אלכוהול חם

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
JiJi's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

אני מבין שקצת קשה להסביר טעם אבל למה הכוונה ?
האם הטעם הוא כאילו הוסיפו שוט של וודקה לבירה?

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

מדובר בכהלים כבדים יותר מאתנול כמו פרופנול או בוטנול שיכולים להיווצר מתנאי תסיסה לא נאותים. הטעם לרוב באמת יזכיר ספירט או תזקיק גס ונוכחות החומרים האלה בכמויות גדולות תגרום לך ללא ספק לכאב ראש עצבני. 

יואב

JiJi's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

כמו שחשבתי . העניין הוא שיש פרופילים של בירה שבפירוש רשום תיתכן חמימות אלכוהול .
בהנחה שהתסיסה היתה מבוקרת טמפ׳ יש עוד תנאים שהמצב יכול להיתרחש ?
יש דרך למדוד את זה ?

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

אני מניח שדור שמרים מתקדם מאוד יכול לגרום לתופעה. לא מכיר דרך למדוד את זה למעט בדיקת מעבדה.

יואב

JiJi's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

עשיתי צא ולמד...
ויש 2 סיבות עיקריות לעניין האלכוהול החם :
1 - תסיסה ללא בקרת טמפ׳ .
2 - תירוש לא מחומצן כראוי.

אצלי זו כנראה הסיבה השנייה .
מקווה שהמידע יעזור למישהו בעתיד.