיכל התסיסה בסיום השימוש עם סבון/אקונומיקה

שכבת האבנית שנוצרה יורדת ואינה מצטברת

Theres nothing like a good brew

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

במים של הדג אין אבנית... מסוננים.

tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

תמיסה של חומצת לימון אמורה לנקות את הפחמ"ס ללא כל בעיות ריח וכ"ו

צביקה