שאלה לכל המתסיסים בדמיג'ונים,
מה השיטה הטובה ביותר ליצירת סיפון לריקון המיכל.
(ועל הדרך, מה השיטה היעלה ביותר לניקוי דמיג'ון?)
שאלה לכל המתסיסים בדמיג'ונים,
מה השיטה הטובה ביותר ליצירת סיפון לריקון המיכל.
(ועל הדרך, מה השיטה היעלה ביותר לניקוי דמיג'ון?)
אני עדיין חדש עם הדמיג'ון אבל יש לי איזה סיפון עם לחיצה מmorebeer שעובד נחמד ולגבי ניקוי שזו הבעיה המרכזית של הדמיג'ון אני חושב שהשרייה של מים וסבון לכמה שעות ואז ניקוי עם מברשת ייעודית עובד בשבילי
נעם, יש לי איפצ'ו כזה שזכיתי בו מזמן שלא השתמשתי בו מעולם.
אם אתה רוצה, אחפש אותו (אללה יודע איפה דחפתי את זה), שלך במתנה.
אני עוד לא עברתי לדימגונים אבל באחד הפודקאסטים ג'אמיל סיפר שהוא משתמש בצינור רגיל וturkey baster. לי יש אחד שמשמש לבישול שרכשתי ב"ביג דיל" לפני כמה שנים ב10 שקלים וראיתי קצת יותר יקרים בחנויות לצורכי אפיה. אם אני זוכר נכון הוא הסביר שהיתרון של שיטה זו הוא שמחיר הצינור מאפשר להחליף אתו בתדירות די גבוהה
נועם, יש הבדל לדעתך בין סיפון לדמיג'אן ובין סיפון לסיר בישול ללא ברז?
את סיר הבישול אני מרוקן כפי שגדי לימד:
ממלא את צינור הסיליקון במים רתוחים, סותם את שני הקצוות שלו, ואז טובל קצה אחד בסיר
ושני מכוון אל הדלי (הנמוך ממנו). פותח את שני הקצוות ביחד - ויש זרימה.
אפשר להשתמש במקל המילוי לבקבוקים בקצה של הדלי ואת הקצה הפונה לסיר להפנות כלפי מטה ברגע האחרון.
אני אוהב את הפתרון הזה http://www.homebrewtalk.com/f11/flyguys-t-siphon-3-replacement-autosiphon-25774/
מעולה
אני חושב שהבנתי...
איך אפשר שלא??
מבריק!
זה הרעיון?
אחרי שהנוזל יורד מתחת לגובה המיכל העליון ומתחיל לנוע בגרביטציה לעבר המיכל התחתון אני סוגר את המעבר לכיוון הפה?
איפה אני משיג "מצבט" כפי שמתואר בלינק הנ"ל?
אני משתמש בturkey baster שקניתי בוולמרט מחומר שקוף וצינור סילקון באורך מטר, מאוד נח לנקות.
לגבי מצבט , שתי אופציות הלבנים מימין עלו 40 סנט כ"א בחנות בארהב וזה משמאל הוא בהשאלה ארוכת טווח מהמשרד (אתה מוזמן לקבל את אחד הלבנים )
כדאי לנסות את המצבטים שמשתמשים בהם כדי לעצור אינפוזיה בבתי החולים, הם עושים בדיוק את אותו דבר ומותאים לטווח רחב של קוטר צינור.
בשביל זה צריך קשרים בבית חולים. או פשוט להתאשפז...
אנחנו משתמשים במשאבה ידנית מסוג ״משאבת דלק ידנית" באנגלית זה ניקרא ״manual oil pump״. ממלאים דלי עם חומר חיטוי ומסחררים אותו במשאבה הידנית ואח״כ מרוקנים והמשאבה מוכנה לשימוש.
את הצינור הקשיח של המשאבה מכניסים לתוך מיכל הזכוכית ואת הצינור הגמיש לדלי שעבר חיטוי ובו תמיסת הסוכר לתסיסה השניה בבקבוק. סוגרים את הפקק בהברגה שנימצא על הפומפה (כמו אקורדיון עגול) ומתחילים לפמפם - בהצלחה.
http://www.yaakov-levi.dpages.co.il/agalleries/c13449/174191.php
צביקה,
אם אינני טועה המשאבה שאתה מדבר עליה (ויש לי אחת כזו בדיוק) דוחפת אויר לתוך נוזל ואח"כ שואבת את הנוזל החוצה. זו נראת כמו שיטה מאד טובה לחמצן את הבירה לאחר התסיסה. לא רעיון כ"כ טוב.