מחפש מתכון לבירת פירות

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

היי,

אני ליאור ואני בשלן חדש וגם חדש פה. עד היום בישלתי רק פעם אחת בירת חיטה שאת המתכון קיבלתי ממי שקניתי ממנו את כל הציוד והחומרים אז אני קצת נוב.

אני מעוניין לבשל בירת פירות, חשבתי על בירת דובדבנים או בירת לימון (כמו Radler של מונת'יס מניו זילנד אם מישהו מכיר) אבל יש לי כמה שאלות:

1. אין לי כל כך מתכון ברור כי אני מבשל מרכז ולא full grain אבל ממתכונים שקראתי באינטרנט הבנתי שבעקרון לבירת דובדבנים צריך לבשל בירה חלשה יחסית כמו בירת חיטה אמריקאית או פייל אייל ואז להוסיף את הדובדבנים ואת המיץ דובדבנים לתסיסה השניה. כמה זמן אמורה להיות התסיסה השניה? וכמה זמן הפריימינג? האם אני יכול להוסיף גם דבש בבישול כדי להעשיר את הטעמים וכדי להעלות את אחוז האלכוהול?

2. יש למישהו מתכון לבירת לימון? מאוד אהבתי את הבירה radler כשטיילתי בניו זילנד והייתי רוצה מתישהו להכין בירה דומה

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

היי ליאור וברוך הבא!
אני לא מכתבני הפורום הגדולים אולם יש לי עצה אחת להשיא לך:
אתה מבשלן מתחיל - אל תעשה ניסויים גרנדיוזים (וכן, בירת פירות זה "גרנדיוזי"). תתמקצע בבישולים פשוטים כמה פעמים, תבין מה אתה רוצה מהבירה שלך, מה התהליכים, מה גורם למה ורק אז תתקדם הלאה.
אני מבין את ההתלהבות ההתחלתית, אבל כדי שתמשיך להינות ממיבשול בירה, כדאי לדעת קודם מה אתה עושה ולא לשפוך בירה לביוב בגלל חוסר ידע וחוסר נסיון.
אל תעלב, קח את זה כעצה למיבשולים טובים יותר.

אני, אישית, לא מייצר בירות עם פירות (למה לעזאזל צריך להרוס בירה טובה? ומצד שני, כל אחד וטעמו שלו), מה שכן, מדי פעם יש לי בירה מתובלנת שאני אישית עושה בשתי שיטות, האחת, בישול של התבלינים בתירוש כ 10-15 דק' מהסיום, השנייה בשיטה שנקראת "דריי הופינג" שזו השרייה של התבלינים בבירה לאחר תסיסה ראשונה.

אתה יכול לחפש ברשת מתכוני clone לבירה שלך.

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

הי ליאור,

אין לי מתכון לבירת פירות אבל אתה הרבה יותר קרוב להכנת RADLER ממה שאתה חושב - RADLER זה בסך הכל בירה "רגילה", בגרמניה בדרך כלל לאגר בהיר או פילס, עם לימונדה. מקובל כמשקה לנוער בבאווריה (ככה לפחות אני נחשפתי להמצאה המופלאה :))

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

בסוף הכנתי את המתכון הזה:

http://www.homebrewtalk.com/f75/sucker-punch-cherry-ale-177182/

כרגע הבירה בתסיסה שניה, אז אני לא יודע עדיין איך יצא..

 

בנוגע לRADLER - אני יודע שהמשקה המקורי הוא בירה מהולה בלימונדה, הקטע שהבירה הנוי-זילנדית היא %5, אז לא נראה לי שהיא מהולה, נראה לי שהם עושים שם תסיסה יחד עם לימונים או משהו..

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מאיפה השגת: 16oz of Balaton Tart cherry concentrate?

ומאיפה חומצה לקטית?

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

לא השגתי את שניהם.

השתמשתי בזה: http://www.dynamichealth.com/dh/bc.asp
שקניתי בעדן טבע מרקט.

הבעיה היא שלמרות שהשתמשתי ב3 בקבוקים כאלה הטעם של הדובדבן הוא מאוד חלש וכמעט לא מורגש. חשבתי שתצא לי בירה kriek

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קריק בכל מקרה לא יצא לך אם לא התחלת עם בירת למביק.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

לאחרונה גם אני השתעשעתי עם בירה ופירות.

בישלתי חיטה גרמני בסיסי יחסית, ואחרי התסיסה הראשונה, העברתי לתסיסה שניה על הפירות. ניסיתי פסיפלורה (טריה), פטל (קפוא), תותים (טריים), דובדבנים (משומרים). לאחר שבוע עם הפירות, העבתי לתסיסה שלישית לאחר סינון הפירות, משם לבקבוקים. (את הפירות הטריים פסטרתי).

יצא מאוד נחמד, בעיקר הפסיפלורה, החמיצות מאוד מסתדרת עם הריח ההוא.

הבירות עוד צעירות מאוד, אבל כבר בטעימות הראשונות ניתן לראות שיש פה פוטנציאל. זה לא בדיוק הסגנון שאני אוהב לשתות ביום יום, אבל זה גיוון נחמד, ודי כיף להכנה.

תצפה אבל לטעם מאוד חלש של בירה, הפירות מאוד משתלטים על הטעם, ויוצא משקה מאוד מרענן וקייצי.

אשמח לדעת איך הבירה יצאה (אתה יכול להעביר לי בקבוק דרך פיטר ;) ).