שיטוטים במרחב האינטרנטי מראים בעיקר שתי אפשרויות טכניות לסינון התירוש מן הגרעינים
האחת: צינור שמורכב מרשת נירוסטה
השניה: צינור נחושת מחורץ
מה לדעתכם האפשרות המועדפת
עודד
שיטוטים במרחב האינטרנטי מראים בעיקר שתי אפשרויות טכניות לסינון התירוש מן הגרעינים
האחת: צינור שמורכב מרשת נירוסטה
השניה: צינור נחושת מחורץ
מה לדעתכם האפשרות המועדפת
עודד
בין שתי האופציות הללו צינור הנחושת המחורץ (מניפולד) עדיף בהרבה.
יש לפחות עוד שתי אפשרויות
המקצועית - FALSE BOTTOM
הסמרטוטית - Brew in a bag
נעלבתי בשם כל המבשלים בשק
אבל בתשובה לשאלה לעיל,
זה די תלוי בתקציב ו/או ביכולת הטכנית.
בין שתי אלה גם לדעתי המניפולד עדיף.
פאלמר עשה ניסויים וממליץ על הצינור המחורץ, מאחר ויוצר זרימה אחידה של הנוזלים.
(מתקרב ליעילות ה- False Bottom)
חשוב בעיקר ל- Fly Sparge.
אני ממליץ להקשיב ל- PODCAST בנושא:
http://thebrewingnetwork.com/shows/540
אמיר
עדיף למי? למה?
ליעילות? לפשטות? למחיר? לעקביות?
אצלי למשל, חשוב מחיר, פשטות ביצוע ועקביות - יעילות לא חשובה לי כל כך
תודה רבה על התשובות
האמת היא שיש פתרון ביניים: מניפולד מחורץ מצינורות PVC, הרבה יותר קל לחיתוך ולהרכבה.. רק חשוב להשתמש בPVC שמתאים למשימה.
אני חושש שה-PVC מוציא טעמים לא רצויים בחום...
אבל העבודה עם נחושת היא לא יותר מסובכת מהעבודה עם PVC. אין סיבה או צורך להלחמות, רק הלבשות. גם החירוץ לא יותר קשה או מסובך מאשר חירוץ PVC.
צנרת CPVC - חזק יותר מPVC, עמיד בחום, מאושר לשימוש במזון ואינו משאיר טעמי לוואי.
פעם היו משתמשים בה כצנרת מים חמים ביתית.
הבעיה שהיום לא מצאתי מקום שמוכרים את הצנרת הזאת.
ערב טוב לכם
לי יש צינור מרושת מנירוסטה ,
בקוטר של 50מ''מ באורך שך 30 ס''מ
עושה את העבודה בסדר גמור לדעתי זה עדיף על נחושת
קוטר של 5 ס"מ???
איפו קונים כזה?
אופס, כמעט פיספסתי את שאלתך - אבל עדיף מאוחר ואשר אף פעם...
הכי כיף זה להשתמש בגרב סינון גדולה של 100 מיקרון,
אפשר לסחוט אותה היטב בידיים ומה שנישאר בפנים הולך ללחם שעורה שאופים בבית.
אח"כ הופכים את הגרב ושוטפים אותה במי ברז, מיבשים ואפשר להשתמש שוב