מאש, ספרג', מאש + ספרג' - בריינסטורם

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

שלום,

    נניח שיש לכם מערכת המסוגלת לבצע מאש בסירקולציה תוך כדי שליטה בטמפרטורה. קשה לכם לדמיין משהו כזה? תסתכלו על הפוסט של הסיינט פרננדוס מאש טאן.

איזה מבין הפרופילים הבאים נראה לכם הכי נכון?

1. לבצע מאש רגיל, לרוקן, לבצע ספרג'

2. ללכת על הכל ביחד (כמות מלאה של מים) - טמפרטורה אחידה

3. כמו 2 אבל לעלות את הטמפרטורה לקראת הסוף

4. פרופיל אחר

 

הנחות:

* אין בעיה של נפח/קיבולת

* אין בעיה של בקרת טמפרטורה

* אין בעייה לבצע סטפים (שינויי טמפרטורה) בזמנים קצרים (כ10 דקות)

 

אשמח לתגובות + הסברים לגבי היתרונות וחסרונות של הבחירה שלכם.

 

הבחירה שלי (בשלוף וללא חקירה):

הייתי הולך על אפשרות 3. ב10-15 דקות האחרונות הייתי מעלה את הטמפרטורה ב8 מעלות (לא בדוק).

יתרונות - מהיר (חוסך את זמן הספרג'), קל (נוזל IN, נוזל OUT בלי תחנות באמצע), בקרה (קל למדוד את הגרביטי של התירוש לפני הבישול)

חסרונות - לא לגמרי ברור לי מה יחס של 5:1 עושה למאש, לא ברור לי אם השטיפה תהיה טובה (כנראה שכן בגלל הסירקולציה)

 

תודה מראש,

סיינט

 

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

בשליפה הייתי אומר מאש רגיל, להעלות טמפ לקראת הסוף, ריקון וספארג. ההגיון הוא שאם תשים את כל המים בבת אחת יהיה לך יחס מאוד גבוה של מים לגרעינים. אתה יחוס לעשות ספארג ע"י הוספת מים למערכת הסירקולציה ושליטה בקצב הזרימה, מה שאומר שכל הספארג' יקח אולי חצי שעה נוסופת. ניראה לי שווה. 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני נוטה לא להסכים עם בועז. אני לא חושב שיש בעיה עם מאש דליל (מניסיוני בכל אופן).

אני בעד אופציה מס' 3. מאש בנפח מלא עם העלאת טמפ' לקראת mashout בסוף.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה לא כל כך משנה - לך על מה שנח לך(אין בעיה עם מאש דליל) 

בפעמים הראשונות בדוק נצילות לוודא שאין בעיה ולוודא עקביות.

 

בהצלחה

<נשמח לקבל דיווח ועוד תמונות >

 

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

אצלי אני עובד לפי מס' 3, מוציא את שק הגרעינים וישר ממשיך לבישול Wink

בהצלחה