היום מישהו הציע לי לקחת כמות של 40 - 50 קילו אגסים על מנת לנסות ולהכין ממנו סיידר.
עקב כך שייש לי כ 40 ליטר בירה + סיידר תפוחים שיצא לא רע בכלל אני שוקל להענות ולנסות את העניין.
למישהו יש איזשהוא נסיום עם אגסים? האם זה דומה לתפוחים?
תודה
היום מישהו הציע לי לקחת כמות של 40 - 50 קילו אגסים על מנת לנסות ולהכין ממנו סיידר.
עקב כך שייש לי כ 40 ליטר בירה + סיידר תפוחים שיצא לא רע בכלל אני שוקל להענות ולנסות את העניין.
למישהו יש איזשהוא נסיום עם אגסים? האם זה דומה לתפוחים?
תודה
על פניו זה דומה מאד מאד להכנת סיידר.
יש לזה אפילו שם: perry
http://www.howtomakecider.com/perry.php
http://homepage.ntlworld.com/scrumpy/cider/perry.htm
בהצלחה.
ו.. שמור בקבוק.
נראה טוב תודה
כשתגיע לצפון הרחוק אני מבטיח להשקות אותך..
עדכון: סיידר אגסים או פרי כפי שנאמר נעשה מ40 קילו אגסים והספיק ל18 ליטר של פרי.
האגסים נשברו אז הוחזקו במקרר ל24 שעות ובשלב הבא נכבשו ע"מ להוציא מהם כמות מיץ גדולה כמה שניתן.
הוסף די סולפיט ע"פ התקן ולאחר 48 שעות הוספה שקית שמרים נוטינגהם.
לאחר שלושה שבועות של תסיסה הועבר השיכר ל סקונדרי ליישון של עוד שלושה חודשים.
נמזג לבקבוקים (ללא גיזוז).
להלן מסקנות:
יצא טעים מאוד עם טעם עדין וזאת למרות כמות אלכוהול גבוהה (כ7.5%)
רבים התאכזבו קלות מכך שהפרי אינו מוגז ולכן ענראה להבא כך אעשה.
היה נסיון עם חלק מהאגסים להקפיא אותם ואז לסחוט (יוצא המון מושי ולכן לא משהו כלל).
וזהו סה"כ אני מרוצה פעם הבאה סיידר (ע"פ השוק)