סיידר אגסים

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

היום מישהו הציע לי לקחת כמות של 40 - 50 קילו אגסים על מנת לנסות ולהכין ממנו סיידר.

עקב כך שייש לי כ 40 ליטר בירה + סיידר תפוחים שיצא לא רע בכלל אני שוקל להענות ולנסות את העניין.

למישהו יש איזשהוא נסיום עם אגסים? האם זה דומה לתפוחים?

 

 

תודה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

על פניו זה דומה מאד מאד להכנת סיידר.

יש לזה אפילו שם: perry

http://www.howtomakecider.com/perry.php

http://homepage.ntlworld.com/scrumpy/cider/perry.htm

 

בהצלחה.

ו.. שמור בקבוק.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

נראה טוב תודה

 

כשתגיע לצפון הרחוק אני מבטיח להשקות אותך..

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

עדכון: סיידר אגסים או פרי כפי שנאמר נעשה מ40 קילו אגסים והספיק ל18 ליטר של פרי.

האגסים נשברו אז הוחזקו במקרר ל24 שעות ובשלב הבא נכבשו ע"מ להוציא מהם כמות מיץ גדולה כמה שניתן.

הוסף די סולפיט ע"פ התקן ולאחר 48 שעות הוספה שקית שמרים נוטינגהם.

לאחר שלושה שבועות של תסיסה הועבר השיכר ל סקונדרי ליישון של עוד שלושה חודשים.

נמזג לבקבוקים (ללא גיזוז).

להלן מסקנות:

יצא טעים מאוד עם טעם עדין וזאת למרות כמות אלכוהול גבוהה (כ7.5%)

רבים התאכזבו קלות מכך שהפרי אינו מוגז ולכן ענראה להבא כך אעשה.

היה נסיון עם חלק מהאגסים להקפיא אותם ואז לסחוט (יוצא המון מושי ולכן לא משהו כלל).

וזהו סה"כ אני מרוצה פעם הבאה סיידר (ע"פ השוק)