האם כדאי להתסיס תמד באותו מיכל שאני מתסיס בירה?

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

שלום לכולם,

אני רוצה להכין תמד ויש לי התלבטות האם זה רעיון טוב להתסיס אותו באותו מיכל שמיועד לתסיסה של בירה?

ההתלבטות היא בגלל טעמי לוואי שיכולים להיווצר גם בתמד עצמו וגם בבירה שאתסיס לאחר מכן.

למישהו יש ניסיון עם זה?

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

אין לי נסיון עם תמד אבל, כמה כבר עולה מיכל חדש? בטח ובטח מיכל פלסטיק לבן.... לא שווה להשקיע קצת? כמה שקלים ויש לך מיכל נוסף.
אני, למשל, שבוע הבא "עולה" לעין חורש עם העגלה להביא כמה מיכלי פחמס חדשים ומעיף כמה ישנים (אם היה עוד קצת כסף, הייתי הולך על מיכלי הנירוסטה שרכשתי לפני כשנה, אבל...)

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

כן...רק שאני רוצה להכין כמות של-40-50 ליטר כי קצת באסה לחכות חצי שנה או יותר בשביל כמות קטנה. יש לי מיכל נירוסטה שיישמש לתסיסה שנייה שהיא ארוכה.

חבית פחמס נוספת היה יכול להיות נחמד רק הבעיה שהם נמצאים ממש רחוק ממני...בקיצור לא שווה להשקיע בשביל חבית אחת

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

JEAN,

אני לא חושב שיש בעיה להתסיס MEAD באותו מיכל פלסטיק של בירה. במקרה הגרוע ישאר אולי אולי ריח של דבש בפלסטיק. לא טרגדיה.

לגבי היישון הארוך, אין לי נסיון אישי אבל קראתי כמה שיטות להכנת MEAD. אחת מהן היא שיטת Staggered Nutrient Addition שעיקרה הוספת מזיני שמרים בדירוג בזמן התסיסה.

הרעיון הוא לעודד את השמרים. יש עדויות להכנת MEAD בשיטה זו ללא יישון ארוך מאד.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

חחח...הינה פתחנו שרשור על MEAD בפורום של בירה...מה היו אומרים כמה מותיקי השבט...

בכל אופן הדיון מעניין...ונועם זאת ההטלבטות שלי שיישארו טעמי לוואי בחבית (אולי זה יכול להיות לטובה אבל יהיה קצת קשה כל פעם לחזור על המתכון), חוץ מזה אולי יעברו טעמי לוואי מהחבית לתמד (משום מה אני לא מצליח להפטר לגמרי מריח בחבית תסיסה)

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז תתסיס מראש במיכל הנירוסטה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

יש בעיה...המיכל 50 ליטר אני צריך הרבה מקום כי תסיסה של תמד יוצרת הרבה קצף ותסיסה שנייה צריכה שיהיה כמה שפחות מקום כדי שיהיה מינימום חשיפה לאוויר. זאת אומרת תסיסה ראשונה צריך לעשות במיכל של 60 ושנייה ב 50. מיכל תסיסה של 60 זה מיכל פחמס והוא משמש לבירה. עם נירוסטה אין בעיה.

אם אני לא צודק בקשר לגודל של מיכלים שאני צריך אתם מוזמנים לתקן אותי.

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דלי פלסטיק לבן עולה 10 שקלים במפעל

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

שבוע הבא אני אמור להגיע לעין החורש לקחת כמה פחמסים.
אני אגיע עם נגרר, כך שאם אתה רוצה אני יכול להוביל לך את החבית (או שתיים או שמונה, כמה שתרצה) עד איזור קצת יותר מרכזי בשבילך.

אין לי בעיה לאחסן אותה אצלי עד שתמצא זמן/דרך להגיע או שאני אמצא תירוץ להגיע לאיזור שלך.