מה ציוד הסינון העדיף למש טון

12 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/13/2011

שיטוטים במרחב האינטרנטי מראים בעיקר שתי אפשרויות  טכניות לסינון התירוש מן הגרעינים

האחת: צינור שמורכב מרשת נירוסטה

השניה: צינור נחושת מחורץ

מה לדעתכם האפשרות המועדפת

עודד

 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בין שתי האופציות הללו צינור הנחושת המחורץ (מניפולד) עדיף בהרבה.

יש לפחות עוד שתי אפשרויות

המקצועית - FALSE BOTTOM

הסמרטוטית - Brew in a bag

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נעלבתי בשם כל המבשלים בשק Laughing

http://biabrewer.info/

 

אבל בתשובה לשאלה לעיל, 

זה די תלוי בתקציב ו/או ביכולת הטכנית.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בין שתי אלה גם לדעתי המניפולד עדיף.

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

פאלמר עשה ניסויים וממליץ על הצינור המחורץ, מאחר ויוצר זרימה אחידה של הנוזלים.

(מתקרב ליעילות ה- False Bottom)

חשוב בעיקר ל- Fly Sparge.

אני ממליץ להקשיב ל- PODCAST בנושא:

http://thebrewingnetwork.com/shows/540

אמיר

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עדיף למי? למה?

 

ליעילות? לפשטות? למחיר? לעקביות?

 

אצלי למשל, חשוב מחיר, פשטות ביצוע ועקביות - יעילות לא חשובה לי כל כך

 

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/13/2011

תודה רבה על התשובות

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

האמת היא שיש פתרון ביניים: מניפולד מחורץ מצינורות PVC, הרבה יותר קל לחיתוך ולהרכבה.. רק חשוב להשתמש בPVC שמתאים למשימה.

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני חושש שה-PVC מוציא טעמים לא רצויים בחום...

אבל העבודה עם נחושת היא לא יותר מסובכת מהעבודה עם PVC. אין סיבה או צורך להלחמות, רק הלבשות. גם החירוץ לא יותר קשה או מסובך מאשר חירוץ PVC.

מרטין's picture
Offline

Location

חוסן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

צנרת CPVC - חזק יותר מPVC, עמיד בחום, מאושר לשימוש במזון ואינו משאיר טעמי לוואי.

פעם היו משתמשים בה כצנרת מים חמים ביתית.

הבעיה שהיום לא מצאתי מקום שמוכרים את הצנרת הזאת.

Offline

Location

טבנקין
בת ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/24/2011

    ערב טוב לכם

    לי יש צינור מרושת מנירוסטה ,

    בקוטר של 50מ''מ באורך שך 30 ס''מ

    עושה את העבודה בסדר גמור לדעתי זה עדיף על נחושת

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/13/2011

קוטר של 5 ס"מ???

איפו קונים כזה?

tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

אופס, כמעט פיספסתי את שאלתך - אבל עדיף מאוחר ואשר אף פעם...

הכי כיף זה להשתמש בגרב סינון גדולה של 100 מיקרון,

אפשר לסחוט אותה היטב בידיים ומה שנישאר בפנים הולך ללחם שעורה שאופים בבית.

אח"כ הופכים את הגרב ושוטפים אותה במי ברז, מיבשים ואפשר להשתמש שוב

צביקה