היי,
אני ליאור ואני בשלן חדש וגם חדש פה. עד היום בישלתי רק פעם אחת בירת חיטה שאת המתכון קיבלתי ממי שקניתי ממנו את כל הציוד והחומרים אז אני קצת נוב.
אני מעוניין לבשל בירת פירות, חשבתי על בירת דובדבנים או בירת לימון (כמו Radler של מונת'יס מניו זילנד אם מישהו מכיר) אבל יש לי כמה שאלות:
1. אין לי כל כך מתכון ברור כי אני מבשל מרכז ולא full grain אבל ממתכונים שקראתי באינטרנט הבנתי שבעקרון לבירת דובדבנים צריך לבשל בירה חלשה יחסית כמו בירת חיטה אמריקאית או פייל אייל ואז להוסיף את הדובדבנים ואת המיץ דובדבנים לתסיסה השניה. כמה זמן אמורה להיות התסיסה השניה? וכמה זמן הפריימינג? האם אני יכול להוסיף גם דבש בבישול כדי להעשיר את הטעמים וכדי להעלות את אחוז האלכוהול?
2. יש למישהו מתכון לבירת לימון? מאוד אהבתי את הבירה radler כשטיילתי בניו זילנד והייתי רוצה מתישהו להכין בירה דומה