שינוי צבע בסיר?

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 06/30/2011

שמתי לב לאחרונה אחרי כמה שימושים בסיר (לא יותר מ5, נקנה משומש בשוק הפשפקים) שהוא טיפה משנה את צבעו, נהיה בתחתית מין חום כזה. אני מנקה את הסיר אחרי כל בישול עם סקוץ' וסבון...

מדובר בסיר אלחלד תוצרת איטלייה.

מישהו מכיר את התופעה?

וה"תווית" של הסיר

 

תודה לעוזרים:)

מיכאל

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רק על התחתית או גם על הדפנות?

Offline

Location

טבנקין
בת ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/24/2011

       מיכאל ערב טוב לך

    אם אתה מבשל עם גז?

יכל להיות שאתה פשוט שורף את תחתית הסיר בחום גבוה

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 06/30/2011

דגן, מעט על הדפנות

אשי, מבשל על גז

 

אגב אם זה עוזר אני משתמש בצ'ילר נחושת ובסיר מורכב ברז (אני חושב שבעיקר מפליז זו עבודה של דני נלסון)

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני רואה שתי אפשרויות: 1) חומר שרוף; 2) חלודה.

אני חושב שזו האפשרות הראשונה. למיטב זכרוני אתה מבשל עם רכז (נכון?). האם אתה מקפיד לערבב טוב תוך כדי הוספת הרכז? אם מוסיפים רכז ללא ערבוב טוב הוא שוקע מיד לקרקעית ויכול להשרף תוך שניות. אם זה קורה תהיה לזה גם השפעה על הטעם (שמת לב אם היתה?). באופן כללי אם מערבבים טוב בהוספת הרכז ומקפידים שלא ידלפו גרעינים משקית ה-steeping - גם על גז לא צריכה להיות בעיה.

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 06/30/2011

לא... עברתי לאול גריין (אולי בישלתי פעם אחת ברכז עם הסיר, ובכל מקרה זה הופיע אחרי) 

חלודה אני לא מבין איך זה יכול להיות כי זה פלדת אל חלד....

יכל להיות שזה שרוף בכל זא תכי אני מבשל על כירה גדולה ובאמת נתקל באידוי מוגזם (לפעמים 6 ליטר בבישול)

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השם פלדת אל-חלד מטעה. למעשה, באנגלית זה פלדה אל-כתם (: יש מגוון רחב של סגסוגות של פלדת אל-חלד ולמעשה כל פלדת אל-חלד מחלידה בתנאים מסויימים (ויש הבדלים בין אחת לשניה מן הסתם). עם זאת - הסביבה שלנו היא סביבה נוחה יחסית לפלדת אל-חלד - לא חומצית מידי ולא בעייתי מבחינת חשיפה לחומרים קיצוניים.

יכול להיות שהסינון של המאש לא טוב ולסיר מגיעים משקעים מהגרעינים? אתה עושה וורלוף בתחילת ניקוז המאש?

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

לידיעה כללי פלב"מ 18/10 למיניו בעת חימום מעל טמפ מסויימת (כ-350 מעלות) משנה את צבעו לחום כתום. ברגע שזה קורה זה בלתי הפיך ולא ניתן להחזיר את הצבע המקורי. זה לא פוגע באיכות בתבשיל/מבשול זה פשוט פגם אסטטי.

 

Theres nothing like a good brew

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 קצת קרמל, תקין לגמרי, קיים גם אצלי במיחם.

לדעתי זה ירד עם חומר ניקוי חזק לדוגמא PBW או סנט מוריץ, אבל ממש אין סיבה להתעסק עם זה.

 
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 06/30/2011

תודה לכולם.... אני אנמיך את האש ומעבר לזה באמת אקח א תההמלצות שלכם ולא יעשה כלוםCool