איסוף שמרים

17 תגובות [לתגובה האחרונה]
Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

איך אפשר מעשית לאסוף שמרים מבקבוקי בירה?

כלומר מה לעשות בשביל לאסוף שמרים?

איך אני שומר על השמרים הללו וכמה זמן אפשר לשמור עליהם?

איך אני יודע כמה בעצם שמרים יש לי?

כמה אני צריך להשתמש בבישול של נאמר 25 ליטר וכמה פעמים אפשר להשתמש בהם?

איך אני מעורר אותם שוב לחיים?

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

דבר ראשון אתה לא יכול לדעת באיזה בקבוק השמרים עדיין טובים אז עדיף לבחור בירה טרייה יחסית.

 

אתה צריך לתת למשקעים של הבירה ליפול טוב טוב אל התחתית, לרוקן את הבקבוק מבירה ולהשאיר את המשקעים שאותם תאסוף בנפרד לסטרטר שתכין מרכז לתת וכשות..ואז כל2-4 ימים אותו סיפור-לרוקן נוזל, להשאיר משקע, ולהוסיף נוזל חדש..

 

בקשר לכמות..תגיע ל20 מ"ל- מכובד ביותר

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

תודה,

 

20 מ"ל זה מספיק ל 25 ליטר? וכמה בירה אני צריך לשתות בכדי לאסוף 20 מ"ל?

נראה לי שאני אגיע מבושם קלות ל brew party  ביום שישי...

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

העסק עם השמרים לא כ"כ פשוט. בטח שאי אפשר ללמוד לעשות נכון בפורום על רגל אחת. אני מציע שנעלה קצת את הרמה. יש מאמרים מסודרים באינטרנט אפילו עם צילומים וצריך ללמוד היטב את התהליך.

לא בכל בקבווק יש שמרים וגם אם יש לא כל השמרים מתאימים. הרבה יצרנים מסננים את השמרים בהם הותססה הבירה ולצורך הביקבוק מוסיפים שמרים אחרים.

שמולץ, למה אתה חושב שצריך כשות כשמגדלים שמרים? מה הכשות תורמת? (רמז- כלום)

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הכשות דוחה מזהמים מסויימים ולא פוגעת בשמרי הבירה.

בהחלט אפשר ורצוי להוסיף מעט לסטרטר.

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא בדיוק

 

הכשות כלומר חומצות האמינו שעברו איסומירציה, נוטות לעטוף את הבקטריה וכך למנוע מהן להתרבות.

מה שעמנואל ניסה להגיד זה שהכשות המנוול לא יודע להבחין בין בקטריה לשמר

ולכן עדיף סטרטר מתירוש ללא כשות או רמת כשות נמוכה.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

החומצות בכשות(אחרי איסומריזציה בהרתחה) פוגעות בהתרבות של חיידקים מסוג "גראם חיובי" אם אני לא טועה שהם שונים משמרי בירה ומומלץ להוסיף לכל סטרטר כי הוא מלא סוכר-מצע מצויין לחיידקים.

 

התכוונתי שאחרי כמה פעמים של הרביה תאסוף 20 מ"ל ולא בפעם הראשונה..

בפעם הראשונה יהיה לך ממש קצת אבל אם תרבה אותם בהצלחה תוכל לאסוף מספיק שמרים אחרי שבועיים נגיד שיספיקו לבאץ'

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שים לב שחלק מהיצרנים מחליפים שמרים לטובת הביקבוק...

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הפקת שמרים מבקבוק הוא תהליך די פשוט עם דגשים על עבודה מסודרת ונקיון.

הדבר הראשון הוא לדעת שיש שמרים חיים ולא שמרים שמיועדים לביקבוק.

בקישור הבא יש את רשימת סוגי הבירות והתאמת השמרים שלהם לתהליך (העדכון של הדף הזה קצת ישן אבל זה הכי טוב שאני מצאתי):

http://www.nada.kth.se/~alun/Beer/Bottle-Yeasts/

לאחר שאתה יודע בטוח שיש לך בקבוק עם שמרים טובים פעל לפי הסרט בקישור הבא:

http://www.youtube.com/watch?v=2t2-cUMIa5c

עכשיו יש לך צינצנת עם קצת יותר שמרים ואתה צריך לייצר סטארטר בנפח ליטר שיספיק לבישול / שמירה בהקפאה:

http://www.youtube.com/watch?v=vFYHg_2QY7s&feature=channel_page

עכשיו הקטע הכי מגניב - הקפאת השמרים במבחנות:

http://www.homebrewtalk.com/f13/guide-making-frozen-yeast-bank-35891/

מכיוון שעוד רגע ישרשרו כאן שהקפאה היא תהליך בעייתי אז מנסיוני:

שמרים מפאולנר שהיפקתי והקפאתי נשמרו ופעלו מצויין אחרי 11 חודשים (כרגע נגמר הבנק ואני צריך לחדש).

שימיי טריפל עבדו אחרי 6 חודשים ועדיין יש לי מבחנות שמורות.

בהצלחה

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ריפטין,

דיברתי עם דגן והחלטנו להציע לך תפקיד רשמי של בנקאי השמרים של מועדון חובבי ציון.

מכיוון שנראה שאתה עושה את זה כ"כ טוב ויודע ומבין את התהליך, אולי פשוט נקנה ממך שמרים במבחנות?

חשבתי למשל להביא שמרים נוזליים איתי בנסיעה הבאה לארה"ב, אבל אני לא רואה טעם לבשל פעם אחת בירה נהדרת עם שמרים מיוחדים אם לא אוכל אח"כ לשחזר את ההצלחה.

אולי אביא לך שמרים נוזליים ואתה תהפוך את השקית ל50 מבחנות לטובת הכלל?

לחלופין, רועי - אתה גם מועמד לתפקיד!

 

אני צוחק כמובן, אבל מצד שני...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

הי,

יש ברשותי 6 מבחנות של שמרים נוזליים שיובאו (הוברחו במזוודה) מארה"ב, מהם אני מתכוון להקים בנק שמרים קפואים .

אני נעזר בידע הנרחב שמצוי אצל רועי, מקווה שאצליח .

כשיהיו תוצאות אדווח כאן .

עד אז, חובבי הבירה בציון מתבקשים להחזיק אצבעות :-)

 

ארז.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ארז,

חפרתי ומצאתי את השירשור הזה מהארכיון.

האם הצלחת בסופו של דבר להקפיא שמרים ואז להחיות אותם בהצלחה?

אם כן, האם תוכל לתאר את התהליך?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למיטב זכרוני ריפטין עשה את זה מספר פעמים בעבר.

(בעקבות זה הוא קיבל מינוי כנגיד בנק השמרים)

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
 
riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם,

קח בחשבון שהרפורמות בבנקים לא תופסות על בנק שמרים ובהתאם לזאת

העמלות שלי גבוהות מאוד ולא ניתן לפקח עלי :-)

חוץ מזה - אני מקבל את הג'וב.

 
ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

ריפטין,

"אתה רוצה ככה? נלך אתך ככה! " (הגשש החיוור)

אני מציע למנות את ריפטין לנגיד בנק השמרים המרכזי או לחילופין למפקח על הבנקים .

ככה הוא יקבע את גובהה העמלות לכולם ובא (לחובבי) ציון גואל :-)

 

ארז.

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

סטנלי ריפטין :)

יואב

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

ריפטין וכל שאר החברים היקרים!

תודה רבה על התשובות הלינקים והמידע הרב

עכשיו נשאר רק לנסות

אוריאל

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison