ניקוי ציוד

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
חן - באדר אשר's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 01/16/2012

שלום,

קראתי המון רעיונות ומחשבות על חיטוי.

אבל מעט כתוב על ניקוי יעיל, יסודי וזול של הציוד.

מה אתם אומרים, חושבים על ניקוי? חומרים מומלצים? אמצעים?

בברכה ותודה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

צודק לגמרי.

 

אני אוהב להשתמש לניקוי באבקה המיועדת למדיח כלים. החומר חזק יותר מנוזל כלים רגיל (כי הוא אינו בנוי להגנה על עור הידיים) ואינו מקציף.

מעבר לכך, אני משתדל לרחוץ במים חמים כל פריט ציוד קרוב ככל האפשר לתום השימוש בו ע"מ למנוע משקעים שאח"כ קשה להסיר.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

מחזק את נועם, שטוף במים חמים קרוב ככל האפשר לתום השימוש, זה חוסך המון בלאגן, ואני מנקה עם PBW שזה אמור להיות דומה לאבקת מדיח אם אני לא טועה,וזה ממש יעיל אחרי השריה ללילה.

Elly's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 11/07/2011

כמו שכתבו נועם ושמואל נראה לי שהכי חשוב זה לנקות מיד אחרי השימוש עד לא מזמן הייתי משתמש בעיקר באקונומיקה בריכוז של כוס ל20 ליטר לניקוי אבל לאחרונה ניסיתי את אחד החומרים שדני המליץ וזה עובד מאוד יפה

Location

כפר ויתקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/15/2010

אני מנקה עם ecover נוזל ניקוי רב תכליתי. לא בגלל שהוא אקולוגי אלא בגלל שהוא מקציף הרבה פחות מסבון כלים רגיל.

בתחילת יום בישול אני מכין קערה עם החומר מדולל ואז שותף את הצידנית והדלייים בעזרת מטלית מיקרו פיבר טבולה בזה עבור כל מה שפלסטיק (צידנית, דליים וכו)למנוע שריטות וגם בסוף אותו דבר.

את סיר הנירוסטה אני משפשף עם סקוטש וסבון כלים (יש שיכבה שרק קירצוף רציני מוריד.)

ביום ביקבוק אני שטוף את הבקבוקים באותו חומר ואז מחטא

 

 

מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

סודה קאוסטית מחוללת פלאים 

אך מצריכה זהירות בשימוש 

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

סטדה קאוסטית באיזה ריכוז? זה טוב על נירוסטה?

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

אפשר לנקות בתמיסת נתרן היפוכלוריט חומר שגם ינקה וגם יעשה חיטוי (תלוי בריכוז ובזמן) בכל מיקרה יש לשטוף היטב במים כדי לסלק שאריות החומר.

אפשר גם לנקות בתמיסת סודה קאוסטית (או פוטש) וגם חומר זה ינקה ויעשה חיטוי (תלוי בריכוז ובזמן). גם כאן יש לשטוף היטב במים כדי לסלק שאריות החומר.

שני החומרים הנ"ל מסוכנים (תלוי בריכוזים) ויכולים לפגוע בעור, בעיניים ובדרכי הנשימה של המשתמש לכן מומלץ לעבוד במקום מאוורר, להשתמש בכפפות גומי מתאימות, משקפי מגן (חשוב ביותר!), סינור מגן ונעלים שלא יהיו חדירות לשפך (כמובן שיש לקרוא ולהבין את גליון הבטיחות של היצרן). 

בכל מיקרה אין לערבב חומרים כימיים אחרים בתמיסת ההיפוכלוריט. בזהירות יתרה יש להשתמש בסודה הקאוסטית, אסור לערבב אותה עם חומצות כדי שלא תיווצר ריאקציה כימית. כדאי להתייעץ עם כימאי העובד במפעל מזון וכ"ו בעניין זה - הוא יכול להסביר את עניין הבטיחות. להם יש תהליך הניקרא CIP שבו מנקים את מיכלי התסיסה והצינורות ואפשר לעשות לו אדפטציה למיבשלות קטנות (לא מתאים ומיותר עבור המשתמש הביתי).

למשתמש הביתי הרגיל, הכי מומלץ זה לשטוף במים חמים ישר אחרי השימוש ואח"כ עם תמיסה היפוכלוריט מהולה, נניח 0.5% - 3% - תלוי במידת הליכלוך אותו רוצים להסיר. אחרי השרייה של כשעה, יש לשטוף היטב במים. אח"כ אפשר לעשות חיטוי בחומרים אותם קונים בבירדי, אצל רובינשטיין וכ"ו.

הערה חשובה: לא כל סודה קאוסטית ולא כל תמיסת נתרן היפוכלוריט מתאימים לשימוש בתעשיית המזון! יש לוודא שחומרי הניקוי והחיטוי מתאימים לתעשיית המזון.

צביקה

Location

ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/10/2012

אני בא מעשיית יין ושם משתדלים לא להשתמש בחומרי ניקיון. מה שעושים זה לשטוף היטב מיד אחרי השימוש - אז המשקעים ושאר החומרים יורדים הרבה יותר בקלות.

מעבר לזה לפני שימוש במיכל או כלי אחר שוטפים אותו שוב היטב במים (רצוי בלחץ), אחר כך בתמיסה של ביסולפיט (בריכוז של כ 1000PPM) ולבסוף שוב במים.

כך גם עשיתי עד עכשיו בציוד שאני עושה איתו בירה ולא היה לי עד עכשיו זיהום.

לגבי הבקבוקים זה קצת יותר מסובך כי לרוב נשארים משקעים גם אם שוטפים בקבוקים מיד אחרי השתיה. שם אני נאלץ להשתמש במים רתוחים, סבון כילים וחוטר ושוטף היטב.

בסוף אני מחטא (שוב משהו שקבלתי מעולם היין) עם תמיסה של 50% ביסולפיט 100PPM ואלכוהול 95% ללא שטיפה נוספת. זה אולי מיותר אבל נותן חיטוי סופי לבקבוקים

ולא מפריע לשמרים בתסיסה השניה לעבוד.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אלכוהול 95% זה אחלה חומר חיטוי.

עודד

Location

ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/10/2012

אלכוהול 95% + ביסולפיט אפילו יותר טוב (לחיטוי בלבד, לשתיה מספיק האלכוהול)

Location

Ben Gurion 99
Azor
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/20/2011

למעשה אלכוהול 95% הוא לא מחטא כל כך טוב.

אני לא זוכר את ההסבר הביולוגי המלא אך אלכוהול מחטא טוב יותר בריכוז של בין 70% ל- 80%.

הסיבה היא שצריך קצת מים כדי לאפשר לאלכוהול לחדור לתאים

http://www.mosquitobytes.com/Den/Beer/Hmbrewing/Sanitization.html.

Location

כפר ויתקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/15/2010

בתור אחד שמחטה מקומית הרבה עם אלכוהול זה מידע מאוד שימושי. תודה!

והשאלה שלי היא מה האפקטיויות של נוזל חיטוי אלכוהולי בריכוז 40% (וודקה)

דרך אגב, הלינק מציין את המקור למידע מספר, חיפשתי את הספר באמזון והוא למכירה ב 143$ (משומש) נראה לי קצת הרבה

Location

ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/10/2012

שלום,

אני לא הבהרתי את עצמי כנראה בפוסט הקודם.

התמיסה שאיתה אני מחטא את הבקבוקים היא: 2 ליטר שמורכב מ - 1 ליטר אלכוהול 95%+1 ליטר תמיסה של ביסולפיט בריכוז 100PPM.

המשמעות היא שבעצם מדובר בכ 47.5% אלכוהול + 50PPM ביסולפיט

בברכה