First wort hopping

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

שלום,

לאחרונה חזרתי שוב על הספר של פאלמר , 

קראתי שם על first wort hopping

תהיתי מי מכם התנסה בזה בבישולים שלו , והאם יש לכם ניסיון השוואתי , כלומר האם בישלתם מתכון פעם אחת עם הכשתה של התירוש הראשון ומה זה נתן לעומת פעמים אחרות שבהם הטכניקה הנ"ל לא בוצעה.

האם אתם מכירים שימוש של הטכניקה הזו בבירות מסחריות ? 

בתודה מראש , 

-עמית - מבשלת החלוץ

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אני אנסה להכין IPA עם שימוש בטכניקה בקרוב, ואעדכן,אבל צריך לציין, שלא הכנתי IPA בעבר ואין לי למה להשוות.

עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

ותודה לשמולץ. :)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא ניסיתי אף פעם. מה זה אמור לעשות או לשנות בבירה?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

מדובר בטכניקה שאמורה להוציא עושר טעמים וארומות גדול יותר מהכשות שאנחנו מייעדים לflavor and aroma

מה שקורה בפועל זה , כשאנחנו מעבירים את התירוש הראשון (לפני הספארג') אנחנו מעבירים אותו לסיר שבו אנחנו משרים מנה של כשות שאותה ייעדנו לארומה וטעם , 

מנת הכשות הזו אינה באה במקום מנת הכשות של ה 15 דקות האחרונות .אלא בנוסף אליה לכן צריך לעשות חישוב כמויות נכון.

אגב אני לא בטוח שזה יסתדר לך  עם brew in a bag למרות שאפשר להסתדר אולי איכשהו .

כמו כן לא להתבלבל , לא מדובר כאן ב mash-hopping (שמעתי שיש כל מיני שעושים גם את זה , אבל מחקרים מראים שלכשות במאש אין השפעה בכלל ) ...

 

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

להבנתי זה אמור בעיקר לעדן את המרירות - כך שלא תהיה גסה.
למרות שקראתי מספר מאמרים בנושא, עדיין לא ברור לי איך ולמה זה מעדן את המרירות. כנראה שפשוט צריך לנסות.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נשמע כמו ניסוי מושלם לברו פארטי!

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010