סטרטרים של שמרים רטובים

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

האם לדעתכם הגיע זמנם של של המבשלות הבתיות למקור אמין בארץ שיספק סטרטרים של שמרים רטובים במקום שמרים יבשים משקית?

צביקה

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

כן

סיינט

 

tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

אז איך זה יהיה? קונסורציום של כמה מבשלות קטנות שיכין סטרטרים לחברי הקונסורציום, או אחת המבשלות תקח יוזמה עיסקית בעניין?

צביקה

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

יוזמה? לצערי לא נראה לי.

קונסורציום? לצערי גם לא נראה לי שיקרה.

לפני שנה אחת מהמבשלות נסתה להוריד את מחיר הכשות בעשרות אחוזים באמצעות קנייה מרוכזת (מעל 3 קילו). לפי מה שנודע לי הם נתקעו עם הרבה כשות במלאי (כמה מאות שקלים).

התברר שרוב אנשי ציון העדיפו לקנות ביוקר ולא להצטרף ליוזמות כאלו (מכל מני סיבות). קח גם בחשבון שקבוצת האנשים האקטיביים בפורום זה היא מאוד קטנה (15 >). זה מאוד מבלבל כי זה נראה פורום גדול.

בקיצר, לא רואה בזה הרבה סיכוי אבל אשמח לעזור.

סיינט

 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יוזמת הכשות היתה מבורכת מאד, כמו קניות מרוכזות אחרות שאורגנו במסגרת הפורום.

כדאי לברר מראש מה הביקוש לאותו מוצר כדי להמנע ממצב שהמארגן נתקע עם מלאי.

 

לגבי שמרים נוזלים, אשמח אם אני טועה אבל נראה שהשוק המקומי לא גדול מספיק כדי להצדיק יבוא/ייצור מסחרי.

הפצה של שמרים ע"י חובבנים כמונו תגרור הרבה עוגמות נפש.

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

רועי, באמת נו? איזו תשובה סתמית. לא מתאים לך!

 

כמובן שנבדק מה הביקושֱ! הוא לא הזמין סתם.

אבל יש עוד אילוצים. כשספק מביא לך כשות במיוחד אתה לא יכול לתקוע אותו ולהגיד לא: חכה שאקבל עוד הזמנה או שתיים. אתה לוקח סיכון קטן למען הפורום.

הגרעין הטוב והאהוב (שכמובן אתה נמצא בו) ישר הזמינו (אפילו כשלא היה צורך מיידי). הרוב לא ראה בזה שום עניין ולצערי היו שניים שביטלו.

אבל נושא השיחה שלנו הוא יוזמת לבניית כוח קנייה משמעותי שתיתן לנו יותר מבחר, במחירים יותר טובים ובשירות יותר טוב (לקנות צינור סיליקון ביחד כדי לחסוך משלוח לא כלול בנושא). לצערי, לא רואה את זה קורה כאן מחוסר עניין.

רק לזה התכוונתי בתגובה הקודמת. לצערי נמשיך להתנהל כמו ששחר הסביר (נשטוף שמרים בעצמנו ונעביר אותם כמתנה מאחד לשני בתקווה שהם לא מזוהמים) במקום פשוט ללכת לחנות ולקנות סטארטר חדש במחיר טוב.

 

דרף אגב, פורים שמח!!

סיינט

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

צביקה

 

1. כל פעם שתרצה לבשל - תשאל כאן אם למישהו יש שמרים מתאימים

2. אחרי שתקבל ותבשל - קצור את השמרים או שטוף ושמור בצנצנת קטנה

3. פרסם כאן איזה שמרים קצרת ושאתה מוכן לתת אותם

חזור ל-1

 

tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

תודה

צביקה

tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

במאמץ מינימאלי ובסט-אפ קטן, אני חושב שכל אחד יכול להכין לעצמו סטרטר רטוב משמרים יבשים לקראת הזריעה לתירוש הבירה. בשביל זה צריך מיכל קטנטן עבור הסטרטר, יכול להיות בקבוק או צינצנת זכוכית (עדיף בורוסיליקט, מה שניקרא פיירקס), כדי לגדל את השמרים היבשים בתוך כמות קטנה של תירוש בירה לקבלת הסטרטר. אפשר למצוא הסברים באינטרנט וגם אם אני לא טועה הייתה על זה כתבה בעיתון Brew your own. אם יש גישה למיקרוסקופ אז אפשר לוודא וויזואלית שתאי השמר היבשים גדלים בהצלחה בסטרטר. בכל מקרה, כאשר נגמר לשמרים מקור הסוכרים בתירוש הבירה והם מתחילים לתסוס בתנאים אנאירוביים ולייצר דו-תחמוצת הפחמן (רואים יצירת בועות וקצף) - זה הזמן לזרוע את הסטרטר לתוך מיכל התסיסה העיקרי שבו יש תירוש בירה מוכן לאחר המיבשול.

צביקה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

צביקה,

לא ברור לי מה אתה חושב להשיג בגידול שמרים יבשים בסטארטר.

השמרים היבשים מצויינים כפי שהם, הם נוחים לשימוש ומחירם די סביר (למעט שמרי הלאגר משום מה). המגבלה שלהם היא רק במגוון המצומצם.

אני לא רואה טעם לגדל סטארטר משמרים יבשים. זה רק מגדיל את הסיכון לזיהומים.

 סטארטר הוא נחוץ כאשר מרבים שמרים מתרבית נוזלית (של whitelabs או wyeast) או משמרים שנאספו מתסיסה קודמת.

במקרה של שמרים יבשים אני לא הייתי טורח לאסוף אותם לשימוש חוזר.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

בעזרת הסטרטר מקבלים שמרים חיים בכמות גדולה וגם אפשר לעשות בקרת ייצור על הדרך. אם השמרים בסטרטר לא תוססים, ז"א שלא רואים יצירת בועות וקצף, אפשר לפסול את מנת השמרים ולהשתמש באחרת ולהמנע מזריעת השמרים הפגומים לתסיסה הראשית. אם יש מיקרוסקופ, אז אפשר לבדוק וויזואלית את מצב השמרים, זה מלמד הרבה למי שמתמצא. מי שמצוייד בכוהליה\בונזן קטן, בפיפטות ומבחנות פלסטיק סטריליות, יכול לקצור חלק מהסטרטר (יש בו הרבה יותר שמרים חיים מאשר בשקית עם השמרים היבשים) לתוך המבחנות, להוסיף גליצרול סטרילי לריכוז סופי של 5% - 10% ולשמור במקפיא בטמפ' של מינוס 10 עד מינוס 20 למשך שנה, שנתיים. בפעם הבאה, אפשר להפשיר באופן איטי בתוך כוס מים קרים ואח"כ לזרוע לתוך בקבוק עם תירוש בירה כדי להחיות את השמרים הקפואים לקבלת סטרטר חדש.

כמובן שתמיד אפשר להשתמש בשמרים מהשקית ובאמת זה לא יקר וגם לא דורש את הפרוצדורה הנ"ל - אבל תחלס, זה פחות כיף. למי שיש ואו היה אופנוע בטח מבין על מה אני מדבר והוא בטח מכיר את האופנוען שהולך על כל פיפס למוסך ואת האופנוען שמעדיף לפרק ולהרכיב את האופנוע שלו (למרות שהכל תקין) לפחות פעם בחודש...

צביקה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני רוכב על דו"ג.

ולוקח אותו למוסך כשצריך...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

יפה לך, אבל אני אוהב לפרק ולהרכיב ובכל פעם אני נשאר עם כמה חלקים מיותרים, כך שאחרי מספיק פעמים של פירוק והרכבה אני מקבל בסוף שניים - ממש כמו budding של שמרים (הלוואי...)

צביקה

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

האם לדעתכם יש סוגי שמרים שכדאי שיהיהו בארץ ואין?

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

כן.

קוראים להם שמרים נוזלים. בעיקרים יש שני ספקים גדולים: .Wyeast and White Labs

לשני הברנדים יחד יש כ100 טעמים שונים. מכאן שניתן להגיע לכמעט כל פרופיל טעם אפשרי.

כיום לרוב הבירות בוטיק בישראל יש טעם דומה (כשות יותר, כשות פחות)

סיינט