נראה שמצטברת אבנית בתוך מיכלי התסיסה אצלי (פחמס), נראה גם שיש לזה פוטנציאל גדול לתת לחיידקים מקום להתפתח.
מישהו יודע איך מנקים דבר כזה? לקרצף לא מומלץ כי אז יהיו שריטות על המיכל ועוד מקום לבקטריות, אז מה לגבי השרייה עם מלח לימון? מזיק למיכל? דרך אחרת?
אבנית בפחמס
גם אצלי אותה הבעיה. וגם אני מחפש פתרון
חומץ, להשרות לילה ולנקות.
מה, אשכרה למלא את החבית ב30 ליטר חומץ?
מה, כל החבית שלך מלאה אבנית?
תספיג סמרטוט תניח על המקומות הסובלים. את תחתית החבית, ששם לדעתי עיקר המרבצים, תמלא, ולדעתי פתרת הבעייה.
לאחרונה ניקיתי ככה בקבוק שהיו בו מרבצי אבנית.
אפשר גם למלא חלקית את החבית, לסגור את המכסה ולהשכיב את החבית, כל מספר שעות לסובב קצת את החבית עד שיושלם סיבוב מלא של החבית.
רק לוודא שאין נזילה מהמכסה.
אגב, במידה ואחרי כל שימוש מנקים ומייבשים את הכלים אין סיבה להיווצרות אבנית מלכתחילה.
אצלי רוב האבנית נמצאת על הדפנות.
האבנית מגיעה מהתירוש (ובעצם מהמים שבתירוש)
התופעה נקראת BEER STONE וקיימת גם במתקני מזיגה.
אצלי אני רואה את זה בכל מיכלי התסיסה, כחולים ולבנים.
אצלי כבר בישלתי 10 בישולים עם אותו דלי תסיסה
אתהמים אני מסנן בכמה שלבים:
1- בכניסה לבית מסנן סיליפוס נגד אבנית עם סנן 5 מיקרון
2- מערכת תת כיורית עם פילטר פוליאוריטן מיקרוני, 2 סנני פחם דחוס, סנן קוקוס לשיפור הטעם.
כך אני מבטיח כי אין כלל אבנית במים, אין לי הצטברות אבנית והבירה יוצאת טעימה.
מניעה זה הפתרון הטוב ביותר.
שמעתי גם שאם מנקים טוב את מיכל התסיסה בסיום השימוש עם סבון/אקונומיקה
שכבת האבנית שנוצרה יורדת ואינה מצטברת
במים של הדג אין אבנית... מסוננים.
תמיסה של חומצת לימון אמורה לנקות את הפחמ"ס ללא כל בעיות ריח וכ"ו