בעיות בתסיסה

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
אסף ליבנה's picture

Location

חרצית
בת חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/17/2011

אהלן, קודם כל אני מצטער מראש אם השאלה כבר נענתה איפשהו בפורום, בחיפוש שעשיתי לא הצלחתי למצוא תשובה.

עשיתי אתמול בישול רכז של רד אייל ופורטר בתוספת 70 גרם שבים של עץ אלון צרפתי שניקיתי עם הדים בסיר לחץ למשך 10 דקות בערך..

השתמשתי בשמרי נוטינגהם לפורטר וווינדזור לרד אייל.. המיכלים הם שני מיכלי פלסטיק לבן והם עומדים בטמפרטורת חדר

נכון לעכשיו (24 שעות בערך אחרי שסגרתי את המיכל הראשון) התסיסה בשני המיכלים לא התחילה והמיכלים סגורים טוב בלי דליפת אוויר...

מישהו יכול לשער מה קרה שם בדיוק ומה אני צריך לעשות? 

 

תודה.

אסף ליבנה's picture

Location

חרצית
בת חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/17/2011

אני רואה שיש לי גם בעיות באינטרנט.. אם אפשר למחוק את שני הדפים האחרים שנפתחו אותו דבר זה יהיה אחלה.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אסף,

קודם כל להבין את המצב הנוכחי. קיימות שתי אפשרויות: 1) שלא התחילה תסיסה; 2) שיש תסיסה ואין בועות בנשם.

המצב הראשון יכול לנבוע מטמפרטורה נמוכה או מ"חיות" נמוכה של השמרים. אני זוכר למשל שבעבר היו אצוות מסויימות של שמרים שהיו פגומים, אבל ברוב הגדול של המקרים השמרים היבשים בריאים וטובים.

המצב השני יכול לנבוע מבעיה של איטום לקוי של מיכל התסיסה. גם אם הדלי נראה סגור טוב, בריחה קטנה של גז יכולה להביא למצב שתהיה תסיסה טובה ובריאה אבל ללא בועות בנשם. האינדיקציה הטובה ביותר לתסיסה היא ויזואלית - קצף בשלבים הראשונים ו"כתר" על דפנות המיכל בשלבים המאוחרים יותר.

אם נניח לרגע ששלת את המצב השני, חשוב לדעת באיזה טמפרטורה של תירוש הגשת את השמרים ובאיזה טמפרטורה המיכלים שהו מאז הוגשו השמרים. יכול לספק קצת יותר פרטים?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בא נחכה עוד יום

 

אגב - העץ נכנס לתסיסה הראשונית?

בדר"כ מחכים איתו...

אסף ליבנה's picture

Location

חרצית
בת חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/17/2011

בדקתי עכשיו ועוד אין סימני תסיסה

קיררתי לטמפרטורה של משהו כמו 27 מעלות בסוף הבישול ועכשיו המיכל עומד בחדר בטמפרטורה של 20-19 מעלות אני חושב..

את השבבים הכנסתי לתסיסה הראשונה כי ככה זה ביין, התלבטתי על זה וגם שאלתי בדיון של שבבי עץ אבל לא קיבלתי תשובה אז הימרתי על הדרך שבה מחכים פחות

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אסף,

פתחת את מכסה הדלי והבטת פנימה?

האם אתה בטוח שאין בכלל קצף על פני הנוזל וטבעת שמרים צמודה לדפנות בגובה הנוזל?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמו שנעם אמר

פתח והסתכל פנימה ואולי גם צלם שנוכל להתרשם

אגב

גם אצלי חוויתי לאג ארוך השבוע - אני חושב שזה שילוב של קור בלילה ומיכלים על רצפה קרה(העלתי על שטיח).

אסף ליבנה's picture

Location

חרצית
בת חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/17/2011

טוב תססו שני המיכלים.. כנראה זה לקח זמן בגלל הקור, תודה.