עד היום השתמשתי רק בכופתיות,
לבישול של יום שישי הבא אני רוצה להשתמש ב Saaz לגדי יש רק בפרחים,
מה זה אומר מבחינת הכמות? צריך לרכוש יותר או פחות? ולקראת הבישול צריך לטחון או שזה נכנס כמו שהוא?
עד היום השתמשתי רק בכופתיות,
לבישול של יום שישי הבא אני רוצה להשתמש ב Saaz לגדי יש רק בפרחים,
מה זה אומר מבחינת הכמות? צריך לרכוש יותר או פחות? ולקראת הבישול צריך לטחון או שזה נכנס כמו שהוא?
אני מצאתי את זה:
http://www.brews.com/home-brewing-101/whole-hops-hop-plugs-and-pellets/
בתכלס כשות בפרחים זה סבבה. לא צריך לטחון את זה. מה שכן, ניצולת חומצות האלפא בכופתיות גבוה יותר כי החומר מתפורר לגמרי. מה שאומר שצריך לפחות 20-25% יותר כשות אם שמים פרחים.
במקרה הספציפי של סאאז, ממילא מדובר בAA% נמוך, אז תוסיף.
כדאי גם להשתמש בתיון, לדעתי
בכופתיות אני לא משתמש, אבל מנסיוני בפרחים הכמות והנפח פשוט עצומים ביחס לכופתיות.
הפרחים שומרים יותר על הארומה ממה שהבנתי ועל כל 30 גרם כופתיות צריך 45 גרם פרחים(150%) זאת הבנתי מקריאה קודמת באינטרנט ואם אצליח למצוא את הקובץ אעלה אותו.