בירה ופירות

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

 

שלום לכולם, 
לדעתי הצגתי עצמי בעבר, אך הרבה זמן עבר מאז הפעם האחרונה שנכנסתי לאתר, ולכן בקצרה אציג את עצמי שוב. אני בטוח מכיר את חלקיכם, ובווגאי נתקלנו אחד בשני בארועים הגדולים יותר ופחות ברחבי הארץ בשנים האחרונות.
שמי אלכסיי, אני ממודיעין ומבשל בירה כשלוש שנים. אני מבשל מרכז בינתיים, אך יום יבוא ואני אתקדם.
החלטתי להתנסות קצת עם הוספה של פירות לבירה, עד עכשיו רוב הדברים שהוספתי לבירה היו ביום הבישול, ומה שהוסף בשלבי תסיסה ראשונה ו\או שניה בד"כ לא הכיל סוכרים או שמרי בר עליו ולכן אני פונה אליכם.
אני מחפש חוות דעת בשני מישורים.
1.  הוספת פרי - אני נוטה כרגע להוספת פרי טרי (טחון\חתוך\גרוס ככל הנראה) לתסיסה השניה. אני יודע שיש השלכות של הוספת פרי שלא עבר חיטוי לבירה, אבל אני גם יודע שרבים עושים זאת והתוצאות מגוונותץ קיימת גם אפשרות לבצע פיסטור כלשהו לפרי לפני ההוספה (כימי או באמצעות חימום).
2. ה"בסיס" של הבירה - יש נטיה לעבוד הרבה פעמים עם בירות חיטה, למיטב הבנתי, זה גם נשמע לי הגיוני למדי. בכל אופן, איך הייםת בונים את המתכון פחות או יותר? חיטה או לא? עד עכשיו בשלוש השנים שאני מבשל לא השתמשתי בחיטה אף פעם כך שאשמח ליעוץ בעניין.
מבחינתי היתרון של הוספה בתסיסה השניה הוא העובדה שאני יכול בתסיסה השניה לפצל את הבירה לכמה מיכלים ובכך להתנסות בהוספה של מגוון פירות שונים, או אותו הפרי בדרכים שונות (מפוסטר או לא). בנוסף, אני יכול גם לבשל במקביל שני מיכלים, אחד חיטה ואחד לא (אני מבשל בשני סירים בו זמנית, כך שאני יכול לגוון גם שם).
אשמח גם לקבל כל עצה שלא השכלתי לבקש בנוגע לבישול מהסוג הזה והפירות והתבלינים שאתם ממליצים.
אשמח לכל עצה מועילה בעניין, בינתיים אני אמשיך לקרוא על זה. 
יום טוב,
אלכסיי.

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נשמע שאתה מבין טוב את החומר, כמה דגשים:

 

- בדר"כ בוחרים במתכון בהיר ונייטרלי - ולכן חיטה אבל אמריקאי ולא גרמני, כלומר עם שמרים אמריקאיים ופחות חיטה בדר"כ

- מוסיפים את הבירה למיכל סקונדרי שהפירות כבר בתוכו בדר"כ לקראת סוף התסיסה הראשונים 4-7 ימים מהגשת השמרים

- רעיון מעולה לפצל בץ' לכמה מיכלי משנה - שמור לנו בקבוק לנסיון.

- רעיונות: אבטיח, פירות יער, פסיפלורה, דובדבנים ועוד ועוד

 

בהצלחה

Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

תודה על התגובה.

ומה דעתך ה OG אליו אני צריך לכוון בבישול עצמו (לפני הפירות)? ומה דעתך לגבי חיטוי הפירות, כמה זה נחוץ, הרי למרות נוכחות האלכוהול ושמרי הבירה הפעילים, פירות (וקליפותיהם) מכילים שמרי בר וגם סוכרים, מה הסיכוי לפגיעה משמעותית בטעם, אני מניח שחמיצות פראית קלה היא בלתי נמנעת ואולי אפילו רצויה.

שמעתי שאנשים גם משתמשים בפירות קפואים (רלוונטי בארץ לפירות יער), מה דעתכם? שמעתי על אנשים שאפילו ממליצים להקפיא את הפירות, כי התהליך עוזר בפירוק המבנה שלהם ומקל הוצאת הטעם והריח מהם.

פירות נוספים שאני חשבתי עליהם כללו אננס וקיווי, אך אני לא בטוח איך חמיצותם הטבעית (במיוחד הקיווי) תשפיע על הטעם בטווח ארוך. אבטיח נראה לי בעייתי מכיוון שלדעתי טעמו חלש למדי, אולי מלון?

ודבר אחרון שעולה לי לראש כרגע זה עניין המינון, אני מניח שזה משתנה מפרי לפרי, אבל ניחוש מושכל שלכם לגבי כמות הפרי שהייתם משתמשים (לדוגמה כמה גרמים לכל ליטר של בירה).

עוד דבר שלא שאלתי הוא לגבי מרירות, בכמה כשות הייתם משתמשים ומאיזה סוג, או לאיזה IBU הייתם מכוונים?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לגבי המינון, שמעתי כמה התייחסויות לכלל אצבע שאומר one pound per gallon

שזה בערך 120 גרם פרי לליטר בירה.

 

אני חושב שאם הבירה מיועדת לביקבוק, אתה חייב לחטא את הפירות לפני הוספת לבירה. אחרת אתה עלול למצוא את עצמך עם בקבוקים מתפוצצים.

שמרי הפרא שעל הפרי עלולים להמשיך תסיסה הרבה מעבר לשמרי בירה. וגם הטעם יהיה די בלתי צפוי.

 

אני ניסיתי עם אבטיח והטעם באמת היה חלש. לעומת זאת שחר בישל בירת חיטה אבטיח שהיית מוצלחת ביותר.

 

עוד מעט עונת המישמשים, זה נראה לי אחלה פרי לשילוב בבירה עדינה ובהירה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

אני בהחלט הולך לבקבק את הבירה, ואני לא אוהב בקבוקים מתפוצצים.

ובאילו דרכים ניתן לחטא? חשבתי על מעיכת הפירות וחימום העיסה לטמפרטורה של פיסטור (בדומה לסיידרים אני מניח). 

דרך אחרת יכולה להיות כימית אולי, שימוש בביסולפיט? יש דרכים אחרות?

מנסינכם האם עלי לצפות לבירה יבשה מאוד, או שניתן לצפות למתיקות עדינה?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לגבי חיטוי:

 

אבטיח למשל אפשר לחטא רק מבחוץ ולהניח שהוא נקי מבפנים

הקפאה היא אופצייה אחת

חימום בעייתי כי הוא מחליש את הטעמים והארומות

לנועם יש נסיון טוב(מעולה) עם דובדבנים משומרים.

 

לגבי OG: תלוי מאוד בסוג הבירה למשח חיטה-אבטיח או בכלל בירות קייציות - OG לדעתי צריך להיות נמוך, נגיד 40-45 לפני הפרי

בירות חורפיות כמו דלעת-תבלינים וכדומה - אפשר לחזק

 

וזה גם משליך על החיטוי - בירה קייצית כדאי לצרוך מהר יחסית ולכן אפשר "להשקיע" פחות בחיטוי ולקבל טעמים יותר טריים

 

לגבי יובש: זה מעניין - נראה לי שאפשר לשלוט בזה ע"י טמפ' מאש ראשונית גבוהה יותר וע,י טמפ' תסיסה יותר נמוכות.

אבל בשביל זה צריך איזושהיא יכולת להנפיק בירה עקבית ואין לי נסיון בזה...

Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

האם להקפאה יש באמת אפקט חיטוי אמיתי? 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי לא ממש.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

ונועם אולי כמה מילים על הנסיון שלך עם דובדבנים משומרים?

ובאותו נושא, האם ניתן להתייחס לשימורים כמוצר מחוטא?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דובדבנים משומרים מצנצנת. שבוע או שבועיים בסקונדרי (לא זוכר בדיוק). לא מעכתי אותם, שפכתי ישירות מהצנצנת אך ללא הנוזל שלהם.

הבירה הייתה AMERICAN WHEAT.

קיבלה צבע ורוד וריח של דובדבנים.

הבנות השתגעו על זה.

 

רק מילת אזהרה, הדובדבנים אוהבים להתקע בדיוק בברז של מיכל התסיסה ולסתום אותו.

 

וכן, מוצר משומר הוא בהכרח מחוטא.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מהסיון שלי עם פירות (מנגו, תות) מעכתי את הפירות ואת המחית חיממתי עד לסף רתיחה, . ואז הוספתי את הפירות לסקונדרי ואת הבירה העברתי לשם.

המנגו יצא סביר, התות לא ממש.

עודד
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

מה עם חיטוי במיקרוגל? מישהו ניסה?

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery