הבא נ-gyle-ה

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש לי מתכון שאמור להניב 42 ליטר תירוש בגרביטי של 1.059.

האם יש טעם לנסות לשטוף את הגרעינים שנית ע"מ לקבל תירוש קטן לבירה נוספת -partigyle ?

אם כן, לכמה גרביטי אני יכול לצפות משטיפה נוספת שכזו?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

אתה יכול לצפות לאיזור ה 1.02 - כלומר תצטרך להרתיח את התירוש מעל לשעה כדי לצמצם אותו ולהגיע לגרביטי סביר יותר לבירה. האם יש טעם- תלוי כמה זמן יש לך פנוי...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז אולי יהיה לזה שימוש בתור starter wort.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר להוסיף עוד קילו שניים לתת לשק ולערבב

ולהציא משם איזה מיקרו IPA

אם אתה מחפש שותף שיש לו הרבה כשות - אני בעניין : )

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

זה כמובן תלוי בנצילות המאש שתתקבל. ב 65% ומטה הייתי טורח לשטוף שוב , מעל זה מוותר. 

 

Location

כפר ויתקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/15/2010

לא בטוח שאני עוקב, אתה מתכון לשטיפה אחרי מאש וספאג' ?

בכל מקרה יש לשים לב לא להגיע למיצוי יתר וכדי לקחת קריאת צפיפות ולא לרדת מ1.019 (חלק אומרים יותר נמוך) כדי לא להגיע למאזן pH גבוה שיכול לגרם למיצוי של טנינים מהקליפות. מוזכר כאן (לא באריכות)