שמרי חיטה ותסיסה בטמפרטורה נכונה

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

קרית אונו
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/30/2011

שלום לכולם. כבר הרבה  מאוד זמן שאני רוצה לבשל dunekl בסטייל erdinger. שתיהיה קלילה ונחמדה. הסיבה שאני מחכה היא שבחדר התסיסה שלי יש טמפרטורה נמוכה (כרגע 15 מעלות) ולא חשבתי שאפשר להתסיס בטמפרטורה הזאת. אבל דיברתי על הנושא עם חבר והוא טען שדווקא זאת טמפרטורה טובה לחיטה... אז רציתי לשאול את דעתכם (למרות שאני די בטוח שהוא טועה) וגם אשמח להמלצה לזן שמרים לבירה הזאת. בחיטה הקודמת השתמשתי בs-33 התגובות היו מעולות אבל בכל זאת זה לא היה הזן שחיפשתי (מהסיבה באמת שרציתי משהו גרמני)

תודה רבה, וחורף נעים

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

הי ארז,

לפי מיטב הבנתי זו אכן טמפרטורה נמוכה מדי להתססת בירת חיטה (וגם איילים בתכל'ס). חיטה מקובל להתסיס בטמפרטורה מעט גבוהה יותר מזו הדרושה לאיילים, משהו כמו 19-20 מעלות.

לגבי השמרים, גם אני השתמשתי בפעם האחרונה ב-s-33 (כי זה מה שהיה לגדי... סוג של דפוס) אבל יש לפרמנטיס גם שמרים במיוחד לבירת חיטה: WB-06.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמרי חיטה הם שמרי אייל וטמפרטורת התסיסה בהתאם.

מנצל"ש לחידת טריוויה: מישהו יודע למה בירת חיטה היא הבירה היחידה מבין הבירות המסורתיות בגרמניה שנעשה בה שימוש בשמרי אייל?

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

בספר המתכונים של ג'מיל הוא ממליץ על תסיסה של dunkel בטמפ. 17 מעלות (אבל כמובן זה מתאים לשמרים נוזליים שבחר, שאין להשגה בארץ, למיטב ידיעתי).

לגבי החידה - לפי חוק הבירה הגרמני ( Reinheitsgebot ), אסור להוסיף לבירה (לאגר) כלום חוץ מהמרכיבים היסודיים. לאייל כן מותר ולכן לבירת חיטה מותר להתקיים עם שמרי אייל, אבל אסור כלאגר.

להרחבה:

http://www.germanbeerinstitute.com/beginners.html

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

צודק - טעות בניסוח. היה צריך להיות למה בירות חיטה תמיד מותססות בגרמניה עם שמרי אייל...

אגב, מישהו מכיר איזה בירת לאגר חיטה מסחרי?

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

תודה על התיקונים והדיוקים למה שכתבתי למעלה.

לגבי השאלה, הסיבה היא שלפי החוק הגרמני מותר להשתמש בחיטה (ועוד מרכיבים) רק בעת בישול בירות בתסיסה עילית (Top fermented beers), ולכך צריך שמרי אייל.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

דגן,

אתה מחפש רעיונות לבירת החודש הבאה של הדובים?

יואב

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יואב יש לי כבר רעיונות מעולים ל-3 הבירות החודשיות הבאות, אז זה יצטרך להדחות קצת אבל חיטה זה הפייבוריט שלי וחייבים לעשות מתישהו איזה לאגר חיטה טוב (ועל הדרך להפר כמה חוקים גרמניים) (:

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לאגר חיטה עם 50 IBU

ודריי הופינג

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר, פרצת לבירסמיט שלי?

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

אני בהלם !!!

דגן, מבשל בירת חיטה ???

כניראה שהגיעו ימות המשיח :)

ארז.

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ארז,

טמפ' טובה לוויצנביר היא בסביבות 17 מעלות C.

השמרים המתאימים (מהמצאי המקומי) הם כאמור WB06 של פרמנטיס ומיוניך של דאנסטאר.  

יכול להיות שיש למי מהחברים שמרים נוזליים מתאימים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

קרית אונו
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/30/2011

תודה על העזרה. ועוד שאלה קטנה. שמרים נוזליים שכתוב שהטמפרטורה המומלצת זה בין 20 ל24 מעלות. אם אני אתסיס ב15-16 מעלות, מה אני אקבל?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה נקרא בירה היברידית פחות או יותר

 

תקבל פחות טעמי שמרים - למשל בחיטה פחות בננה וציפורן

זמן תסיסה ארוך יותר וסכנת דיאסטיל