מד לחץ ללהשגחה על הגזה טבעית

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

האם מישהו מכיר מוצר/ דרך להרכיב מד לחץ על בקבוק בירה זכוכית

בכדי לבקר את התפתחות ההגזה הטבעית שמתרחשת,

כך למשל ניתן לעצור את ההגזה ע"י קירור הבקבוקים מבלי להגיע לרמת מיגוז שתפוצץ אותם?

מבחינת תחום מדידה אני חושב שעד 30 PSI זה מספיק שזה בערך 2 אטמוספירות.

 

Theres nothing like a good brew

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

יש מכשיר שמודד את הנפח המומס של גז שאתה מחבר על בקבוק,אני לא כל כך זוכר איך קוראים לזה.
אתה מנקב בקבוק בעזרת חוד במכשיר ונוצרת אטימה סביב הצוואר ונותנים לגז לצאת.
אם תשיג כזה אתה יכול לדגום שבועית\יומית בקבוקים רנדומליים ולהחליט מתי לקרר.

שיטה יותר טובה- תחשב כמה סוכר אתה שם לביקבוק, תנסה, תתטעה,תלמד ותגיע לכמויות שעובדות לך טוב.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם ,  תודה שארגנת לי פרוייקט חדש

 

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

באמת רעיון טוב, במיוחד עם המגה גרולש שלך

יואב

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

באמת רעיון טוב, במיוחד עם המגה גרולש שלך

יואב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אגב,

דניאל,

אחת השיטות הפשוטות לעקוב אחר התסיסה בבקבוק היא פשוט לבקבק בקבוק אחת או יותר בפלסטיק (חצי ליטר או ליטר וחצי קולה). כך אפשר בלחיצה על הבקבוק לאמוד את הלחץ שנבנה.

כאשר הבקבוק ממש קשה ללחיצה יש לך לחץ טוב.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

 אהבתי את הרעיון! לפעמים low-tech זו הגישה הכי יעילה. :)

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ויש גם את שיטת JZ JP למדידת נפח הגז ע"י שקית של סופר