למביק

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

שלום לכולם,

טעמתי את הברלינר וויס של נועם .. והחמיצות הזכירה לי בירות למביק מדהימות ששתיתי בבלגיה.

האם אפשר לבשל למביק בארץ? הסיפור שאני זוכר הינו התססה באוויר פתוח באזור מיוחד שיש בו שמרים מיוחדים באוויר (לפי דבריו של איזה מדריך בבלגיה)

 

 

תודה ,שי.

כי אין כמו בבית

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אנחנו מנסים

חברות השמרים מוכרות בלנדים שמנסים לחקות את סביבית הבקטריות

במסיבת הבישול האחרונה במאי בישלנו falnders red

את מה שנשאר למטה הוספנו לבץ' נוסף בשלב הביקבוק.

 

יכול להיות שמה שבאמת צריך זה להשתמש במה שיש בתחתית של בקבוקי הלמביק והגואז

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בפודקאסט האחרון של basic brewing מדברים על Sour Blend Experiment.

הנסיין בישל 10 גלון וחילק ל4 מיכלי תסיסה של 2.5 גלון (~10 ליטר).

הוא השתמש ב3 סוגים של בלנד שמרי פרא ובקטריות מסחריים ובאחרון שם מיקס של שאריות מכמה בירות "פראיות" מסחריות.

מאד מעניין ומרתק. השורה התחתונה היא שאפשר גם אפשר ליצור בתנאים בייתים בירות בסגנון למביק וסגנונות "פראיים" אחרים.

ועוד דבר, ג'מיל זיינשף מדגיש כי תערובת שמרי פרא ובקטריות היא נכס שיש לשמור ולטפח. ז"א שאפשר למחזר את המשקע דורות על גבי דורות.

 

ברלינר וויסה היא בירה חמוצה אבל שונה מאד מאד מהסגנונות הבלגיים. מאד קל לבשל ברלינר (ואין צורך בסבלנות של חודשים ושנים כמו בבירות הבלגיות הפראיות).



בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

אשמח לבוא לבישול נסיון 'למביק' או יותר טוב מפגש בירות חמוצות ? :)

כי אין כמו בבית