המלצה לבישול הבא

34 תגובות [לתגובה האחרונה]
אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

אני מתכנן לבשל בשבוע הבא ואני מחפש מתכון של בירה קצת שונה

בדר"כ אני מבשל טריפל, חשבתי לנסות סטאוט אבל חברים אמרו לי שזה לא יוצא טעים בגלל שהמים בארץ לא מתאימים

אז חשבתי להחליף לבירת חיטה עוד אף פעם לא בישלתי...

איפה אפשר למצוא מתכונים? ראיתי הרבה אתרים עם מליון מתכונים ואני לא מספיק מוכשר כדי לדעת איזה מתכון הוא טוב.

 

תודה לעוזרים :)

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

ניתן להכין סטאוט ופורטרים נפלאים עם המים בארץ,

תלוי באיכות המים יכול להיות שצריך סינון כלשהו לשפר את טעמם.

אם אתה בכיוון של בירות חזקות וגדולות תנסה דובל בלגי או בירת לאגר חורפי מתובלן

Theres nothing like a good brew

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

אני גר בתל אביב, נראה לי שהמים פה הם לא הכי משהו..

אני בדר"כ מבשל עם מים מינרליים כדי להימנע מטעמים מוזרים של חלודה בבירה :)

אין לי מקרר אז לאגר לא בחשבון. דובל נראה כמו אלטרנטיבה מעניינת.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני לא יודע מה החברים שלך טעמו, אבל הסטאוט שלי טעימה מאד וגם של דניאל (התאומים) וגם של שחר ( בנימינה). ובטח יש עוד שטעמתי ואני לא זוכר.
אשמח לתת מתכון אם תרצה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

אני אשמח מאוד מאוד :)

תודה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

תודה, אני אנסה בסופש הקרוב.

שימוש במים רגילים מהברז יהיה טוב נכון?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמו 75% מאיתנו...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אור - אתה יכול לעשות בירה טובה בכל סגנון שתבחר, גם עם המים שיוצאים מהברז שלך בתל אביב.

אחרי שתעשה בירה מעולה עם המים מתל אביב, תוכל אולי לשפר אותה עוד קצת עם טיפול במים.

 

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

כן, הבנתי את זה :(

פשוט עד עכשיו הכנתי עם מים מינרליים וקשה לי להרפות.

לפי איך שזה נשמע, עדיף לסנן את המים ולהוסיף להם את הדברים שחסרים להם באמצעיים מלאכותיים וזה עדיף על מים מינרליים.

אני אכין הפעם עם מי ברז, ונקווה לטוב.

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

בישלתי בסופ"ש לפי המתכון הראשון עם החלפות קטנות לפי מה שהיה בבירדי ביום שישי, להלן המתכון:

Munich I - 3.6Kg

Carafa 2 - 0.25Kg

caramunich 3 - 0.22Kg

Roasted barley - 0.12Kg

Oats (flaked) - 0.45Kg [קוויקר מהסופר]

cascade 5.7% 37gr @ 60 min

S-05


OG 1.048

FG ?

וכאמור, עם מים רגילים מהברז ללא שום טיפול. נראה מה יצא, מבטיח לעדכן.


Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

להחליף 3.6 קילו פייל אייל במיוניק 1 זה החלפה קטנה?

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני החלפתי 5 קילו פילזנר ב וינה

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מבחינת הצבעים (ב SRM) ווינה יותר קרוב לפילסנר מאשר פייל אייל קרוב למיוניך I. לא יודע לגבי מאפייני הטעם.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

שחר, זה מה שהיה לו. הם גם הסביר לי שזה לא באמת משנה בסטאוט כי לא מרגישים את הטעם.

בכל אופן, נקווה לטוב אני מבקבק ביום ראשון נראה איך ייצא.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי ההבדל הוא די מהותי במקרה הזה (יש מקרים אחרים שפחות). בכל מקרה, יש עוד חנויות...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הנה עוד המלצה:

 

 (אם אין אפשר לשים כדוריות קלקר. זה ממילא סטאוט. לא ירגישו)  Pale ale - 3.6 Kg

 ( אם אין אפשר לשים שוקולית) Chocolate malt (450SRM) )- 250 gr

 (אם אין אפשר לשים קורנפלקס קלוי) caramel / cristal malt (60L) - 220 gr

(אם אין אפשר לשים קפה שחור טחון. העיקר שזה שחור וקלוי, לא?) roastel barley (300SRM) - 120 gr

 (אם אין אפשר לשים גרנולה, זה דומה,לא?) oats , flaked - 450 gr

(אם אין אז אפשר לשים זעתר, או פטרוזילה. משהו ירוק בכל אופן) cascade 7% - 30 gr (@60)

(או שמרית. או אבקת אפיה) yeast - S-04

 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אור,

העקיצה היא לחנות ולא אליך חס וחלילה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

אני מאמין שהוא רק רצה לעזור.

פעם שעברה רציתי להכין בירת חיטה ונגמרה לו החיטה.. 

אם גם הפעם לא היה לו כלום הייתי מכין שוב טריפל.. וזה לא היה משיג כלום. לפחות ניסתי משהו חדש

הצד החיובי זה שאני אפילו לא יודע מה הטעם שאמור להיות לבירה הזאת, אז כל תחליף הוא כאילו המקור בעיני

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

טוב, ה-FG נתקע לי על 1.22.. זה כבר שלושה ימים ככה

לא נראה שיש פעילות בכלל בנשם ביומים האחרונים, האם זה אומר שזה מוכן?

בהתחשב בניסיון האחרון שלי עם הערכים האלו אני לא רוצה שיתפרצו לי שוב הבקבוקים..

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

התסיסה שלך לא הסתיימה. כדי לקבל מושג אתה יכול לחשב Attenuation - משמע כמה אחוז מהסוכרים פורקו ע"י השמרים ולבחון אם זה הגיוני לסוג השמרים בהם השתמשת.

במקרה שלך מדובר ב-US05, שמרים עם attenuation גבוהה בדרך כלל (בסביבות ה-80% או יותר) והשמרים במיכל שלך הגיעו ל-54% בלבד: 48/(48-22)

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

אני בדיוק שניייה לפני הבקבוק...

התסיסה הייתה אמור להיות שבוע, עברו 8 ימים.

יכול להיות שלא שמתי מספיק שמרים?

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

אני מתקן, נראה שההזזה של מיכל התסיסה עוררה את השמרים (כנראה בעיה של חמצן)

אני אנסה לבקבק שוב בסופש הקרוב...

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

נראה לי שהרסתי את הבירה... Cry

הוצאתי את הנשם ושקשקתי את המיכל תסיסה - עכשיו השמרים חזרו לעבוד

אבל הבנתי שחימצתי את הבירה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אל דאגה.

אל תרים ידיים עדיין.

אם השמרים עובדים הם יספגו את החמצן.

אולי לא בירה מצויינת אבל בטח לא מקולקלת.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

טוב, השמרים הפסיקו שוב לעבוד (אין יותר בלופים)...

משהו אומר לי שאם אני אנער את המיכל הם ימשיכו שוב לעבוד..

מה לעשות עם זה? הבנתי שהטעות שלי הייתה שלא עירבבתי עם אוויר במזיגה, מה זה אומר שהלכה לי הבירה? אי אפשר לעשות משהו כדי לתקן?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סבלנות. תן לה טמפרטורה נוחה וזמן - שבוע, שבועיים, אפילו יותר אם צריך.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה הגרביטי כרגע

ומה היה בהתחלה?

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

בהתחלה: 1.048

אחרי 6 ימים: 1.022

אחרי 8 ימים: 1.022

ניעור של המיכל ועבודה נראית של השמרים

אחרי 11 ימים: 1.021

אני לא יודע אם לצחוק או לבכות.

יכול שקר מדיי לשמרים? אני משתמש ב US-05 הטמפ' בחדר היא 18 מעלות. לפי המתכון צריך 20.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא קשור

אם השמרים עבדו עד 22 נקודות אז הם בסדר.

יכול להיות מאש בטמפ גבוהה למשל ובטח עוד סיבות.

בכל מקרה לא יזיק עוד שבוע תסיסה - האם הוספת משהו לבירה מלבד לתת?

אפשר לבדוק את הפוטנציאל של השמרם כך:

הוצא ליטר בירה מהברז לבקבוק ליטר וחצי או לארלנמייר

אם יש ארלנמייר שים על סטיר-פלייט ל-24 שעות ובדוק גרביטי

אם לא פקוק את הבקבוק ונער היטב - הסר את הפקק והחלף בנייר כסף(שמור את הפקק), הנח את הבקבוק במקום חמים ל-24-36 שעות

כל פעם שאתה עובר לידו - פקוק, נער, החלף בנייר כסף.

אחרי 24-36 שעות בדוק גרביטי ודווח כאן.

 

יש כמה תוצאות אפשריות שכל אחת גוזרת מסקנה והמשך טיפול או בדיקה - נגיע לזה אחרי הבדיקה הזאת...

 

 

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

הוספתי גם שיבולת שועל (לפי המתכון).

כמה חממים המקום צריך להיות?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

במטבח על השיש זה מספיק חם

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

 

לקחתי לפני שבוע דגימה של 125 מ"ל (התקמצנתי על הליטר)

ראיתי שיש כמות נכבדת של שמרים בדגימה ששקעה כולה למטה

מדי פעם אני מנער את הדגימה אבל כבר שבוע זה עומד יציב על גרביטי של 1.021

אתמול הוספתי כפית סוכר לבן לדגימה וראיתי איך השמרים עולים למעלה ומוציאים גזים.


יכול להיות שהמאש היה בטמפ' גבוהה מדיי? שפכתי מים ב-77 מעלות ישירות על הלתת ואז זה התקרר ל 67

יכול להיות שבפגיעה זה גרם נזק לתת? עדיף קודם לשפוך את המים ואז להוסיף את הלתת?

 

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

זהו בקבקתי היום, בגרביטי של לא פחות מ1.021

זה כבר שבועיים עומד יציב על התוצאה.

הבירה מריחה נפלא, אבל עדיין מתוקה (או שזה הכל בראש)

אני מתכנן אחרי שבועיים לפתוח בקבוק לטעום - אם הגזים ברמה הנכונה לפסטר את כל הבקבוקים

אני לא יכול להרשות לעצמי שווב שהבקבוקים ייתפרצו, חבל שהשמרים לא יכולים להיות קצת יותר צפויים

Location

bar lev
or yehuda
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/16/2011

אומנם ה "פוסט" שלך מלפני שנה - אבל אם עדיין לא התנסת בבישול בירת חיטה

אני ממליץ, ואפילו מאוד, על רשף :  http://homebrewing.co.il/