בגיליון האחרון של Brew Your Own יש כתבה מעניינת המתארת מיבשול בירת חיטה עם דבש. בשורה התחתונה, הדבש רובו סוכרים ברי תסיסה ומה שנישאר זה הטעם והניחוח של הדבש. אבל אַלְיָה וְקוֹץ בָּהּ - הבירה תהיה יבשה ולכן הם ממליצים להוסיף למיבשול של 20 ליטרים לא יותר מאחד קילו דבש במקום 1.3 קילו רכז ולפצות עם מלטודקסטרין עבור הבודי וגם עם לתת יחודי (מי שמעוניין לקרוא את המאמר לפרטים מדוייקים, אני יכול לשלוח לו סרוק).
חשבתי (ואני בהחלט לא מתיימר להיות מקורי כאן) שבמקום כל הפרוצדורה הנ"ל, להוסיף תמצית דבש לבירת חיטה רגילה. מה דעתכם? למשהו יש ניסיון בנושא זה?