שלום,
נניח שיש לכם מערכת המסוגלת לבצע מאש בסירקולציה תוך כדי שליטה בטמפרטורה. קשה לכם לדמיין משהו כזה? תסתכלו על הפוסט של הסיינט פרננדוס מאש טאן.
איזה מבין הפרופילים הבאים נראה לכם הכי נכון?
1. לבצע מאש רגיל, לרוקן, לבצע ספרג'
2. ללכת על הכל ביחד (כמות מלאה של מים) - טמפרטורה אחידה
3. כמו 2 אבל לעלות את הטמפרטורה לקראת הסוף
4. פרופיל אחר
הנחות:
* אין בעיה של נפח/קיבולת
* אין בעיה של בקרת טמפרטורה
* אין בעייה לבצע סטפים (שינויי טמפרטורה) בזמנים קצרים (כ10 דקות)
אשמח לתגובות + הסברים לגבי היתרונות וחסרונות של הבחירה שלכם.
הבחירה שלי (בשלוף וללא חקירה):
הייתי הולך על אפשרות 3. ב10-15 דקות האחרונות הייתי מעלה את הטמפרטורה ב8 מעלות (לא בדוק).
יתרונות - מהיר (חוסך את זמן הספרג'), קל (נוזל IN, נוזל OUT בלי תחנות באמצע), בקרה (קל למדוד את הגרביטי של התירוש לפני הבישול)
חסרונות - לא לגמרי ברור לי מה יחס של 5:1 עושה למאש, לא ברור לי אם השטיפה תהיה טובה (כנראה שכן בגלל הסירקולציה)
תודה מראש,
סיינט