דף הכרות מבשלי ציון

20 תגובות [לתגובה האחרונה]
תום- זאביק's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

שלום לכל המבשלים

חשבתי שיהיה נחמד לעשות דף הכרות בין כל המבשלים פה (וגם אלה שעוד לא), ובעיקר למצטרפים החדשים.

אז אני אתחיל:

אני תום ברקוביץ מהקריות, מבשל מתחיל אך שואף גבוה.

בנתיים מבשל מרכז+טבילה ומתכנן לעבור לאול גריין אולי אפילו בבישול הבא. מעדיף להכין ולשפצר את הציוד לבד מאשר לקנות הכל מוכן.

 

אז מי אתם?

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני פרננדו. מבשל בערך שנה (9 נגלות). מהפעם השלישית עברתי לאול גריין כי אני פולני וזה יותר זול!

אין לי תווית, עדיין מתווכח עם עצמי בנידון.

אני גר במודיעין, נשוי, אב לשניים.

אני אגיע למסיבה ישר מגרמניה אז מבטיח לעשות את המקסימום להביא משהו מיוחד משם (בנוסף לבלגיות שלי!). אם יש בקשות מיוחדות נא להודיע.

להתראות בשישי.

פרננדו

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מיוניק הלס

קולש

 

תודה : )

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אם אתה רוצה בירות מהמשרת הצנוע הזה, לפחות תציג את עצמך!

אני מבטיח לעשות את המקסימום כדי להביא את הבירות הנה"ל לפורום (מקווה שהם שמות של בירות ולא יצאתי חמור!)

פרננדו

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קולש:

Commercial Examples: Available in Cologne only: PJ Fr�h, Hellers, Malzm�hle, Paeffgen, Sion, Peters, Dom; import versions available in parts of North America: Reissdorf, Gaffel; Non-German versions: Eisenbahn Dourada, Goose Island Summertime, Alaska Summer Ale, Harpoon Summer Beer, New Holland Lucid, Saint Arnold Fancy Lawnmower, Capitol City Capitol K�lsch, Shiner K�lsch

מיוניק הלס:

Commercial Examples: Weihenstephaner Original, Hacker-Pschorr Münchner Gold, Bürgerbräu Wolznacher Hell Naturtrüb, Mahr's Hell, Paulaner Premium Lager, Spaten Premium Lager, Stoudt's Gold Lager


Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אני שמואל נקי, (19) ממעלה אדומים, מבשל מ2008 -אול גריין מההתחלה וגם לי אין תויות.

 

מחפש לאתגר את בלוטות הטעם ואת הבירה המושלמת  (זה יותר קונספט אבסטרקטי מאשר מציאות...כמו המשיח..אחרית הימים..וכו'  :) )

 

אני קורא לבירה שלי schmulz (שמולץ) בעקבות כינוי שדבק לי ויש בו גם משהו ויקינגי-גרמני, תרבויות שאני אוהב( למעט הנאצים השואה) ושמשכו אותי מההתחלה לעולם השיכר.

Offline

Location

קיבוץ גלויות 22
חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

שלום, אני נמרוד אדמוני מחדרה, מבשל AG, אני לא יכול הגיד שאני מומחה, אבל אני יודע מה אני עושה D:,

 

מבשל מאוקטובר, כ7 חודשים, מראש התחלתי עם AG, לפי דעתי החלטה נבונה, כי יש בAG הרבה יותר שליטה על הבירה מאשר ברכז.

 

בתהליכי ייצור של מתקן לבישול בירה, תלת שלבי, אשכול יפתח בהמשך, ואיתו הסברים על תהליך הבנייה(כן יהיה Brewer's Porn), והחלקים שנקנו לשם הסבת הציוד.

 

אם מישהו מוכר דמיג'יון בנפח של 35~54ל', שלחו אימייל לnimrod216@gmail.com

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אהלן

אני אלון, מזיכרון יעקב בן 40 נשוי באושר לפולניה + 3 כוזריות מקסימות מתרוצצות, מקפצות וזוחלות בבית (ולפעמים גם מבקבקות)

מבשל מתחיל, בינתיים רכז + גרעינים בשאיפה לעבור ל - AG בקרוב.

שם, תווית ודגל כרגע בבישול <-:


Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה זה כוזריות?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שכנוזי

אבל, לטענת חוקרים מסוימים, מן המכתבים שהחליפו ביניהם כביכול יוסף מלך הכוזרים וחסדאי אבן שפרוט עולה כי גודל האוכלוסיה הכוזרית שהתגיירה ביחד עם מלכם בולאן עמד על כ-6,000 נפש בלבד , כך שאין סיכוי שהם היסוד ליהדות אשכנז כפי שהוכח במחקרים גנטיים, אך עם זאת קבוצות אנטישמיות ואנטי-ציוניות במהלך ההיסטוריה שניסו לטעון כי מקור יהדות אשכנז הוא מן הכוזרים, כך טענו גם קבוצות פרו-פלסטיניות שניסו לטעון כי היהודים הם מצאצאי הכוזרים ועמים שהתגיירו וכי אין להם זכות על שיבה בארץ ישראל. אמנם טענה זו הופרכה במחקר גנטי שנערך לאחרונה ובו התגלה כי רק ל-5 עד 8 אחוזים מכלל יהדות אשכנז יש דנ"א הקשור לאוכלוסיות אירופאיות בעוד שיתר יהודי אשכנז הנם צאצאי קבוצה או עם ממוצא מזרח תיכוני, שממנו התווסדו רובם המכריע של קהילות יהדות התפוצות. (מתוך ויקיפדיה).

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה עמנואל

 

אבל למה חזרת בזמן לינואר?

<לא ידעתי שאתה יכול לעשות דברים כאלה>

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אחויה, ינואר זה מועד ההצטרפות.

קרה משהו בפורום שההודעות הישנות מוצגות למעלה. כך אנשים נזכרים בנושאים היסטוריים.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ואללה

וחשבתי שאתה יכול לעשות דברים כאלה....

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לכל מבשלי הרכז - תפסיקו להתנצל!

אין שום בושה בבישול מרכז ולא כתוב בשום מקום שחייבים "להתקדם" לבישול אול גריין.

נכון, זה מעניין ומאפשר משחק גדול יותר, אבל בירת אול גריין בשום אופן אינה "טובה יותר" או "איכותית יותר" באופן אבסולוטי מבירה שבושלה מרכז.

בשלו איך שמרגיש לכם הכי סבבה ותפיקו בירות טעימות. זה הכי חשוב.

 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

אני מציע לשתות לכבוד זה :)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, זאת הפעם הראשונה שאני אומר את זה אבל אתה טועה.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מסכים עם נועם.

אני נהנה לבשל AG ואני נהנה לבשל עם רכז. בשתי השיטות אני מצליח להוציא בירות טובות וראויות. בכל אחת מהשיטות דרך אגב אני יכול להתמקד בנקודות אחרות בתהליך, בטכניקה ובחומרים ומשתי השיטות אני יכול ללמוד הרבה.

אני חושב שבגישה לפיה יש רק אמת אחת בבישול בירה (AG) אנחנו מכשילים מבשלים חדשים וגורמים להם להתחיל ישר מ-AG גם כשאין להם את הידע והאמצעים ל-AG. המבשלים יוצאים מתוסכלים, עושים טעויות בסיסיות ואנחנו מסתכלים עליהם כעל אנשים שלא מבינים מה שהם עושים. בסופו של דבר מבשל טוב הוא מבשל שמוציא תחת ידיו בירה טובה ושיודע איך להמשיך ולשפר את התוצרים שלו. אם הוא מבשל AG או רכז - ממש לא משנה.

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

טוב עכשיו תורי:

ארז מטירת הכרמל (ליד חיפה למי שלא מכיר) בן 42 נשוי ללילך ואבא לשקד ,דקל ודולב (בעניין הכוזרים אני די בדילמה כי אני בעצמי ילד תערובת) .

מבשל קרוב ל4 שנים פעמיים ראשונות מלתת אבקתי ומאז רק גרעינים בתדירות של אחת לחודש.

אני איש טכני ,את רעיון המבשלה שבניתי לקחתי מה BrewSculptures של אתר MoreBeer.

 

חולם להטמיע את תרבות הבירה בקרב הלבנטינים החיים בציון .

זהו, מי שרוצה לדעת עוד פרטים מוזמן לשאול.

ארז.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין טוב ממראה עיניים, תן צילום של לילך.  סתאאאם, של המבשלה. אומרים שתמונה טובה מאלף מילים, לא?

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

אהלן!

השם הוא גל ספיר, אבל כולם קוראים לי קנגל.

מבשל מתחיל עם שאיפות גדולות מאוד.

נסיון עם רכז וגם AG, מה שבא ברוך הבא, החברים המבושמים יעידו על איכות :).

למבשלה הקטנה שלי אני קראתי "אלת העמק" על שם עמק האלה בה היא ממוקמת.

על הנסיונות שלי, תוכלו לקרוא בקישור הבא (סדרה של 4 כתבות):

http://bit.ly/bhrLFe




נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

שלום לכולם

אנחנו זוג אחים חולוניים במקור שמבשלים בירה כבר 5 שנים.

יותם, 20, ההוגה והמומחה, התחיל לבשל לבד עוד בגיל 15.

נמרוד 29, הצטרף אח"כ ובפול פאוור.

אנחנו מבשלים בעיקר partiall mash למרות שלאחרונה נכנסנו גם ל all grain

יש לנו ברפרטואר בערך ארבע בירות שונות כאשר אנו חוזרים ומבשלים אותן ומנסים כל פעם לשפר את המתכון...

חוץ מבירות אנו מכינים גם יין (קברנה סוביניון), ליקרים (מהמון סוגים - רובם מעצים שגדלים בגינה שלנו) וגם התנסינו עם שיכרי קנה סוכר ורום.


 אפשר להשיג אותנו במייל: nimrodrose@yahoo.com

 

מקווים לראות ולהתראות במפגשים