בישול שלישי רצוף בלי גזים! מה אני מפספס?

39 תגובות [לתגובה האחרונה]
קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

שלום חברים 

רציתי להתייעץ איתכם בקשר לבעייה חדשה שצצה לי במבשלה, 

בשלושת הבישולים האחרונים שלי הבירות יוצאות שטוחות כמעט לחלוטין, ואין לי מושג מה הבעיה!

יש לי כמה רעיונות למה השתבש, ואני מבקש מכם עצות ורעיונות מאיפה להתחיל לנסות לתקן:

1. הבקבוקים: לאחרונה קיבלתי כמות חדשה של בקבוקים משומשים בהם אני משתמש לביקבוק. מה שאני עושה איתם לפני הביקבוק זה השרייה של 24 באמבט מים עם מעט אקונומיקה או סבון כלים על מנת להסיר ליכלוך גס ואת התוויות, אח"כ שטיפה במים, אח"כ חיטוי באמוניום רבעוני (בריכוז של 0.8 מ"ל לליטר), ייבוש של יום או יומיים על ה"עץ" וביקבוק. כך פעלתי עם בקבוקים גם בעבר. יכול להיות שמשקע של חומר חיטוי נשאר בבקבוקים ורוצח לי את השמרים? 

2.  תסיסה ראשונית ארוכה מידי: קודם הייתי מקפיד לבקבק בדיוק שבוע אחר הבישול, לאחרונה אני מוסיף יותר סוכרים לתירוש, וביבקתי אחרי שבועיים או 10 ימים. יכול להיות שבשלב הביקבוק השמרים בתירוש כבר מתו ולכן לא מתרחשת תסיסה בבקבוק? גם המשקע שבתחתית הבקבוק התטמצם.

3. סוכר תירס מקולקל? בנוסף, קודם פשוט הייתי מערבב את סוכר התירס במים רותחים ומערבב בתירוש לפני הביקבוק, לאחרונה אני מקפיד להרתיח את תמיסת הסוכר למשך כמה דקות למניעת זיהום. יכול להיות שהבישול הזה משפיע לרעה על הסוכר?

4. שמרים פגי תוקף או מקולקלים: פחות נראה לי סביר, מכיוון שהתסיסה הראשונית עוברת יפה, אני אמנם לא מקבל את הFG המבוקש אבל אני מגיע די קרוב. מה שמשתבש משתבש לי בתסיסה השנייה בבקבוק.

5. זיהום: אחרי הבישול הראשון שנכשל כבר הייתי הרבה יותר קנאי לגבי החיטוי והבידוד של הבירה, אני מקפיד לחטא היטב את דלי הביבוק, מקל הביקוק, הבקובוקים הפקקים והצינורת או בקיצור כל מה שבא במגע עם הבירה (למרות שכמה שלא ננסה עדיין יש סכנה של זיהום בכל בישול). לבירות אין טעמי לוואי שכבר נתקלתי בהם בבישולים שהזדהמו, הן לא עכורות או חמוצות. הטעם פשוט מושלם - מה שרק מגביר את התיסכול מכך שאין גזים!

6. אחסון הבקבוקים: לאחר הביקבוק אני מאפסן את הבקבוקים לתסיסה השנייה בארגז פלסטיק שקוף אותו אני עוטף במגבת שחורה ואטומה כדי להסתיר את האור, הארגז מאופסן בחדר די חשוך שכמעט ולא נחשף לאור השמש. יכול להיות שבעקבות בוא האביב הטמפ' גבוהה מידי והורגת את השמרים ופוגעת בתסיסה?

מה דעתכם? יש משהו אחר שפיספסתי? כל רעיון יתקבל בברכה כי אני אובד עצות כבר!

 

 

 

 

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

1. כמה זמן עבר מהביקבוק? עם איזה פוקק אתה עובד?

2. עד איזה גובה מגיע הנוזל?

3. ניסוי: קח בקבוק שים שבוע בחוץ בחום ובדוק מיגוז

4. ניסוי: פתח בקבוק ומזוג עשרה מילייטר כדי לודא שאין מיגוז: הוסף פנימה שני גרם סוכר לבן ופקוק מחדש(לא צריך לחטא) בדוק אחרי שבוע

5. כמו 4 בדוק אחרי שבועיים

6. כמו 4 עם פקק מחבילה אחרת

7. כמו 5 עם פקק מחבילה אחרת

8. כמו 4 עם פוקק שולחני של חבר

9 כמו 5 עם פוקק שולחני של חבר

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קוואזי,

נראה שעברת על כמעט כל האפשרויות הרלוונטיות. אני אנסה להתייחס לפי הסדר:

1. בקבוקים - נראה שאתה עושה מה שצריך ממש לפי הספר. אני לא הייתי מתעקש על הייבוש של הבקבוקים. אחרי החיטוי אפשר לתת לזה כמה דקות לטפטף ומיד לבקבק. בכל מקרה לא נראה לי שכאן אין לך בעיה.

2. תסיסה. אתה יכול לתת לבירה לתסוס או לעמוד גם חודש ועדיין יהיו לך מספיק שמרים בריאים וחיים לטובת הגיזוז בבקבוקים. זה שהמשקע הצטמצם זה דבר טוב ומומלץ. הבירה נקיה וצלולה יותר. גם כאן אני לא חושב שיש בעיה.

3. סוכר מקולקל. הסוכר לא מושפע מההרתחה שלו. הפרוצדורה שלך כאן היא מצויינת.

4.שמרים מקולקלים. גם לא סביר. כאמור, אם התסיסה הראשונה עוברת כמו שצריך לא צריכה להיות בעיה לשמרים להתסיס גם את הסוכר בבקבוקים. לגבי הFG המיועד, לזה יכולות להיות סיבות שונות אבל זה כבר עניין לשירשור חדש.

5.זיהום. יתכן שיש זיהום אבל בד"כ זיהום יגרום לגיזוז יתר ולא גיזוז חסר. כנראה שלא זו הבעיה.

6. אכסון. התהליך שאתה מתאר הוא בסדר גמור. מה הטמפ' באותו חדר חשוך? אני מסופק אם הטמפ' מספיק גבוה בשביל להרוג לך את השמרים אבל אולי להפך - אולי קר להם מידי בחדר הזה?

 

האם שינית משהו באופן פיקוק הבקבוקים? האם החלפת את הפוקק עצמו, את הפקקים או את החבר שעוזר לך לסגור את הבקבוקים? 

אני הייתי חושד שאולי הפקקים אינם סגורים כראוי. אפשר לבדוק זאת בקלות. קח בקבוק סגור שעומד כבר כמה שבועות ולכאורה צריך להיות לו גיזוז. תשקיע את הבקבוק כולו (מבלי לפתוח את הפקק) בדלי עם מים ותראה אם יש תנועה מסביב לפקק. יתכן והפקקים אינם אטומים והגיזוז שנוצר בבקבוקים פשוט בורח.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

טבנקין
בת ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/24/2011
       שלום לכם
   עוד רעיון טוב לבדוק גיזוז בבקבוק סגור,
   להלביש שקית נילון קטנה ואטומה על ראש הבקבוק
   להצמיד היטב את השקית מסביב לבקבוק
   וליראות אם השקית מתנפחת.
    ואת השאר תבינו לבד
    
                                אשי
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אשי,

   רעיון מבריק. בעצם יש ענף שלם במדע המודרנית המתעסקת בניסויים כאלה.

לאלה שמתעניינים (או רוצים לעשות שינוי בקריירה) אני מצרף כמה לינקים

1   2   3

יפה לגלות שכל העולם מתקדם בכיוון הזה.

רמד, אולי נעשה לנו גם כמה ניסויים כאלה בברו-פרטי?? אחרת מה, נעשה רק חימום תירוש קבוצתי??

סיינט

 

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

קודם כל תודה על התגובות המהירות.

האמת שלא חשבתי בכלל בכיוון של הפוקק, אבל הוא באמת עושה לי בעיות לאחרונה... התפרקה לי הכוסית מתכת שמחזיקה את הפקק אבל זה הברגה פשוטה... לא חושב שזה מה שגורם לפקקים לא להיות אטומים. על מנת לבודדה אותו כמקור הבעיה נראה לי שאשתמש בבקבוק פלסטיק של קולה, אשים ניילון נצמד על הפייה ואסגור את הפקק חזק עליו. נראה לי שכך אפשר להבטיח אטימה ואם הבירה בניסוי אכן תגוזז מצאנו את האשם.

בנוסף כמובן אערוך את הניסויים שהצעתם.

אגב, אני עובד עם פוקק ידני "אמילי" האדום הפשוט שנמכר בכל מקום.

מביקבוק הבאצ' האחרונה עברו שבועיים, אבל זאת הבאצ' השלישית שהשתבשה, מאז ביקבוק הקודמות עברו בערך מחודשיים. 

 

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ניסוי בקבוק הפלסטיק הוא רעיון מצויין.

אין צורך לדעתי בתוספת הניילון הנצמד. הפקקק המקורי של הבקבוק יעשה את העבודה. לדעתי אתה יכול פשוט לקחת בירה מאד הבקבוקים של הבטצ'ים הלא טובים, להעביר לבקבוק הפלסטיק, להוסיף עוד סוכר ולראות מה קורה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רעיון מצויין

עשה את זה

וחכה עם שאר הניסויים

אפשר גם עם בקבוק גרולש

מתי רוזן - הבשורה's picture

Location

משמר איילון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/16/2011

שאלת תם:

כמה גרם סוכר על כמה ליטר?

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

בין 150 ל 180 גרם על 20 ליטר.

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Offline

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/10/2011

ייבוש יום-יומיים על העץ?

Very unorthodox.

היכן העץ מונח? אם זה לא clean room class 5, צריך לקחת בחשבון זיהום שחודר לבקבוקים בייבוש על העץ.


____________________________
כל העניין הוא לשתות משהו קר בלב מדבר

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

"העץ" הוא כינוי למתקן שבניתי לייבוש הבקבוקים, בגדול זה מתלה שעליו אני תולה את הבקבוקים הפוך. הוא ממש לא עשוי עץ, אלא נירוסטה.

 

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שלי אגב, עשוי מעץ...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/10/2011

נראה שלא הבנת את כוונתי.

אף אחד לא חשב שאתה תולה בקבוקים על עץ הברוש שבחצר... Smile

השאיפה צריכה להיות חשיפה מינימלית של חומרים וציוד לסכנות זיהום. אם אתה מחטא את הבקבוקים ואחר כך משאיר אותם חשופים במשך יומיים, זה עלול להיות בעייתי.

לדעתי כדאי לך לצמצם את הזמן על עץ הייבוש למינימום ההכרחי.

____________________________
כל העניין הוא לשתות משהו קר בלב מדבר

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

צודק 100%, בד"כ אני מבקבק אחרי יום, לפעמים יום וחצי, למשך זמן הייבוש הבקבוקים הפוכים על מנת לצמצם למינימום חשיפה לזיהום.

הבקבוקים מתייבשים בחדר נקי ללא חלון.

אני לא מכיר דרך טובה יותר לייבש בקבוקים, או סטרילית יותר

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ללא קשר לגיזוז התרגולת הזאת בעייתית מבחינת זיהום

אתה צריך להוסיף חיטוי ממש לפני הבקבוק 

משטף בקבוקים מאוד עוזר

שוטף ותולה את כל הבקבוקים

ואז מבקבק - זה בסדר שהבקבוקים "רטובים" בשלב הזה

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

אין פחד ששאריות חומר חיטוי יפגעו בשמרים?

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין סכנה

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

משטף זה קצת בעיה עם אמוניום רבעוני כי זמן המגע שלו הוא 15 דקות, בנוסף אני מצתרף להמלצה שלך...לא צריך ואפילו לא רצוי לייבש את הבקבוקים על העץ כל כך הרבה זמן, רצוי גם לחטה את העץ לפני שתולים עליו בקבוקים שעברו חיטוי

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

כמו ששחר כבר שאל, עד איזה גובה אתה מבקבק? רצוי להשאיר כמה ס''מ מהקצה

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

אני משאיר בערך 2 ס"מ.

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

היי , 

 

מהנסיון שלי רוב הגורמים לבירה ללא גזים היא התפתחות של זיהום שהורג את השמרים.

מעט מאוד פעמים אתה נתקל בשמרים לא טובים או כל מיני דברים כאלו ואחרים . 

פעולת הייבוש על העץ שלך יכולה בהחלט לזהם את הבקבוקים לפי דעתי 

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני לא מכיר זיהום שהורג שמרים (למעשה שמרים ידועים בעמידותם המרשימה כמעט בכל מצב). הסכנה עם זיהום (בקטריאלי למשל) הוא שהבקטריה מתחרה עם השמרים על המשאבים המצומצמים ממילא (סוכר).

ולגבי הייבוש על העץ - מסכים שעדיף ונכון לחטא את הבקבוקים בסמוך למילוי. בנוסף הייתי ממליץ לנקות את העץ היטב ולהתיז עליו חומר חיטוי או אלכוהול כדי שהעץ עצמו לא יכניס זיהום לבקבוק. מעבר לזה - אני בספק רק אם השארת הבקבוקים על העץ לכמה שעות בסביבה נקיה יחסית בתוך הבית תחשוף את הבקבוקים לזיהום.

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

סליחה צודק .. המשפט לא היה נכון :) 

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

אוקיי מתחזק החשד בפוקק. מעניין איך דבר כלכך מאסיבי ופשוט יכול לההרס.

שני בקבוקי פלסטיק אליהם עברתי את הבירה בתוספת מעט סוכר תירס לתסיסה שלישית נפתחו היום. שניהם היו מוגזים מאוד והלחץ בהם היה גבוה לפי כמה שהם התקשו, אפילו הצטבר משקע מכובד בתחתית הבקבוקים, מה שלא קרה בבקבוקי הזכוכית.

 

 

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קנה פוקק שולחני

זול יותר וטוב יותר

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דווקא מה שכתבת בסוף יכול להעיד שהבעיה היא לא בסגירה. גם אם האיטום לא היה טוב, היית צריך לראות משקע שמרים בבקבוקי הזכוכית. אם אין שם משקע שמרים משמע שמאיזו סיבה לא התקיימה תסיסה שניה כלל - מצב שיכול לנבוע מבעיה בשמרים, בעיה בפריימינג או תנאי סביבה לא מתאימים. אני חושש שחזרנו ל-square one

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

יש משהו במה שאתה אומר, זה לא שבבקבוקי הזכוכית לא נוצא משקע, אלא שהוא קטן ממה שהייתי רגיל לראות.

מתוך הנחה שהבאצ' הזו כבר אבודה, מה שאני מתכנן עכשיו זה לפתוח את כל הקבוקי הזכוכית, לזרוק בכל אחד כפית סוכר תירס ולסגור מחדש עם פקקים חדשים ופוקק חדש. נראה מה יהיו התוצאות.

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

 

1

 

Offline

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/10/2011

בדקת בדלי מים אם הבקבוק מוציא בועות כדי לוודא אטימה?

ההימור שלי הוא עדיין זיהום ולא הפוקק, להלן השתלשלות האירועים התואמת תיאוריה זו:

1. בקטריה עם תאבון בריא לסוכרים נכנסה לבירה.
2. בקטריה עם תאבון בריא לסוכרים אכלה סוכרים.
3. בקטריה עם תאבון בריא לסוכרים התעלפה/מתה מחוסר חמצן בבקבוק.
4. בכל הזמן הזה, השמרים יושבים עצובים בחושך, בלי סוכר בתה.
5. מגיע קוואזימודו ומעביר בירה לבקבוק פלסטיק, עם תוספת סוכר.
6. השמרים אוכלים את הסוכרים ונופחים כאילו אין מחר.
7. הידד! בירה עם גזים בבקבוק הפלסטיק.

____________________________
כל העניין הוא לשתות משהו קר בלב מדבר

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

תיאוריה מעניינת.

אז הבקטריה אוכלת סוכר וחמצן... מה היא מוציאה?

בעצם אתה טוען שישנה בקטריה "אוכלת סוכר" כל כך קטלנית שמשאירה את השמרים, המהונדסים גנטית לאכילת סוכר (ונמצאים ביחס לבטקריה של מיליונים לאחד), יושבים כמו פריירים בצד, נעלבים ולא עושים כלום. אתה מכיר דוגמה של בקטריה כזאת?

ובסוף הבקטריה מתה מחוסר חמצן במקום להכנס למצב רדום? כל כך מהר?

 

אני הייתי מאמין שהפוקק לא טוב. השמרים צפים בבירה ולאחר תסיסה שנייה בבקבוק שבה קוואזימודו הכניס חמצן תוך כדי המעבר מספרם הוכפל. מכאן שיש יותר משקע.

אבל זאת כנראה סתם תיאוריה חסרת שחר... אחזור לניסויים עם בלונים... בזה אני טוב.

סיינט

 

 

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו, תרגיע

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

שחר (בנימינה) - אני מאוד רגוע. מה גורם לך לחשוב שאני עצבני? מקווה שגם אתה (וכל שאר עם ישראל... ופלסטין) רגועים.

שחר (אייל) - אל תתיחס לסגנון התגובה. לפעמים מגיבים עדין יותר ולפעמים טיפונת פחות אבל תמיד מתכוונים לטוב. יכול להיות שהתיאוריה שלך נכונה אבל אשמח אם תחשוב ותענה על השאלות שהעליתי. בסופו של דבר, תהליך החשיבה והניתוח הם הדבר המעניין ביותר בדיון מדעי, לא?

 

סיינט

 

 

Offline

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/10/2011

 

הבקטריה אוכלת סוכר ומוציאה מה שהיא מוציאה – תלוי בבקטריה. זה יכול להיות דומה למה שאתה מוציא כשאתה אוכל סוכר, או כל דבר אחר שאינו פחמן דו חמצני. אחד ממיני הסטרפטוקוקוס למשל אוכל סוכר, ומוציא חומצה שגורמת לחיוך המקסים הזה.

סיינט – אנחנו בלבנט, לא בפולניה. לא נעלבים פה כל כך מהר, הכל בסדר.

קוואזימודו – אולי תבצע כבר ניסוי בדלי מים?

 

____________________________
כל העניין הוא לשתות משהו קר בלב מדבר

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

חה חה... חיוכים כאלה מעירים את הרומנטיקן שבי!!

אני לא ביולוג לצערי ולכן אין לי ידע רב בבקטריות. במקרה שיש בקטריה כמו בתיאוריה שלך בהחלט הייתי רוצה ללמוד עליה ועל התוצרים שלה (והשפעתם על הבירה).

אבל בכל זאת קשה להאמין שהתיאוריה נכונה בגלל כל הנתונים האחרים.

דרך אגב, הייתה לנו פעם ביולוגית חמודה בפורום אבל עזבה אותנו לחיים מעניינים יותר :-(

הפורום הזה שוביניסט ומבריח נשים!!

סיינט אייל

 

 

tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

דרך אגב, אתם מסתדרים נפלא ללא תמיכה טכנית של ביולוג\ית,

ז"א שאני יכול להמשיך ולהינות מכם מבלי לשבור את הראש...

צביקה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ממה שאני יודע, בקטריות, כמו פראיירים, לא מתות. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

טוב, אני לא יודע איך לתאר לכם מה קרה, אבל כנראה שטמפ' התסיסה היתה הבעיה. אחרי שבועיים במקרר בטמפ' קבועה המצב מתחיל להראות יותר טוב. כמובן שמדובר בבקבוקים שלא נגעתי בהם.

תמיד קראתי שטמפ' תסיסה קבועה ויציבה זה "מומלץ".... עכשיו אני יודע שזה Must.

יש לי בעיה לקבוע אם הבירה הספציפית הזו מזוהמת כי הסממן שלי לזיהום הוא גאשינג וטעם חמוץ, אם אני מוזג אותה אחרי 10 דקות בחוץ יש קצת גאשינג (לא השתוללות מטורפת של כל הבקבוק בחוץ תוך שניות אלא משהו כמו 20-30 מ"ל קצף שנשפכים). ויש גם טעם חמצמץ, אבל את הבירה הזו בישלתי עם רכז רימונים שהוא חמוץ באופן טבעי, כך שחמיצות הייתה צפוייה.

בכל אופן, כרגע אני מחפש אפשרות להוסיף מקרר לתסיסה מבוקרת לחדר הבישול שלי, אני הולך להודיע זאת לאישה..... אם מסיבה זו או אחרת לא אחזור, דעו שהיא אכלה אותי.... שיהיו לכם חיים טובים

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לפחות יש סוף טוב לסיפור (:

אגב - גאשינג לא מעיד בהכרח על זיהום, הוא יכול לנבוע פשוט מהגזת יתר (יותר מידי סוכר, פיזור לא אחד או תסיסה שלא הסתיימה לגמרי והמשיכה בבקבוק). אבחון זיהום צריך לעשות באמצעות חושים - ריח וטעם. תביא בקבוק-שניים לברו-פארטי ותוכל לקבל עוד כמה חוות-דעת.

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

בכיף

הגזת יתר היא בהחלט אופציה, ה-מ-ו-ן סוכר תירס Surprised

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת