חיטוי פרי לפני הוספה

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

היי,

אני יודע שזה כבר נטחן בפורום אבל נראה לי שאין מסקנה חד משמעית מה עדיף...

מה היא הדרך הטובה ביותר לחיטוי פרי לפני הוספתו לבירה בלי לאבד ארומה?

השיטות שמצאתי בפורום הם כאלה:

  • השרייה באלכוהול
  • בישול 5 דקות (או משהו כזה??)
  • על אדים בסיר לחץ (אין לי אפשרות)
  • מיקרוגל
  • פסטור (60 מעלות ??)

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איזה פרי ולאיזה בירה אתה מוסיף אותו?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני חושב שזה לא עניין של טוב יותר וטוב פחות - פשוט התוצאה תהיה שונה והדרך בה תבחר צריכה להיות בהתאם לתוצאה שאתה רוצה לקבל.

לפרי טרי ולפרי מבושל יש טעם שונה לחלוטין. אם אתה מחפש את הטעם הטרי - לך על השרייה באלכוהול. אם אתה מעוניין בטעם המבושל - לך על פיסטור/בישול זריז

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

תודה על התשובה המפורטת, לדעתי אנחנו תמיד נרצה לקבל ארומות של פרי טרי, לא?

אם אני משרה באלכוהול אז עדיין הבפנים של הפרי לא עובר חיטוי או שזה כבר לא כל כך משנה?

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Jean,

אם השרת באלכוהול זה די טוב. פנים הפרי אמור להיות נקי מחיידיקים. אבל זה באמת תלוי באיזה פרי מדובר. לכן אני שואל שוב, איזו בירה ואילו פירות?

ואתה יכול גם להאזין לזה:

http://traffic.libsyn.com/basicbrewing/bbr09-22-11wheatwed.mp3

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

חח, האמת שעוד לא החלטתי, היה רעיון על מלון, אז לפי מה שאתה אומר פנים הפרי אמור להיות בסדר...

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר קליין עשה משהו עם אבטיח לפני שני קייצים.

בתכלס, תחטא את הכלים, את הסכין ואת הידיים. תשטוף היטב את קליפת המלון, תקלף, תחתוך לנתחים ותשים בבירה. קלי קלות.

אני חושב לנסות שוב חיטה אבטיח.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהחלט.

 

יותר מזה אני חושב שזה תלוי גם במהירות הצריכה של הבירה.

בירת פירות כדאי לצרוך מהר וכך החיטוי פחות חשוב.

נעם, אאז"נ אתה סיפרת לי על ברופאב שבכלל לא מחטא כי הבירה נגמרת באותו ערב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אלא עם מדובר בבירה פראית בתוספת פרי (framboise, kriek) ואז הסיפר הוא אחר לגמרי...Laughing

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אז אפשר לא לחטא בכלל Laughing

סבבה תודה על התגובות

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery