בקרת קירור בתקופת התסיסה

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
חן - באדר אשר's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 01/16/2012

שלום רב

אנו במבשלה בונים מתקן קירור לזמן התסיסה ומתלבטים בין האפשרויות הבאות:

עד היום התססנו את הבירה בתנאים בלתי מדוייקים דיים, הגיע הזמן להשתדרג...

1. החלפת טרמוסתת בתוך המקרר או שימוש בטרמוסתת כפול חיצוני אליו מחובל כבל החשמל של המקרר, האם יש מותגים מומלצים, עלויות, מישהו שמע משהו על dixell?

2. בניית המתקן במקרר רגיל או במקרר שיועד במקור להקפאה בלבד.

3. האם יש המלצות על בקר טמפרטורה וחיישן?

4. האם חיוני שמדידת הטמפרטורה תתבצע בתוך מיכל התסיסה או שדי לבצעה מחוץ למיכל. מדובר במיכל פלסטיק.

מה הדרך הטובה או המומלצת להתקין רגש טמפרטורה אמין בתוך מיכל התסיסה.  

 

נשמח מאוד לכל סיוע

בברכת מבשלים

חן

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שלום חן, אני רואה שאתה חדש - אז ברוך הבא.

נשמח לשמוע קצת יותר, מי זה "אנו במבשלה"? איך אתם מבשלים? כמה זמן? נפחים?

אני מתסיס במקרר ביתי ישן המחובר לחשמל דרך טרמוסטט חיצוני. הטרמוסטט הפנימי מכוון לטמפרטורה הקרה ביותר וכך המקרר עובד במשך כל הזמן. הדרך הכי פשוטה היא לחפש מקרר ישן ביד 2 או אתרים דומים, לחבר אותם דרך טרמוסטט חיצוני ובכך גמרת את הסיפור :)

 

עודד
חן - באדר אשר's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 01/16/2012

שלום עודד

 

אנו זו קבוצה של חברים טובים שאוהבים להכין לבד את מה שאנחנו אוהבים לאכול ו/או לשתות.

ככה הגענו לבישול בירה, בהתחלה בישלנו עם תרכיזים.

בשנה האחרונה עוברים לשיטת all grail. נכון לימים אלה אנו מבשלים בשק, נפח סופי של בין 22 ל25 ליטר.

תודה על הסיוע.

חן

 

JiJi's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

כמו עודד גם אני משתמש במקרר ישן .

אני משתמש בזה : http://www.ebay.com/itm/Mini-Digital-Temperature-Controller-Thermostat-Aquarium-

/190505109974?pt=AU_B_I_Electrical_Test_Equipment&hash=item2c5afd49d6#ht_4775wt_754 לבקרת טמפ ' .

והוא עושה את העבודה יפה מאוד .

הוא בא עם חיישן שאני מצמיד אותו למיכל תסיסה .

קח בחשבון שאתה צריך גם בחורף לחמם את התירוש על מנת להגיע לטמפ' תסיסה רצויה .

אני משתמש במנורה שגם היא מחוברת לבקר הנ"ל.

בהצלחה ...

 

חן - באדר אשר's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 01/16/2012

באיזו מנורה אתה משתמש? איזה הספק?

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 09/04/2011

התקבלה תשובה במייל ממשיב שאינו חוב"צ ועל כן אינו יכול להגיב ישירות:

"

מדידת רגש טמפרטורה נעשת ב 25 מ"מ בקצה הרגש בלבד,כך שאם הרגש לא יהיה טבול בנוזל (בירה...קצף) הקריאה לא תהיה מדויקת או נכונה.

רגשי טמפרטורה מיוצרים במגוון אורכים, קטרים, הברגות כך ישנה התאמה מלאה למיכל שבוא הוא מותקן.

 

תודה

רפי

 

Rafi Raz

Michshur S.Z (1984) LTD

Measurement & Control Instruments

Tel: +972(3)6508585Mobile+972(54)8199282

"

 
אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

אני לא חושב שהם מנסים לבקר את הטמפ' של הבירה ישירות.

ניתן לבקר את הטמפ' במקרר ולהשאיר אותה יציבה - וזה יגרור (אחרי זמן התייצבות) את אותה הטמפ' בבירה.

מיקום המדיד קרוב למיכל או עליו רק יקצרו את תקופת ההיתייצבות.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אור,

למיטב הבנתי אינך צודק, פעילות התסיסה של השמרים יוצרת חום. ולכן מדידת הטמפ' בחלל המקרר לא תתן אינדיקציה מדוייקת לטמפ' הבירה שבמיכל התסיסה.

כדאי למקם את הרגש קרוב ככל האפשר לבירה. מבשלים בייתים רבים נוהגים להדביק את הרגש לדופן המיכל מבחוץ ולעטוף את הרגש בשכבה של חומר מבודד.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט