מישהו מכיר והישתמש ?
זה הנוזל חיטוי הירוק שגדי מבירדי מוכר.
רשום על הבקבוק : יש לשטוף במים לאחר החיטוי .
זה לא כמו יודופורם ?
לטבול ולתת לבקבוקים להתיבש ....
מישהו מכיר והישתמש ?
זה הנוזל חיטוי הירוק שגדי מבירדי מוכר.
רשום על הבקבוק : יש לשטוף במים לאחר החיטוי .
זה לא כמו יודופורם ?
לטבול ולתת לבקבוקים להתיבש ....
אני משתמש... אם אתה מערבב בריכוז הנכון (8 סי סי ל10 ליטר) אז אין צורך בשטיפה. קח בחשבון שזה מקציף
גדי אומר שבמינון הרשום אין צורך לשטוף.
בפעמים בהם השתמשתי בחומר לא שטפתי - הבירה יצאה בסדר גמור ואין השפעות גופניות ל פחות לטווח הקצר.
אני השתמשתי במינון שכתוב על הבקבוק ללא שטיפה וזה חיטא מצויין.
2 בעיות שאני שמתי לב:
1. זמן המגעה של החומר הזה הוא רבע שעה שזה נחשב גבוהה מאוד ויכול ליצור בעיות בזמן הבישול/ביקבוק.
2. הבירות יצאו ללא קצף.
היום אני משתמש בסטאר סאן שהזמנתי מ EBAY
אני מבסוט גם מראש הקצף שנשאר וגם מזמן המגע שהוא דקה בלבד.
חוץ מזה שזה מגיע בבקבוק עם מדיד מאוד נח.
אני לא מכיר את האומניום הרבעוני המדובר. גם אני משתמש כיום בסטארסאן שרכשתי און-ליין מארה"ב. אני מרוצה ממנו מאד.
אבל ראיתי כמה וכמה אזכורים של אפשרות לייצר בבית נוזל חיטוי דומה לסטאר סאן.
http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/Homemade_No_Rinse_Sanitizer
אני אף טרחתי להקשיב לתוכנית המוזכרת שבא הבעילם של חברת 5-סטאר המייצרת סטארסאן אכן מסביר על הכנה של חומר בייתי.
אני לא ניסיתי זאת בעצמי אך קראתי בכמה פורומים בחו"ל ביקורות חיוביות של מבשלים שמשמשים בשיטה זו באופן קבוע.
***על אחריותכם בלבד***
תודה על התגובות .
הישתמשתי בחומר הנ"ל בסופ"ש האחרון .
כן הוא מקציף אבל אחרי שמרוקנים את המיכל מהנוזל נעלמות שאריות הקצף .
אין לו ריח חזק כמו יודופורם .
נקווה שהוא טוב .
השתמשתי בזה וזה לא משהו, בגדול החומר הוא נחושת סולפת.
יש לו זמן מגע ארוך של 15 דקות מה שמקשה על חיטוי דלי תסיסה וגם בעקבות זה אי אפשר להכין קמות קטנה כי אתה צריך ממש לטבול את הבקבוקים ל 15 דקות, חוץ מזה יש לו קצת ריח...בקיצור לא אהבתי.
לשטוף לא צריך אם אתה מקפיד על המינון הנכון. חשוב לזכור שהחומר רעיל ולא כדאי להקל ראש בריכוזים.