שלום חברים
רציתי להתייעץ איתכם בקשר לבעייה חדשה שצצה לי במבשלה,
בשלושת הבישולים האחרונים שלי הבירות יוצאות שטוחות כמעט לחלוטין, ואין לי מושג מה הבעיה!
יש לי כמה רעיונות למה השתבש, ואני מבקש מכם עצות ורעיונות מאיפה להתחיל לנסות לתקן:
1. הבקבוקים: לאחרונה קיבלתי כמות חדשה של בקבוקים משומשים בהם אני משתמש לביקבוק. מה שאני עושה איתם לפני הביקבוק זה השרייה של 24 באמבט מים עם מעט אקונומיקה או סבון כלים על מנת להסיר ליכלוך גס ואת התוויות, אח"כ שטיפה במים, אח"כ חיטוי באמוניום רבעוני (בריכוז של 0.8 מ"ל לליטר), ייבוש של יום או יומיים על ה"עץ" וביקבוק. כך פעלתי עם בקבוקים גם בעבר. יכול להיות שמשקע של חומר חיטוי נשאר בבקבוקים ורוצח לי את השמרים?
2. תסיסה ראשונית ארוכה מידי: קודם הייתי מקפיד לבקבק בדיוק שבוע אחר הבישול, לאחרונה אני מוסיף יותר סוכרים לתירוש, וביבקתי אחרי שבועיים או 10 ימים. יכול להיות שבשלב הביקבוק השמרים בתירוש כבר מתו ולכן לא מתרחשת תסיסה בבקבוק? גם המשקע שבתחתית הבקבוק התטמצם.
3. סוכר תירס מקולקל? בנוסף, קודם פשוט הייתי מערבב את סוכר התירס במים רותחים ומערבב בתירוש לפני הביקבוק, לאחרונה אני מקפיד להרתיח את תמיסת הסוכר למשך כמה דקות למניעת זיהום. יכול להיות שהבישול הזה משפיע לרעה על הסוכר?
4. שמרים פגי תוקף או מקולקלים: פחות נראה לי סביר, מכיוון שהתסיסה הראשונית עוברת יפה, אני אמנם לא מקבל את הFG המבוקש אבל אני מגיע די קרוב. מה שמשתבש משתבש לי בתסיסה השנייה בבקבוק.
5. זיהום: אחרי הבישול הראשון שנכשל כבר הייתי הרבה יותר קנאי לגבי החיטוי והבידוד של הבירה, אני מקפיד לחטא היטב את דלי הביבוק, מקל הביקוק, הבקובוקים הפקקים והצינורת או בקיצור כל מה שבא במגע עם הבירה (למרות שכמה שלא ננסה עדיין יש סכנה של זיהום בכל בישול). לבירות אין טעמי לוואי שכבר נתקלתי בהם בבישולים שהזדהמו, הן לא עכורות או חמוצות. הטעם פשוט מושלם - מה שרק מגביר את התיסכול מכך שאין גזים!
6. אחסון הבקבוקים: לאחר הביקבוק אני מאפסן את הבקבוקים לתסיסה השנייה בארגז פלסטיק שקוף אותו אני עוטף במגבת שחורה ואטומה כדי להסתיר את האור, הארגז מאופסן בחדר די חשוך שכמעט ולא נחשף לאור השמש. יכול להיות שבעקבות בוא האביב הטמפ' גבוהה מידי והורגת את השמרים ופוגעת בתסיסה?
מה דעתכם? יש משהו אחר שפיספסתי? כל רעיון יתקבל בברכה כי אני אובד עצות כבר!